ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 11 • 2011

Elektrības sadārdzinājums ierobežos kalnu slēpotājus

Ne visi slēpošanas kalnu īpašnieki būtiskā elektrības sadārdzinājuma dēļ varēs atļauties darba dienu vakaros trasi atvērt tikai dažiem braucējiem, pirmdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Avīze raksta, ka, salīdzinot ar pērno gadu, kad jau novembra beigās Latvijā bija pietiekami auksti, lai iedarbinātu sniega pūtējus, šogad slēpošanas kalnu vadītāji cer, ka trases varēs atvērt decembra sākumā.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā īpašs cenu kāpums inventāram vai pakalpojumiem nav plānots, taču izmaiņas, visticamāk, skars trašu darba laiku. Salīdzinājumā ar pērno gadu elektrība sadārdzinājusies teju divas reizes, tāpēc ne visu kalnu īpašnieki varēs atļauties darba dienu vakaros trasi atvērt tikai dažiem braucējiem.

"Mūsu biznesā lielāko daļu no izdevumiem veido elektrība, un, tā kā cena ir augusi faktiski divas reizes, tas zināmā mērā uzliks ierobežojumus mūsu darbam," prognozē Zviedru cepures īpašnieks Edvīns Balodis.
Viņš stāsta, ka nesteigsies ar mākslīgā sniega pūšanu, darīs to tikai tad, kad būs noturīgs aukstums.

"Kad būs stabili mīnus astoņi grādi, tad arī pūtīsim. Turklāt mums būs jāizvērtē darbalaiks darbdienu vakariem. Pērn strādājām vismaz līdz vienpadsmitiem, kamēr bija apmeklētāji, bet šogad visu nāksies pārplānot pēc situācijas," saka Balodis.

Pēc viņa domām, cenas inventāra un pakalpojumu segmentā būtiski neaugs, jo cilvēki nespēs maksāt. Liela daļa apmeklētāju – no 30% līdz 40%– pērn bijuši no Lietuvas, un, tā kā kaimiņvalstī šobrīd ar novēlošanos esot sākusies krīze, tad uzskrūvēt cenas neesot izdevīgi. Gluži pretēji – trases veidos īpašus ģimenes piedāvājumus, lai spētu piesaistīt jaunus klientus, prognozē Balodis.

Vairākums "Neatkarīgās" aptaujāto trašu pārstāvju norāda, ka būtiski infrastruktūras paplašinājumi šogad nav veikti,– ziemas prieku baudītājiem galvenokārt tiks piedāvāts labs serviss un kvalitatīvs inventārs. Viens no izņēmumiem ir Žagarkalns, kura galvenās nogāzes virsotne paaugstināta par desmit metriem un citi.

Avots: delfi.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv