ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

12 • 02 • 2011

Kalnu slēpošana Latvijā nav pakalpojums, ko pārdot tālāk par Lietuvu

Vairākas kalnu slēpošanas trases veic mārketinga  kampaņas  Lietuvā, lai piesaistītu šīs valsts klientus, bet tālāk par Lietuvu šo pakalpojumu nevar pārdot, stāsta Tukuma rajonā esošās kalnu slēpošanas trases "Jēkaba grava" īpašnieks Mairis Mežinskis.

Mežinskis sacīja, ka kampaņas Lietuvā ir jāveic un leiši paši no sevis neatbrauks uz Latviju, jo Lietuvai ļoti tuvu ir Polijas un Slovākijas kalni, tāpat arī salīdzinoši netālu ir Alpi.

"Skaidrs, ka Alpi vienmēr būs liels konkurents Latvijas kalniem, bet uz turieni ģimenes atļaujas braukt reizi vai divas sezonā. Redzēs, kā veiksies Lietuvai ar kalnu slēpošanas trases izveidi - it kā investīcijas ir lielas, bet viņiem ir sliktāks klimats. Lēšu, ka lietuviešiem jaunas trases izveidē būs jāiegulda ne mazāk kā 500 000 latu, ja viņi vispār vēlas nodarboties ar šo biznesu nopietni," sacīja Mežinskis, norādot, ka "Jēkaba gravas" darbības sākšanai 2001.gadā tika investēti aptuveni 100 000 latu.

Vienlaikus Latvijā pastiprinājusies konkurence kalnu slēpošanas pakalpojumu sniedzēju vidū, jo, mazinoties slēpotāju skaitam, šī pakalpojuma sniedzējiem jādomā, kā piesaistīt vairāk klientu. "Latvijas kalni var uzņemt daudz vairāk cilvēku nekā patlaban. Pat, ja aizvērtu pusi no kalniem, tik un tā klientu nepietiktu. Tāpēc patlaban parādījušās dažādas akcijas," stāstīja "Jēkaba gravas" īpašnieks.

Mežinskis norādīja, ka kalnu slēpošanas pakalpojumu cenas šosezon nav būtiski mainījušās, bet šī pakalpojuma sniedzēji aktīvāk izmanto mārketinga instrumentus attiecībā uz cenām, piemēram, veicot dažādas akcijas. "Pakalpojumiem cenas tiek samazinātas konkrētu kampaņu laikā. Ir dzirdēti apgalvojumi, ka cenas ir samazinājušās par 20%, bet, izpētot piedāvājumu, ir skaidrs, ka cena nav nokritusi, jo tā ir samazināta konkrētas kampaņas laikā," sacīja Mežinskis.

"Jēkaba gravas" īpašnieks individuālais komersants "TSB" dibināts 2005.gadā. 100% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Mairim Mežinskim.

"TSB" nodarbojas ar sporta un tūrisma preču tirdzniecību, kā arī piedāvā kalnu slēpošanas pakalpojumus "Jēkaba gravā" Tukuma rajonā.

2005.gadā uzņēmums apgrozīja 65 363 latus, bet nopelnīja 1023 latus. 2006.gadā apgrozījums bija 139 487 lati, bet zaudējumi - 1918 lati. 2007.gadā "TSB" strādāja ar 104 132 latu apgrozījumu un 586 latu peļņu.

"TSB" pēdējos trīs gadus nav iesnieguši Uzņēmumu reģistrā gada pārskatu, jo likums paredz, ka individuālie uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības var nesniegt gada pārskatus, ja to apgrozījums no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā nepārsniedz 200 000 latu.

Avots: LETA, DELFI

1 Komentāri

Kad leiši atvērs halli Druskininkos, domāju daudzi lietuvieši šurp vairs tik naski nebrauks, turklāt uz turieni dosies daļa latviešu. Protams tas ir tālāk kā vietējie centri, bet savu reizi uz turieni noteikti tiks braukts.
Cik zinu, Druskininku halle plāno arī ļoti nopietnu mārketinga kampaņu tieši atvēršanas brīdī.
13 • 02 • 2011 / 14:24
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv