ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

31 • 03 • 2011

Bronza kā zelts

Nu jau labu laiku atpakaļ ar sensacionālu rezultātu noslēgušās pasaulē prestižākās jauniešu sacensības „Topolino Ski” , kuras šogad notika jau 50.reizi Itālijā, šoreiz citā sacensību vietā – Folgaria, pulcējot dalībniekus no 43 valstīm.

Par visu pēc kārtas! Sakarā ar saspringto kalendāru uz sacensībām nācās lidot un pēc tam arī laikā paspēt uz Baltija kausu Somijā. Treniņu diena tika pavadīta lietū un izbaudot „mannā putru”. Paveicās nākošajā sacensību dienā, kad lielāka grupa – Agnese Āboltiņa, Evelīna Gasūna un Klāvs Rubenis startēja slalomā un vismaz pirmā trase bija cieta, bet otrā jau bija smaga, toties uz pretēja kalna D pusē jaunākās grupas dalībnieki – Žanete Gedra, Elīna Sabīne Nežborte un Žaks Gedra cīnījās milzu slaloma trasē, kas no rīta vēl bija laba visiem.

Ja cerīgi iesākās starti slaloma pusē ar 14.vietu Agnesei (starp 78 konkurentēm), bet ne tik veiksmīgi Evelīnai un Klāvam, tad uz otro trasi sagaidījām superīgu ziņu, ka Žaks Gedra izcīnījis 3.vietu gigantā!!!

Un kā vēl izcīnījis – ar milzu cīņu par savu kļūdu pašā trases augšdaļā – nedaudz par daudz uztriecies mietam un rezultātā pazaudēta nūja, spēcīgs blieziens pa roku, bet ne apjukums! Tik Žaks stāstīja pēc tam, ka pavisam nedaudz apjucis – kā braukt tālāk? Cīnoties tālāk Žaks nobrauc un pārsteidz visus! 

Kā tas var izdoties pazaudējot nūju nobraukt tik labi un tikt trijniekā?! Kas zina, kā būtu, ja būtu.... toties šādā cīņā šī izcīnītā bronza visai komandai bija zelta vērtībā, pavisam nedaudz zaudējot diviem itāļu sportistiem. Meitenēm – Elīnai 19.vieta, kā pati teica – būtu drošāk iesākusi trasi, tad arī viņas vārdu lasītu rezultātu protokola pirmajā lapā. Žanetei – 30.vieta un cīņas spars sevi parādīt labāk slalomā nākamajā dienā.

Ar šādu ziņu slaloma pusē vecākās grupas sportisti Agnese un Klāvs cenšas arī iet uz pilnu banku – Agnesei diemžēl trases lejasdaļā kļūda izejot no čūskas – ... un mači beigušies, bet varēja ar garantiju būt desmitniekā, ja pat ne labāk. Kļūdās arī Klāvs, bet tomēr finišē ar 43.rezultātu.

Nākamā diena atnes atkal siltu laiku, esam samainījušies ar kalna pusēm - vecākajai grupai tiek nolemts, ka otrās trases gigantā nebūs, jo sniega stāvoklis bīstams, tātad skaidrs, ka trase būs smaga. Agnesi piemeklē kļūda un līdz ar to kritiens priekšpēdējos vārtos, ieslīd finišā, tomēr diskvalifikācija, Evelīnai – 44.vieta – tieši pusē un cieša apņemšanās pierādīt sevi Baltijas kausā, kas arī vēlāk izdevās! Klāvam uz startu nākas gaidīt ilgi – trasi ik pa laikam cenšas organizatori cietināt, bet vienalga tā ir smaga – Klāvam 65.vieta starp 104 vienaudžiem.

Slalomā jaunākajā grupā pēc pirmās trases labas ziņas – Žaks devītais, bet Elīna uz otro trasi dodas kā divdesmit sestā, Žanetei kļūda pirmajā trasē startēt liek mazliet tālāk. Otrā trase ievieš korekcijas, jo kalns ir ļoti smags un ...slaloms ir slaloms – ejot uz pilnu banku kļūdās gan Elīna, gan Žaks, attiecīgi izcīnot 29. un 32.vietas, toties šī trase padodas Žanetei un viņa paceļas uz 22.vietu, otrajā trasē parādot 17.rezultātu.

Kopumā jāsaka, ka visa komanda cīnījās ļoti atzīstami, ar labu cīņas sparu un vēlēšanos nostartēt pēc iespējas labāk, kas teicami padevās Žakam. Valstu vērtējumā apsteigtas ļoti spēcīgas kalnu valstis un vēl ļoti daudzi atzinīgi novērtēja ne tikai Žaka izcilo sniegumu, bet arī mūsu košās formas – izskatījāmies labi!

Ceru, ka jaunatnes izlases startu stafetes turpinājums Valdīzerē būs tikpat cīņasspara bagāts un veiksmīgs!


Rezultāti: http://www.trofeotopolino.net/en_classifiche.htm

7 Komentāri

Žaks ir malacis!
01 • 04 • 2011 / 09:22
ŽAKS ir FANTASTISKS! Bez nūjas- 3. vieta! Apsveicu: ŽAKU, trenneri un vecākus!
Bija un ir vērts Žakā investēt: re, ko var " paugurzemes" Sprīdītis, ja pašam un apkārtējiem pietiek pacietības un iedvesmas mērķtiecīgi strādāt.
Kaut vairāk tādu veiksmes stāstu citu iedvesmai :-)
01 • 04 • 2011 / 20:38
Šodien mūsu jaunatnes izlase devusies uz sezonas noslēdzošajiem startiem Valdīzerē, gaidām labus rezultātus un turam īkšķus!
04 • 04 • 2011 / 14:41
Zakam shodien 3.vieta slalomaa Val d Iseraa !!!! Riit SG.
07 • 04 • 2011 / 18:01
Super! Apsveicam Žaku!
07 • 04 • 2011 / 20:20
Šodienas aplausi un ovācijas Eļinai Nežbortei - SG 3.vieta!!! Super rezultāti! Divi sportisti trijniekā tik lielos mačos! M A L A Č I!
08 • 04 • 2011 / 14:22
ELĪNA SABĪNE NEŽBORTE, piedošanu - drukas kļūdas te nelabojas....
08 • 04 • 2011 / 14:23
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv