ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

10 • 01 • 2011

Latvijas kausa otrajā dienā uzvar favorīti

Vakar Siguldā „Pilsētas trasē” noslēdzās Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā. Otrajā dienā slaloma disciplīnā savu meistarību un favarīta statusu apliecināja Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna, izcīnot uzvaras elites grupās. Arī jauniešu grupās pārsvarā triumfēja pirmās dienas uzvarētāji.

Vakar Siguldā „Pilsētas trasē” noslēdzās šajās brīvdienās nozīmīgākais sporta notikums mūsu valstī – Latvijas kausa izcīņa kalnu slēpošanā, kas pulcēja gan pašmāju, gan kaimiņvalstu sportistus, padarot Latvijas kausu par starptautiska mēroga sacensībām. Abās dienās startēja nepilni 200 dalībnieki, sākot ar pašiem mazākajiem, kuriem vēl nav desmit gadu, un beidzot ar senioriem, no kuriem dažam jau pāri piecdesmit.

Sestdien dalībnieki sacentās supergigantā un milzu slalomā, bet vakar tika noskaidroti labākie slalomā. Pēdējās dienās atnākušais atkusnis darīja savu, un trase bija diezgan „mīksta”. Pēcpusdienā sāka vēl smidzināt, uznāca migla, kas sarežģīja apstākļus un tehniskajam personālam radīja papildu darbu, ar ko gan viņi veiksmīgi tika galā . Bet kā saka, visiem laika apstākļi ir vienādi (par trases stāvokli gan tik droši nevar apgalvot).

Tā pat kā sestdien, arī svētdienas rītā pirmie uz starta izgāji jauniešu grupu C (2000./2001.g.), B (1998./99.g.) un A (1996./97.g.) dalībnieki. Izcīnot pārliecinošas uzvaras, pie trešā panākuma Latvijas kausā jauniešu konkurencē tika Luīze Brauere no SK „Pantera” C grupā un Agnese Āboltiņa no SK „Rīgas favorīts” A grupā. Pieskaitot negaidīto triumfu aizvakardien supergigantā elites grupā, Agnese kopā izcīnija četras uzvaras. Savukārt  B grupā pie otrā panākuma, pateicoties lieliski viektajam pirmajam braucienam, tika Elīna Sabīne Nežborte no SK „Reflex”. Arī puišiem Jorens Jēkabsons no SK „Pantera” C grupā un Žaks Gedra no B grupā, izcīnot pārliecinošas uzvaras slalomā, apliecināja labākā savas grupas kalna slēpotāja statusu visās trīs disciplīnās. Jāatzīmē, ka Žaks, kuram ir tikai 12 gadi, pēcpusdienā startēja arī elites grupā un izcīnīja ļoti atzīstamo 15.vietu. Savukārt A grupā, kur valda vissīvākā konkurence cīņā par pirmo vietu, slalomā labākais bija Roberts Suharevs no SK „Pantera”, kura aizvakardienas labākais rezultāts bija 3.vieta supergigantā. Kļūda otrajā braucienā otro uzvaru Latvijas kausā neļāva izcīnīt Roberta komandas biedram un līderim pēc pirmā brauciena Klāvam Rubenim.

Pēcpusdienā sacensības uzsāka elites grupas. Dāmām šoreiz iztika bez pārsteigumiem, un divu braucienu summā, uzrādot labākos laikus abos braucienos, kā jau to varēja gaidīt, uzvaru izcīnīja slaloma speciāliste Lelde Gasūna (SK „Ziemeļpols”). Jāuzteic otrās vietas ieguvēja Liene Fimbauere („Kore”), kas lieliski veica pirmo braucienu, Leldei zaudējot tikai četras sekundes simtdaļas. Līdz ar to Liene bija otrā visās disciplīnās. Savu mērķi, tikt trijniekā elites grupā, sasniedza jauniešu grupas pārstāve Agnese Āboltiņa. Neveiksmes otrajā braucienā piedzīvoja Agnesei pēc pirmā brauciena priekšā esošās Ieva Meldere (SK „Pantera”), kas ir labākā junioru grupas pārstāve slaloma disciplīnās, un Iveta Benhena-Bēkena (”Kore”). Sestdienas neveiksme milzu slalomā turpināja vajāt jaunāko māsu Fimbaueri arī svētdien slalomā, jo viņa nefinišēja otrajā braucienā, paliekot atkal bez rezultāta. Zanei, kā atzīst speciālisti, ir ļoti laba tehnika, taču psiholoģiski viņa vēl nav gatava, bet Zane ar to drīz tiks galā un labi rezultāti neizpaliks arī jaunākajai māsai.

Lai arī vīriem galvenais pretendents uz uzvaru bija Kristaps Zvejnieks (SK „Pantera”), tomēr, ņemot vērā faktu, ka nobraucienu speciālists Roberts Rode („Kore”) tieši Latvijas trasēs labi veic slalomu, sacensības solījās būt intriģējošas. Sanākušajiem skatītājiem nebija jāviļas, jo pēc pirmā brauciena intriga sita augstu vilni. Abi favorīti pirmo braucienu neveica tīri, bet veiksmīgāks ļoti „mīkstajā trasē” izrādījās Roberts, apsteidzot Kristapu par 12 sekundes simtdaļām. Līdz ar to pirmo reizi šajās divās dienās Zvejnieks nebija līdera pozīcijās (milzu slalomā pēc pirmā brauciena tika dalīta pirmā vieta ar Dauguli – aut.piez.). Bet tā kā uzvarētāju slalomā nosaka divu braucienu summā, tad ar lielu nepacietību tika gaidīts otrais brauciens. Pateicoties organizatoru pūlēm, trase otrajā braucienā bija ļoti labā stāvoklī, cik nu tādiem laika apstākļiem ir iespējams. Kristaps otro braucienu veica ļoti labi, par nepilnu sekundi uzrādot ātrāku laiku nekā pirms viņa braukušais un pēc pirmā brauciena trešajā vietā esošai Kaspars Daugulis, līdz ar to izvirzot nopietnas pretenzijas uz uzvaru un krietni apgrūtinot uzreiz pēc viņa startējošā Roberta uzdevumu. Rode otro braucienu veica labi, bet ar to uzvarai izrādījās par maz. Šķērsojot finiša līniju, visu klātesošo skatieni vērsās tablo virzienā, kur Roberta vārds parādījās otrajā ailē, jo kā izrādījās, otrajā braucienā ir zaudēts pārāk daudz – nedaudz vairāk kā par pussekundi. Tādējādi Kristaps tika pie trešās uzvaras Latvijas kausa pirmajā posmā elites grupā, un ja vēl pieskaita trīs uzvaras junioru ieskaitē, tad kopā sanāk sešas. Protams, ar tādu bagātīgu kolekciju Kristaps bija ļoti apmierināts, atzīstot, ka pēc pirmā brauciena arī šodien bija nedaudz uztraucies, taču apliecināja, ka ar spēju mobilizēties viņam viss ir kārtībā. Priecīgs par otro vietu bija arī Roberts, nedaudz pat pārsteigts, ka ir tik tuvu Kristapam slalomā. Trešo vietu saglabāja izlases dalībnieks Kaspars Daugulis (”Kore”). Šodien krietni labāk sekmējās Kristapa brālim Mikam, kuram slalomā augstā piektā vieta.

Līdz ar to Latvijas kausa pirmais posms ir aizvadīts. Ar sacensību norisi apmierināti bija gan dalībnieki, gan paši organizatori. Izlases dalībnieki, atrādījušies saviem līdzjutējiem klātienē, tagad dosies uz treniņnometnēm vai sacensībām ārzemēs. Roberts Rode dodas uz treniņnometni Austrijā, Lelde Gasūna drīzumā startēs Eiropas kausā, bet Kristaps Zvejnieks pēc nedēļas startēs FIS mačos Slovākijā un Vācijā, un tad 25.janvārī paredzēta debija Pasaules kausā (Šladmingā (Austrijā) slaloma disciplīnā). Latvijas kausa otrais posms norisināsies 12. un 13.martā, bet februāra otrajās brīvdienās turpat „Pilsētas trasē” notiks Latvijas jaunatnes čempionāts. Sekosim aktīvi līdz mūsējo startiem. Lai viņiem veicas!

Sacensību rezultāti šeit

LNT ziņu matereāls par Latvijas Kausa 1. posmu:

LNT ziņu matereāls par Latvijas Kausa 1.posmu from infoski.lv on Vimeo.





7 Komentāri

Savstarpējā konkurence nāk tikai par labu pašu sportistu izaugsmei. Pārsvarā visi mūsējie vēl ļoti jauni, tā kā ir iespējas progresēt. ARī jauniešiem daudz talantīgu slēpotāju.
rollex
10 • 01 • 2011 / 17:18
Ieteikums.
Ļoti patīkami, ja nummurus iedod trenneriem: tas palīdz izvairīties no rindām. Rindas ja nebūt nekas slikts jo jauki patērzēt ar līdzīgu interešu cilvēkiem.
Bet ja jāpacieš dažu klubu nekaunīgu bērnu bez rindas līšana un vēl lekšanās, kad aizrāda par tādu rīcību ( " man vienalga, ko Jūs par mani domājat, ",sak^- es te Siguldā dzīvoju, vecāki ir ... un es pati vienlīdzīgāka par citiem...) , tad gan tā šķērmi. Vai tad man savā brīvdienā būtu jāsāk audzināt citu neaudzināti jaunieši? Vai jāpacieš " priekšālīšana" ?
Labāk lai valda sportisks gars un sadraudzība! Un ja kāds klubs tādus nekauņas pacieš- lai paši dala nummurus un audzina!
10 • 01 • 2011 / 17:55
ne viens ne vienam trenerim nav liedzis izņemt savu audzēkņu numurus, bet tas trenerim lieks darbs.. - problēma risināma klubā:)

10 • 01 • 2011 / 20:05
Izskatās, ka Zvejnieks veidojas par izlases līderi.
slēpošanas cienītājs
10 • 01 • 2011 / 20:42
kad būs bildes?:@
?
10 • 01 • 2011 / 20:57
kā jau ierakstīju iepriekš, visu cieņu cilvēkiem, kas ar to nodarbojas un cilvēkiem, kas to organizē un attīsta. Uz doto brīdi liekas, ka nav mums pasaules zvaigznes šajā sporta veidā, bet jāsaprot, ja nebūs sacensības un citādas aktivitātes, tad tām zvaigznēm arī nerasties.. Lai veicas visiem tiem, kas kaut ko dara!!!
patriots
10 • 01 • 2011 / 22:19
Paldies par atbildi! Traverss V trenneri ir atsaucīgi un izdomāsim, kā rindās nestāvēt :-)
13 • 01 • 2011 / 19:16
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv