ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

01 • 02 • 2011

Mikam Zvejniekam 2.vieta kadetu vērtējumā Pasaules Junioru čempionātā

Šonedēļ Šveices pilsētā Crans Montanā notiek Pasaules Junioru  čempionāts kalnu slēpošanā, kurā piedalās juniori no 53 valstīm vecumā no 15 līdz 20 gadiem. Latviju šogad junioru čempionātā pārstāv Katrīna Krūmiņa, Beāte Bērziņa, Kristaps Zvejnieks, Miks Zvejnieks un  Toms Sarkanis. Droši vien tas, ka šis Pasaules čempionāts ir atlases sacensības priekš 2012.gada Pasaules jaunatnes olimpiādes, ir motivējis šeit piedalīties tik lielu dalībvalstu skaitu ar rekordlielu sportistu skaitu – tehniskajās disciplīnās startēja 162 puiši(!). Arī meiteņu skaits tuvu simtam. Milzīgais dalībnieku daudzums rada papildus problēmas organizatoriem, arī kalnu siltajos laika apstākļos sagatavot grūti – to īpaši izjūt tie sportisti, kuriem starta numuri beigu galā. Kā mūsējiem. 

Neveiksmīgi šis čempionāts iesākās Kristapam, kurš pēc kritiena giganta pirmajā trasē, neveiksmīgi veica arī otro trasi, paliekot  62.vietā. Arī slalomā pēc labi veiktas trases neveiksmīga diskvalifikācija pirmspēdējos vārtos, kurus nevarēja pareizi veikt dēļ trases līdzinātājiem. Toms Sarkanis savā pirmajā nopietnajā FIS sacensību sezonā drosmīgi devās grūtajās trasēs ar pēdējiem numuriem, cenšoties tikt galā ar ‘’vannām”, gigantā 79.vieta, slalomā uzdevums grūtāks un neveiksme – diskvalifikācija otrā trasē.

Arī  Mikam pirmā sacensību diena gigantā nebija veiksmīga, jo jau otrajos vārtos trases augšdaļā atnāca vaļā slēpe. Bet slalomā viņam veicās izcili. Jau pirmajā trasē tika izpildīts grūtākais uzdevums – finišēt. Mika  rezultāts pēc pirmās trases 59. no 162startējušiem dalībniekiem. Līdz ar to arī labāka, neizdangātāka trase otrajā braucienā. Mikam izdevās izcils brauciens – zaudētas tikai 5 sek. uzvarētājam šveicietim Reto Šmidingeram (pirmajā trasē bija 9 sek.).  Tādējādi savā debijas reizē Pasaules junioru čempionātā 46.vieta slalomā un lielākais prieks un gandarījums – 2.vieta kadetu vērtējumā (1994.-1995.g.dz. – Juniori 1). Pirmais šajā kadetu vērtējumā Lihtenšteinas jaunietis, trešais – Polijas kalnu slēpotājs. Visai Latvijas komandai priecīgas emocijas apbalvošanas ceremonijā! Tāpat kā trīs gadus atpakaļ, kad savā debijas gadā junioru vecumā Pasaules junioru čempionātā kadetu vērtējumā 2.vietu izcīnīja Kristaps Zvejnieks.

Rīt sacensības turpinās ar puišu treniņbraucieniem nobraucienā, mūsu meitenes parīt startēs gigantā. 

Crans Montana ir viens no skaistākajiem Šveices kalnu ciematiem ar fantastiskām kalnu ainavām, saulainu laiku pat ziemas vidū un daudz slēpot mīlētājiem no visas pasaules – arī Latvijas.

Jana Zvejniece, Latvijas junioru komandas vadītāja

5 Komentāri

Forši! Nākamais - Dāvis, tad - Jurģis! ;) Liels prieks par Mika sniegumu! Ja vēl šo 2.vietu varētu pievienot Mark Hodlera vērtējumam.... Veiksmi nākamajos startos!
Vita
01 • 02 • 2011 / 12:10
Es taču teicu ka būs!!!! Izcili!!! Paldies Tev Mik! Es gaidīju labas ziņas, un sagaidīju;))))) Turieties.... Veiksmi turpmāk!
džeksons
01 • 02 • 2011 / 12:20
Vienmēr prieks par labām ziņām!
Lena
01 • 02 • 2011 / 18:05
Laabs, Mik! :)
:)
01 • 02 • 2011 / 20:13
MalACISS :)
02 • 02 • 2011 / 21:24
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv