ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

20 • 01 • 2012

Agnese Āboltiņa Jaunatnes Olimpiskajā spēlēs slalomā 16.vietā

Saistītā informācija

Austrijas pilsētā Insbrukā Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs vakardienas veiksmīgos kalnu slēpotāja Mika Zvejnieka un distanču slēpotāja Arņa Pētersona startus šodien veiksmīgi turpināja kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa, kas slaloma disciplīnā 54 dalībnieču vidū izcīnīja augsto 16.vietu. Uzvaru izcīnīja slovākiete Petra Vlhova.

Pirmajā braucienā trasi, kurā bija 46 vārti, Agnese Āboltiņa izbrauca 48,71 sekundēs, kas viņai deva 24.vietu. No līderes viņa atpalika 7,70 sekundes, bet no labāko divdesmitnieka viņu šķīra pusotra sekunde. Šāda starpība skaidroja ar to, ka Agnese pirmo braucienu veica ļoti uzmanīgi, lai sliktajos laika apstākļos nepiedzīvotu izstāšanos kā milzu slalomā. Igauniete Trīne Tobi pirmajā braucienā uzrādīja 19.rezultātu (+6,02), bet lietuviete Laura Pamerneckite nefinišēja. Pirmajā braucienā izstājās vairākas spēcīgas braucējas – superkombinācijas uzvarētāja Magdalēna Fjelstrēma (Zviedrija) un trešās vietas ieguvēja Adriana Jeļinkova (Nīderlande), zelta medaļas ieguvēja milzu slalomā Klāra Dirē (Francija), kā arī mājiniece Martina Retenvendere.

Otrajā braucienā mūsu sportiste bija ātrāka par divām priekšā esošajām konkurentēm, un tā kā otrajā braucienā izstājās sešas, no kurām sliktākā pēc pirmā brauciena bija 13.vietā, bet trīs pretendēja uz uzvaru, atrodoties no 2. līdz 4.vietai, tad Agnesei izdevās pakāpties vēl pāris vietas augstāk, un izcīnīt 16.vietu, kas Vitas Ciesnieces audzēknei no kluba  „Rīgas favorīts” ir labākais sasniegums šajās Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Insbrukā, turklāt Agnese bija viena no visjaunākajām dalībniecēm. Šodienas sacensībās bija ļoti slikti laika apstākļi, kas sekmēja daudzu vadošo slēpotāju izstāšanos, taču patīkami, ka Agnese tika ar to galā. Labo sniegumu sekmēja arī tas, ka bija ieradusies viņas trenere Vita, mamma ar tēvu un arī citi ģimenes locekļi un radinieki, kas ar Latvijas ar karogu rokās finiša zonā atbalstīja mūsu kalnu slēpotāju. Igauniete Trīne Tobi ierindojās divas vietas augstāk par mūsu sportisti, jo divu braucienu summā bija par 1,8 sekundēm ātrāka.

Beidzot pie medaļas, turklāt zelta, izdevās tikt slovākietei Petrai Vlhovai, kas iepriekšējās divās disciplīnās bija ceturtā (superkombinācijā tikai vienu sekundes simtdaļu no trešās vietas – aut. piez.). Slovākiete jau pirmajā braucienā izvirzīja nopietna pretenzija uz uzvaru, jo otrā laika uzrādītāju apsteidza par 0,90 sekundēm. Arī otrajā braucienā Vlhova bija ātrākā, un līdz ar to likumsakarīgi pārliecinoša uzvara divu braucienu summā, otrās vietas ieguvēju Roniju Remmi no Kanādas apsteidzot par pusotru sekundi. Tas tikai priecē, ka uzvaru izcīna nevis kalnu slēpošanas lielvalstu pārstāve, bet kāda no mazākām nācijām. Cīņā par bronzas medaļu krieviete Jekaterina Tkačenko (+1,86) tikai par divām sekundes simtdaļām bija pārāka par šveicieti Jasmīnu Zuteri, liedzot šveicietei tikt pie otrās bronzas medaļas.

Kā pastāstīja Jana Zvejniece, kas Insbrukā ir atbildīgā par kalnu slēpotājiem, tad laika apstākļiem tiešām bija ļoti slikti - lietus ar slapju sniegu, brīžiem spēcīgas vēja brāzmas. „Dēļ tā pat tika apturēts krēslu pacēlājs un dalībnieces daļu trases augšup veica kājām - gan uz trases apskati, gan startu. Pirmajā trasē izkrita daudzas dalībnieces, jo trase nebija viegla, tāpēc Agnese trasi veica uzmanīgi. Varbūt rezultāts nebija tik labs, bet toties 24.vieta pēc 1.trases nodrošināja labu starta numuru otrajā trasē,” pirmo braucienu un tā rezultātu skaidro Jana Zvejniece.  „Uz otro trasi lietu nomainīja sniegputenis, sacensību spriedze arī nebija mazinājusies, bet Agnese nobrauca labi. Cīņā par uzvaru izstājās daudzas līderes pēc pirmās trases, tas tikai liecina par to, ka arī labākajām braucējām nav viegli izturēt pirmsstarta stresu,” par norisēm slaloma sacensībās stāsta Jana un piebilst, ka latvieši priecājušies par slovākietes uzvaru, jo ne tikai tāpēc, ka viņa arī nāk no mazās kalnu slēpotāju nācijas, bet arī tāpēc, ka ir izveidojušās draudzīgas attiecības ar slovākieti un viņas ģimeni, kas vienmēr laipni uzņem latviešus, kad tie startē Slovākijā.

IMG_7273.jpg
Foto: LOK / Dainis Caune

1 Komentāri

latvijasolimpiade.lv
20 • 01 • 2012 / 19:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv