ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

18 • 02 • 2011

Tīna Maze kļūst par pasaules čempioni milzu slalomā; Gasūnai 58.vieta

Saistītā informācija

Par jauno pasaules čempioni kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā ceturtdien garmišpartenkirhenē kļuva Slovēnijas sportiste Tīna Maze.

Labākā no Latvijas sportistēm bija Lelde Gasūna, kurai izcīnīja 58.vietu, otrajam braucienam nekvalificējoties.

Gasūna pirmo braucienu veica minūtē un 15,37 sekundēs, kas bija par 8,32 sekundēm lēnāk nekā ātrāko rezultātu uzrādījušajai Mazei. Pati Latvijas sportiste pēc sacensībām pauda apmierinātību ar rezultātu, izsakot apņēmību, ka slalomā rezultātam jābūt labākam.

Tikmēr vēl viena Latvijas sportiste Liene Fimbauere zaudēja Mazei 10,78 sekundes, ieņemot 66.vietu.

Pēc pirmā brauciena Gasūna un Fimbauere atradās attiecīgi 64. un 72.vietā, bet oficiālajā protokolā viņas pakāpās par sešām pozīcijām pēc tam, kad vairākas sportistes otrajā braucienā nesasniedza finišu vai tika diskvalificētas.

Vēl viena Latvijas sportiste Evija Benhena, kurai šīs bija pirmās starptautiskās sacensības šosezon, pirmajā braucienā nefinišēja.

Otrajā braucienā Maze uzrādīja tikai 15.labāko rezultātu, tomēr tas viņai neliedza divu braucienu summā par 0,09 sekundēm apsteigt itālieti Frederiku Bridžnoni. Bronzas medaļu izcīnīja francūziete Tesa Vorleja.

Iepriekš Maze nozīmīgākajās sacensībās bija izcīnījusi četras sudraba godalgas, bet tagad beidzot viņai izdevies tikt arī pie zelta. Kā ziņots, pagājušā gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs Maze bija otrā supergigantā un milzu slalomā, bet iepriekšējā pasaules čempionātā viņa sudraba medaļu ieguva milzu slalomā.

Tikmēr pašreizējā Pasaules kausa kopvērtējuma līdere milzu slalomā Vorleja ļoti neveiksmīgi aizvadīja pirmo braucienu, kurā sasniedza tikai 19.rezultātu. Otrajā braucienā viņa bija pārliecinoši ātrākā.

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv