ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

04 • 04 • 2012

Āboltiņa 25.vietā, K.Zvejnieks 18.vietā milzu slalomā Krievijā

Saistītā informācija

Šodien Krievijas pilsētā Poļarniji Zori kalnu slēpotāji otro dienu pēc kārtas sacentās milzu slaloma disciplīnā. Dāmām labāk nekā pirmajā dienā nostartēja Agnese Āboltiņa, ierindojoties 25.vietā, bet vīru konkurencē labākais no latviešiem bija Kristaps Zvejnieks, kurš šoreiz bija divas pozīcijas zemāk – 18.vietā.

Vakar Krievijas čempionātā iegūto 32.vietu šodien FIS sacensībās par septiņām vietām uzlaboja Agnese Āboltiņa, kas 42 dalībnieču vidū ierindojās 25.vietā. Otrajā sacensību dienā Agnese jutās pārliecinošāk un līdz ar to arī nostartēja labāk. Divu braucienu summā viņa uzrādīja laiku 2:02,00 un uzvarētājai zaudēja 7,96 sekundes (vakar tika zaudēt 10,5 sekundes – aut. piez.). Turklāt vakar uzstādīto personisko rekordu FIS punktu ziņā viņa pārspēja par veseliem vienpadsmit punktiem, pirmo reizi iegūstot mazāk par astoņdesmit – 76,31 FIS punkti. Sešpadsmit gadus jaunā Vitas Ciesnieces audzēkne no „Rīgas favorīta” pirmo sezonu startē junioru grupā, un līdz ar to arī pirmā sezona, kad viņa var tikt pie FIS punktiem. Pirms divām nedēļām Norvēģijā viņa pirmo reizi iekļuva zem 100 FIS punktiem (93,19), bet tagad jau mazāk par astoņdesmit. Apsveicams progress.

Dāmām šoreiz vadošo sportistu vidū bija blīvāki rezultāti (pirmo astotnieku šķīra astoņas sekundes desmitdaļas – aut. piez.), jo vakardienas pārliecinošajai uzvarētājai Veronikai Zuzulovai (Slovākija) šodien vairs tik labi neveicās, un viņa palika tikai astotajā vietā. Negaidīti uzvarēja 17 gadus jaunā Krievijas sportiste Aleksandra Prokopjeva, kas divu braucienu summā tikai par 0,06 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Katju Jazbecu no Slovēnijas, kura bija līdere pēc pirmā brauciena. Trešajā vietā ierindojās Vankūveras Olimpisko spēļu trīsdesmitnieka braucēja supergigantā un slalomā un šosezon pēc traumas atlabusī Jeļena Prostejeva, kura uzrādīja ātrāko laiku otrajā braucienā.

Vīru konkurencē uz startu izgāja 62 dalībnieki, kuru vidū bija arī trīs latvieši. Kristaps Zvejnieks pēc pirmā brauciena bija astoņpadsmitajā vietā, un arī šoreiz pēc otrā brauciena diemžēl neizdevās pakāpties augstāk, līdz ar to otrajā sacensību dienā milzu slalomā nācās samierināties ar divām vietām zemākā pozīcijā – dalīto astoņpadsmito vietu, uzvarētājam zaudējot 4,34 sekundes, bet līdz desmitniekam pietrūka 1,76 sekundes. Arī vakar uzvarētājam Kristaps zaudēja gandrīz identisku laika starpību, vienīgi šodien viņš uzrādīja par diviem FIS punktiem sliktāku rezultātu – 43,55. Savukārt jaunākais brālis Miks otrajā dienā spēja uzlabot savu iegūto vietu par divām pozīcijām, ierindojoties 27.vietā, kā arī uzrādot labāko rezultātu milzu slaloma disciplīnā punktu ziņā – 60,90 FIS punkti (labākais rezultāts joprojām ir slalomā 57,15 FIS punkti – aut. piez.). Viņš brālim Kristapam atkal katrā braucienā zaudēja nedaudz virs sekundes, kas divu braucienu summā deva 2,18 sekunžu deficītu. Šoreiz līdz finišam tika Daniels Fogelis, kas no uzvarētāja atpalika 17,5 sekundes, ierindojoties 46.vietā un par vienu vietu, bet laika ziņā par piecām sekundēm, atpaliekot no lietuvieša Roka Zavecka.

Uzvarēja pieredzējušais francūzis Tomass Frejs, kas par 0,19 sekundēm apsteidza krievu Pāvelu Trikičevu. Šodien stabili trešais bija čehs Krištofs Krizls (+0,56), kuram vakar dalītā trešā vieta. Vakardienas uzvarētājs Horošilovs šodien palika uzreiz aiz goda pjedestāla. Norvēģi Nordbotens un Bjerkestrands ierindojās attiecīgi 6. un 8.vietā.

Rīt un parīt paredzētas sacensības slalomā. Atcerēsimies, ka pirms divām nedēļām Norvēģijā dienu pirms slalomā izcīnītas otrās vietas Kristaps Zvejnieks milzu slalomā bija ļoti līdzīgā vietā (deviņpadsmitajā) ... Sīvākie konkurenti būs čehs Krizls un norvēģis Nordbotens, kuri šajā sezonā uzrādījuši rezultātu slalomā zem 10 FIS punktiem, kā arī mājinieki Horošilovs un Zujevs, kuru veikums ir no 10-12 FIS punktiem, un arī abi francūži Frejs un Rivas.

IMG_7284.jpg
Agnese Āboltiņa. Foto: LOK

4 Komentāri

Šeit sastāvs izskatās spēcīgāks nekā Norvēģijā, taču daudzi favorīti mēdz izkrist, ko Kristaps ļoti reti izdara. Prieks, ka arī meiteņu konkurencē mūsējām ir progress.

04 • 04 • 2012 / 17:13
Agnese, Kristaps un Miks - MALAČI! Re, kur viņi startē: http://www.salma-ski.ru/veb-kamera.html
05 • 04 • 2012 / 10:37
Nu re, arī slaloms labi iesākts - Agnesei ar šībrīža labākajiem punktiem SL sezonā! Rīt gaidām uzlabojumus vēl!
05 • 04 • 2012 / 11:38
Sportacentrā jau pirms kāda laika ir raksts par šodienas sacensībām:
http://sportacentrs.com/ziemas_sports/sleposana/05042012-k_zvejniekam_atkal_labs_rezultats_fis_sac
Sportacentrs.com
05 • 04 • 2012 / 19:32
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv