ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 02 • 2011

Latvijas sportistu starti EJZOF

Šodien Liberecā un Rejdicā (Čehija) savu dalību Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā (EJZOF), kas norisinās reizi divos gados, pabeidza mūsu jaunie distanču slēpotāji, kalnu slēpotāji un vakar arī snovbordisti. 

EJZOF norisinās reizi divos gados un tajā vairākos ziemas sporta veidos piedalās 16-18 gadus veci jaunieši. Pagājušajā EJZOF pirms diviem gadiem Latvijai bronzu distanču slēpošanas sprintā sarūpēja Rinalds Kostjukovs. Šoreiz mūsējiem tik teicami negāja, bet kopumā tika sasniegti labi rezultāti. Augstākās vietas no trim disciplīnām (distanču slēpošana, kalnu slēpošana, snovbords) sarūpēja snovbordisti – Linda Zvaigzne un Artūrs Vasarājs, kas snovbordkrosā izcīnīja attiecīgi 19. un 24.vietu. Nedaudz tikai pietrūka, it īpaši Lindai, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā sešpadsmit labāko vidū. Treneris Gerds Sīmanis bija apmierināts ar snovbordistu rezultātiem, atzīmējot, ka šāds rezultāts ir tāds, uz ko bija cerēts, turklāt jāņem vērā, ka tas mūsu snovbordistiem bija pirmais starts ārzemēs un pieredze šobrīd vēl ir ļoti maza. Trase esot bijusi ātra, bet viegla, un lēcieni nebija sarežģīti. Savukārt paralēlajā slalomā, kur Linda ierindojās 34.vietā, bet Kristaps Bielis 37., esot pietrūcis nedaudz veiksmes. Nevar arī noliegt, ka snovbordistiem nebija tik liela konkurence kā distanču un kalnu slēpotājiem. Vienīgi ļoti žēl, ka treniņos galvas traumu guva Zane Leja un sacensībās nevarēja startēt.

Distanču slēpošanā labākos rezultātus uzrādīja Mācis Jakovičs, kas 10km klasiskajā sitlā izcīnīja 36.vietu, 7,5km slidsolī 40.vietu (pārspējot visus igauņus), bet 1km sprintā klasiskajā stilā 44.vietu. Meitenēm labākā 7,5km klasikā un sprinta klasikā bija Gerda Āboliņa, izcīnot attiecīgi 61. un 51.vietu, bet 5km sldisolī labāko reuzltātu uzrādīja Kristīne Liepiņa, kas ierindojās 56.vietā. Kaut arī Mārcis bija labākais no mūsējiem, tomēr viņš nesasniedza to rezultātu, kādu varēja, bet tas izskaidrojams ar to, ka labākā forma tika sasniegta janvāra beigās, kur Mārcis uzrādīja ļoti labus rezultātus pasaules junioru čempionātā. Meitenēm neliels pārsteigums bija Āboliņas labākā vieta divās distancēs, izpelnoties uzslavas par labo cīnītājas raksturu no trenera Daiņa Vuškāna, kas uzsvēra, ka slēpotāji ir centušies parādīt savu labāko šobrīdējo sniegumu, vienīgi Liepiņa bijusi nedaudz apslimusi, kas patraucējis sasniegt augstāku rezultātu.

Kalnu slēpotājiem labākos rezultātus milzu slalomā uzrādīja Katrīna Krūmiņa (44.vieta) un Ģirts Zīle (48.vieta), bet slalomā labākie bija Ieva Meldere, kurai 44.vieta tāpat kā Katrīnai milzu slalomā, un Miks Zvejnieks, kura 40.vieta bija labākais rezultāts mūsu kalnu slēpotāju vidū. Kā atzina trenere Jana Zvejniece, tad trase esot bijusi grūta un iekļūšana startējušo dalībnieku pirmajā pusē esot vērtējama kā labs rezultāts, kaut arī mūsu slēpotāji varēja nostartēt arī labāk. Kā lielāko guvumu no šiem startiem trenere minēja mūsu jauno kalnu slēpotāju gūto motivāciju cītīgi trenēties turpmāk.

4 Komentāri

malači jaunie censoņi!
Signe
21 • 02 • 2011 / 12:10
pāris censoņiem līdz malaču titulam gan vēl patālu :)
mv
21 • 02 • 2011 / 21:24
Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes rezultāti -> http://www.osagentura.lv/eiropas-jaunatnes-ziemas-olimpiade-libereca-2011/
latvijasolimpiade.lv
22 • 02 • 2011 / 08:46
Paldies visiem kalnu slēpotāju komandas dalībniekiem par labu sadarbību olompiādes laikā. Īpašs gandarījums mums visiem kopā par komandu sacensībām paralēlajā gigantā, kurās pirmajā kārtā uzvarējām savus pretiniekus no Bosnijas Hercogovinas. Tālāk jau 1/8 finālā piekāpāmies Itālijai, kura finālā ieguva 3.vietu. Mēs - dalītu 9.-16. no 23 komandām. :)
23 • 02 • 2011 / 15:05
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv