ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

18 • 02 • 2011

Gasūna un Zvejnieks labākie no mūsējiem milzu slalomā

Vakar pasaules čempionātā klanu slēpošanā, kas norisinās Garmišpartenkirhenē (Vācijā), milzu slaloma disciplīnā Lelde Gasūna ierindojās 58.vietā, bet vīriem kvalifikācijā milzu slalomā labākais no mūsējiem bija Kristaps Zvejnieks. Kaut arī Zvejniekam neizdevās automātiski kvalificēties, pateicoties katras valsts kvotai (vismaz viens pārstāvis var startēt, kaut arī nav pārvarēta kvalifikācija), viņš šodien startēs milzu slaloma finālbraucienos.

Mūsu vienīgo ātrumdisciplīnas pārstāvi pirmajā čempionāta nedēļā Robertu Rodi šo otrdien „nomainīja” veseli septiņi mūsējie – četri puiši un trīs dāmas, kas startēs tehniskajās slaloma disciplīnās. Sievietēm uz startu milzu slalomā izgāja 116 dalībnieces no 48 valstīm, to vidū arī trīs Latvijas pārstāves – Lelde Gasūna, Liene Fimbauere un Evija Benhena. Dalībnieču starta numuri tika piešķirti, ņemot vērā reitingu pēc FIS punktiem. Pirmā no latvietēm trasē ar 81.numuru devās Lelde Gasūna, kurai, starp citu, vienīgajai no mūsējām tā bija debija tāda līmeņa sacensībās, ar 89. Evija Benhena, kas pasaules čempionātā debitēja pirms četriem gadiem (Orē, Zviedrijā), un ar 97.Liene Fimbauere, kurai šis jau bija trešais čempionāts un kurai vienīgajai no mūsējām ir Olimpisko spēļu pieredze. Vislabāk veicās Leldei, kas uzrādīja 64.rezultātu, apsteidzot vairākas pirms sevis startējušās spēcīgākās konkurentes, un tikai 0,7 sekundes viņai pietrūka, lai iekļūtu labāko sešdesmitniekā, kas kvalificējās otrajam braucienam. Gasūnas laiks 1:15,37, ka ir par 8,32 sekundēm lēnāks nekā uzvarētājai. Liene Fimbauere arī apsteidza vairākas pirms sevis startējušās sportistes un bija otra labākā no latvietēm, ierindojoties 72.vietā, Lienei zaudējot divarpus sekundes. Benhenai čempionāts nesākās veiksmīgi, jo diemžēl nācās piedzīvot izstāšanos un palikšanu bez rezultāta. Kopumā ar mūsu  meiteņu startu treneris Dinārs Doršs bija apmierināts, kā nekā gan Lelde, gan Liene apsteidza ap 20 pēc reitinga spēcīgākas sportistes, vienīgi žēl, ka Evijai nācās izstāties. Beigu protokolos Leldei un Lienei ir attiecīgi 58. un 66.vieta, taču sešas sportistes, kas kvalificējās otrajam braucienam un bija labākas par mūsējām, bet neizgāja uz startu, nefinišēja vai arī tika diskvalificētas otrajā braucienā, šajos protokolos ir palikušas bez vietām. 

Par pasaules čempioni kļuva olimpiskā un pašreizējā pasaules vicečempione šajā disciplīnā Tīna Maze no Slovēnijas. Simpātiskajai slovēnietei tas ir pirmais pasaules čempiones tituls, bet šajā čempionātā viņa izcīnīja jau otro medaļu, jo superkombinācijā ieguva sudrabu. Un tieši milzu slalomā par slovēņiem lika runāt (vismaz ziemas sportu aprindās) viņas tautietis Jure Franko, kas 1984.gada olimpiskajās spēlēs Dienvidslāvijas sastāvā izcīnīja sudraba medaļu. Otrajā vietā ierindojās itāliete Fredrika Brignone, kas otrajā braucienā ļoti pietuvojās, taču divu braucienu summā Mazei zaudēja septiņas sekundes simtdaļas, bet uz trešo vietu no astoņpadsmitās pakāpās francūziete Tesa Vorleja, kas lieliski veica otro braucienu, uzrādot tajā absolūti ātrāko laiku, tomēr kopvērtējumā bija par pussekundi lēnāka nekā slovēniete. 

Tā kā vīriem bija pieteikušies teju 200 sportisti, tad bija nepieciešamas rīkot kvalifikāciju, kur atlasītu 25 labākos, kas finālbraucienos pievienotos labākajiem sešdesmit pēc reitinga. Sacensības, „pateicoties” biezajai miglai, sākās gandrīz divas stundas vēlāk nekā bija paredzēts. Saskaņā ar noteikumiem finālbraucienos var startēt arī viens pārstāvis no valsts, kaut arī nav izdevies pārvarēt kvalifikāciju. Šāds noteikums nāca par labu Latvijai un tieši Kristapam Zvejniekam, jo diemžēl nevienam no mūsējiem četriem pārstāvjiem – Kristapam Zvejniekam, Kasparam Daugulim, Kristapam Blūmam un Robertam Briškam, neizdevās automātiski kvalificēties finālbraucieniem. Vislabāk veicās Zvejniekam, kurš ir līderis no mūsējiem tehniskajās disciplīnās un kurš ierindojās 27.vietā, un kā labākais no mūsējiem, pateicoties valsts vienas vietas kvotai, ieguva tiesības šodien startēt finālbraucienos. Kristaps pēc pirmā brauciena bija 23.vietā, kas garantēja automātisku kvalifikācijas pārvarēšanu, taču otrajā braucienā uzrādītais 32.laiks atbīdīja mūsu sportistu uz 27.vietu abu braucienu kopvērtējumā. Līdz labāko divdesmitpieciniekam pietrūka 0,2 sekundes, bet kvalifikācijas uzvarētājam, bulgāram Čongarovam, kas uzrādīja laiku 2:13,70, divu braucienu summā  tika zaudēts 3,76 sekundes. Kaspars Daugulis, veicot labāk otro braucienu, uzrādīja 44.laiku, zaudējot Kristapam nedaudz mazāk par četrām sekundēm, bet Roberts Briška bija vēl 3,5 sekundes lēnāks nekā Kaspars, kas Robertam deva 58.vietu kvalifikācijā. Diemžēl ceturtais mūsējais, Kristaps Blūms, kas bija pāris vietas priekšā Robertam pēc pirmā brauciena, otrajā braucienā nefinišēja.

Šodien finālbraucieni jau būs uz cita kalna, kas ir daudz stāvāks, un arī tase būs ledaināka. Tā teikt, organizatori „mazajām” valstīm ļāva kvalifikāciju veikt pa „normālu” trasi. Starp citu, finālbraucieni būs uz tā paša kalna, kur startēja Rode, un ļoti ceram, ka Kristapu nepiemeklēs Roberta liktenis. Lai veicas!

garm2 004.JPG

garm2 006.JPG

Screen shot 2011-02-18 at 12.20.18.png

4 Komentāri

Īstais brīdis nomētāt kazahus ar cepurēm

18 • 02 • 2011 / 12:24
Šobrīd Kristaps pirmajā finālbraucienā 62. vietā Bet galvenais, tikai 6.20 sek aiz Svindala. neslikti.
HB
18 • 02 • 2011 / 12:32
Zvejniekam pietrūka 0.01 lai kvalificētos otrajam braucienam :(

18 • 02 • 2011 / 14:05
Tāds ir sports. Bet ļoti žēl, ka tik maz pietrūka. Visas iespējas slalomā itkt uz otro braucienu. Lai veicas!
Jana
18 • 02 • 2011 / 20:17
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv