ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

23 • 01 • 2011

Latvijas izlase kalnu slēpošanā izmēģina Garmišas sniegu.

Tikko, aizvadītajā svētdienā, Latvijas izlase kalnu slēpošanā atgriezās no treniņu nometnes Vācijas kalnu slēpošanas mekā Garmišpartenkirhenē, kur jau nākamajā mēnesī notiks pasaules čempionāts. Iespēju trenēties mūsu sportistiem sagādāja Latvijas Slēpošanas Savienība LSS, kā arī Starptautiskā Slēpošanas Federācija FIS, kas jau tradicionāli piedāvā iespēju mazajām nācijām organizēt savus treniņu pasākumus vietās, kas ir kandidātes pasaules čempionātu organizēšanā. Latvijas izlases sastāvā šajā pasākumā tika iekļauti Lelde Gasūna, Liene Fimbauere, Kaspars Daugulis, Kristaps Blūms un Roberts Briška, bet Roberts Rode un Kristaps Zvejnieks tobrīd trenējās un startēja pēc individuālā plāna Austrijā, Norvēģijā un Čehijā. Diemžēl treniņu nometnē nevarēja piedalīties Evija Benhena, jo joprojām apārstē muguras savainojumu, bet ceram, ka uz pasaules čempionātu viss būs kārtībā.

Latvijas izlases treneris Staņislavs Sokoļenko: „Šādas treniņnometnes mūsu lielo pasākumu vietās ir ļoti būtiskas ne tikai sportistiem, bet arī komandas vadībai. Sportistiem ir svarīgi aprast ar kalnu uz kura būs jāstartē, kas mums šajā treniņu nometnē izdevās, kaut arī segums laika apstākļu dēļ nebija pārāk labs. Bet mums treneriem ir svarīgi jau pirms pasaules čempionāta izzondēt pasākuma organizatorisko pusi, iepazīties ar atbildīgajiem par sfērām ar kurām jāsaskaras komandai ikdienā – treniņu grafiki, transports, ēdināšana, akreditēšanās kārtība, slēpju serviss, pieteikumu formas un viss tas, kas nodrošina sportistiem pilnvērtīgu servisu veiksmīga čempionāta aizvadīšanai.”

Ar mūsu komandu vienlaicīgi uz treniņiem Garmišpartenkirhenē bija ieradusies arī Dienvidāfrikas Republikas komanda, kas sastāvēja no diviem sportistiem un trenera. Bet, pateicoties jau iepriekš daudzkārt pieminētajai starptautiskajai FIS nometnei, Dienvidāfrikas komandas treneris Alexander Heath bija labi pazīstams arī mums, jo savulaik ir trenējies kopā ar mūsu izlases galveno treneri Dināru Doršu tieši FIS Aid and promotion piedāvātajā programmā. Tāpēc arī draudzības labā piedāvājām jaunajiem sportistiem no Dienvidāfrikas trenēties mūsu uzstādītajās trasēs kopā ar mūsu sportistiem. Interesanti, ka Dienvidāfrikas sportisti bija 15 un 18 gadus veci jaunieši, kas vēl ne reizi nebija piedalījušies starptautiskās sacensībās, bet kurās viņiem jāpiedalās pavisam drīz, lai spētu kvalificēties pasaules čempionātam. Tāpēc nobildējāmies kopā ar saviem „sparinga partneriem” treniņos un novēlējām viņiem veiksmi gaidāmajos startos.

Latvijas izlasi pasaules čempionātā Garmišpartenkirhenē pārstāvēs astoņi sportisti: Roberts Rode, Kristaps Zvejnieks, Kaspars Daugulis, Kristaps Blūms, Roberts Briška, Lelde Gasūna, Liene Fimbauere, Evija Benhena. Roberts Rode mūsu izlasi pārstāvēs nobrauciena un superkombinācijas disciplīnās, bet pārējie slalomā un milzu slalomā.

1 Komentāri

b*e, Roberts un Kristaps izcepās :D
einars
24 • 01 • 2011 / 14:00
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv