ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

10 • 01 • 2011

Mazo latviešu piedzīvojumi Baltkrievijā.

ŠĪ gada sākumā „Traverss-V” jaunieši devās uz Baltkrieviju uz Starptautiskiem mačiem kalnu slēpošanā ’’McDonalda kauss”. Tie bija labi, sportiski padomju stilā noorganizēti mači. Piedalījās 12 dažādu pilsētu komandu jaunie sportisti no Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas Lietuvas un Latvijas. Kopā vairāk kā 100 dalībnieki vecuma grupās no 1996. – 2000.g.un jaunāki dzimušie.
Vecāki var tikai priecāties par to, kā  Baltkrievijas valdība atbalsta jaunos kalnu slēpotājus gan materiāli, gan „ morāli” : sportistiem tiek apmaksātas nometnes,  pacēlāji, inventārs, treneri u.c. Arī mūsu uzņemšana bija ļoti sirsnīga, īstā baltkrievu stilā.
Dzīvoja viņi bērnu internātskolā. Nebūt ne sliktāk kā dažās sporta nometnēs Latvijā.  Dažiem Latvijas „lutekļiem”, kuru vecāki nebija stāstījuši par padomju laikiem un „ārzemēm austrumos”, pirmie iespaidi bija - „te tak nav kā ārzemēs”! Logiem drošības dēļ nebija kliņķu, viņuprāt „tāda nabadzība, ka kliņķu nav!” Bet galvenais „nabadzības simbols”- istabiņā uz 12 gultām 1 !!! elektrības kontakts!” Nācās savas PSP, I-podus u.c. spēļmantiņas nolikt malā un – draudzēties.
Nav jau brīnums par pirmajiem iespaidiem,  jo dažiem no mazajiem slēpotājiem „ārzemes” ir sinonīms „Austrijas kalnu kūrorts”
Jau nākošajā dienā Baltkrievija iepatikās. Visu goda pjedestālu aizņēma 3 letiņi no „Traverss- V”: 3 uzvaras slaloma disciplīnā -Jēkabs Baumanis, Niks Liepa un Ilmārs Tauriņš.
Arī nākošajā dienā paralēlajā slalomā panākumi neizpalika: 1. Niks Liepa, 3. Ilmārs Tauriņš, 3. Katrīna Sadovņikova 3. Katrīna Kupča
Mājupceļā trenera Ulda Volgemuta vadītajā busiņā valdīja prieks un līksme par panākumiem. Un trenere Laila varēja tikai priecāties par „viņu bērnu” saldo prieku pēc konfekšu šopinga.
Ja tagad prasītu: „brauksiet vēl uz Minsku?”, atbilde būtu: „jā!”

Ilze Tauriņa.

2 Komentāri

Super, Traverss - NVS čempioni :)
11 • 01 • 2011 / 08:41
Trenniņnometne startiem nopelniem bagātajā Latvijā! :-)
Tauriņa
11 • 01 • 2011 / 17:23
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv