ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

28 • 01 • 2011

Studenti visās frontēs

Brīdī, kad Latvijas universiādē iestājusies neliela pauze, divi mūsu studenti piedalīsies 25. pasaules ziemas universiādē, kas no 27. janvārim līdz 6. februārim notiks Turcijas pilsētā Erzurumā.

TURCIJA, ĶĪNA, LIETUVA...

Pirms diviem gadiem ziemas universiādē Ķīnā Latviju pārstāvēja seši sportisti. Šogad Latvijas Augstskolu sporta savienība (LASS) nevar finansiāli atbalstīt mūsējo dalību universiādē un uz Turciju dosies tikai divi Latvijas kalnu slēpotāji — daudzkārtējā Latvijas čempione Liene Fimbauere un frīstaila meistars Artūrs Kāršenieks, kuri šim mērķim līdzekļus sameklēja paši. Bija paredzēts, ka universiādē varētu startēt arī snovbordists Toms Vasins, taču viņam sacensības Turcijā sakrīt ar Eiropas kausa izcīņu. Lai arī Liene pērn Vankūverā kļuva par olimpieti, pasaules universiādē viņa un arī Artūrs būs debitanti.

Erzurumā pirmā uz starta dosies Latvijas Universitātes studente Fimbauere, kura 3. februārī sāks ar milzu slalomu, 5. februārī viņai paredzētas sacensības slalomā. Savukārt biznesa augstskolas Turība studentu Kāršenieku 4. februārī gaida cīņas skikrosa kvalifikācijas sacensībās.

Pasaules universiādē drīkst startēt sportisti, kas studē pilna laika studiju programmās, kā arī tie, kuri absolvējuši augstskolu iepriekšējā gadā. Universiādes dalībnieki nedrīkst būt jaunāki par 17 gadiem un vecāki par 27 gadiem. Šīs nav spēles mūžīgajiem studentiem. Universiādē Erzurumā sacensības risināsies 11 sporta veidos — daiļslidošanā, šorttrekā, hokejā, kērlingā, kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā, biatlonā, snovbordā, ziemeļu divcīņā un kalnu slēpošanas frīstailā. Latvijas studenti pasaules universiādē pirmo reizi piedalījās 1997. gadā.

Vasaras universiāde šogad notiks jau 26. reizi. Šīs sacensības no 12. līdz 23. augustam notiks Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā. Tajās mūsējie varētu startēt vieglatlētikā, peldēšanā, basketbolā, mākslas vingrošanā, džudo un galda tenisā.

No 12. līdz 15. maijam Latvijas labākajiem studentiem būs iespēja piedalīties arī 27. tradicionālajās Somijas un Baltijas valstu studentu sporta spēles (SELL) Kauņā.

LATVIJĀ — RTU!

Latvijā šogad notiek 21. universiāde. Atšķirībā no savas pasaules vārdamāsas Latvijā studenti sacenšas visa gada garumā, krājot punktus vienā kontā gan ziemas, gan vasaras sporta veidos.

Mācību gada pirmajā pusē studenti noskaidrojuši labākos šahā, peldēšanā, galda tenisā un badmintonā. Visveiksmīgāk universiādes sezonu uzsākusi Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), kas vīriešu konkurencē uzvarēja šahā, peldēšanā, badmintonā un kuras studentes uzvaru citām atdeva tikai badmintonā.

Likumsakarīgi līdere vīriešu un sieviešu konkurencē ir aizvadītās sezonas čempione RTU. Otro vietu vīriešiem un trešo vietu sievietēm ieņem Latvijas Universitātes (LU) komanda, bet Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) sievietēm ir otrā, bet vīriešiem — trešā. Turklāt RTU un LLU ir vienīgās augstskolas, kuru studenti piedalījušies visos četros sporta veidos.

Kopumā sportisti sacenšas 17 sporta veidos — vēl tenisā, distanču slēpošanā, svarbumbu celšanā, džudo, brīvajā cīņā, vieglatlētikā, estētiskajā grupu vingrošanā, handbolā, basketbolā, volejbolā, telpu futbolā, orientēšanās sportā un florbolā.

Februāra beigās studenti sacentīsies slēpošanā un florbolā, bet martā risināsies cīņas džudo, brīvajā cīņā un basketbolā.

Papildus informācija atjaunotajā LASS mājaslapā www.studentusports.lv.

Raitis PURIŅŠ

Avots - žurnāls "Sports"

1 Komentāri

Lai veicas Lienei un Kāršiniekam :):)

28 • 01 • 2011 / 21:46
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv