ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

26 • 12 • 2010

Kas brauks uz nometni Garmišpartenkirhenē.

Noskaidrojies, kas brauks uz starptautisko jauniešu nometni Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā Garmišpartenkirhenē.  

Jau iepriekš ziņojām par iespēju jauniešiem, kas ir aktīvi LSS klubu saimes pārstāvji, pieteikties dalībai jauniešu nometnē, kas tiks organizēta saistībā ar gada galveno notikumu kalnu slēpošanā pasaulē - Pasaules čempionātu Garmišpartenkirhenē 2011, kas notiks nākamā gada februārī. Jauniešu nometnes organizatori ir Satrptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) Marka Hodlera fonds, Vācijas slēpošanas asociācija, Vācijas jaunatnes sporta organizācija, kā arī Pasaules čempionāta Garmišpartenkirhenā 2011 orgkomiteja.

Nometnes mērķis ir veicināt izpratni par kalnu slēpošanu tieši kā par sportu. Šī pasākuma pamatdoma ir ļaut pieredzēt ziemas sporta emocijas jauniešiem no visas pasaules, neatkarīgi no tā, no kurienes viņi nāk, lai vēl vairāk audzētu viņu entuziasmu pret ziemas sporta veidiem, bet īpaši kalnu slēpošanu. Vēl viens būtisks uzsvars šī pasākuma pamatā ir draudzīgu starptautisku attiecību veidošana caur kalnu slēpošanas sporta veidu, kā arī draudzīgu kontaktu veidošana starp slēpošanas federācijām tieši jauniešu vidū.

LSS saņēma vairākus pieteikumus šim pasākumam un, izvērtējot pretendentu motivācijas vēstules, izlēma dot iespēju piedalīties šajā starptautiskajā pasākumā diviem jaunajiem kalnu slēpotājiem, kas izrādījuši interesi darboties kalnu slēpošanas sporta jomā nākotnē arī ne tikai kā sportisti. Šie kalnu slēpotāji ir Dāvis Dreimanis no sporta kluba „Reflex” un Kārlis Švalbe no sporta kluba „Pantēra”.

Jauniešu nometnes programmā Dāvim un Kārlim ietverti sekojoši pasākumi:

  • Pasaules čempionāta sacensību apmeklējumi klātienē.
  • Ekskursijas izzinot Garmišpartenkirhenas un Bavārijas ziemas sporta centru un reģionu.
  • Sociālā programma (slēpošana, kultūras aktivitātes, pieredzes apmaiņa u.c)

Lieki piebilst, ka pasākumu dalībniekiem pilnībā apmaksā organizatori, uz dalībnieku pleciem būs tikai nokļūšana līdz Minhenes lidostai.

Pasaules čempionātā Garmišpartenkirhenē piedalīsies arī Latvijas izlases komanda ar saviem spēcīgākajiem sportistiem, kas nozīmē, ka Dāvim un Kārlim būs iespēja just līdzi mūsējiem klātienē. Tāpēc vēlreiz apsveicam Dāvi un Kārli, kā arī ceram sagaidīt abus jaunos sportistus atpakaļ ar vēl nepieredzētām pozitīvām emocijām, kā arī ar bildēm un pastāstiem par to kā viņiem būs gājis.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv