ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 01 • 2011

Birokrātija liedz kalnu slēpotājam Zvejniekam debitēt Pasaules kausa izcīņā

Saistītā informācija

Birokrātisku problēmu dēļ šī brīža Latvijas labākajam kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam otrdien neizdevās debitēt Pasaules kausa izcīņā – funkcionāri laicīgi neapstiprināja viņa dalību mačos.

Zvejnieks bija startējis slavenajās Šladmingas nakts slaloma sacensībās, tomēr Pasaules kausa funkcionāru dēļ viņš laicīgi nesaņēma apstiprinājumu dalībai mačos, pastāstīja sportists.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļas nogalē Zvejnieks debitēja Eiropas kausa izcīņā, izcīnot 41.vietu slaloma sacensībās. Pats sportists ar šo startu ir apmierināts, jo pirmajā reizē galvenais bija kvalificēties otrajam braucienam, kurā iekļuva pirmie 60 kalnu slēpotāji.

"Esmu ļoti apmierināts, jo mans pirmsstarta satraukums bija adekvāts pirmajām šāda veida sacensībām, bet tas noteikti startā nepalīdz," teica Zvejnieks.

Kā šomēnes vēstīja izdevums "Sports", Vankūverā Zvejnieks bija vienīgais kalnu slēpotājs, kurš pirms Olimpiskajām spēlēm nebija startējis Pasaules kausa izcīņā un pat ne Eiropas kausā. Toreiz sportistu startam pielaida, pateicoties ārstu zīmēm, kas apliecināja, ka viņam tas nebija izdevies traumu dēļ, jo Zvejnieks divas reizes īsā laika posmā bija lauzis kāju.

Runājot par nākotni, Zvejnieks bija noskaņots ļoti optimistiski.

"Mans treneris [austrietis Pēters Prodingers] visu laiku atkārto, ka esmu ļoti jauns un laika vēl daudz, tāpēc pagaidām nevajag skriet uz Pasaules kausu. Pašam gan ļoti gribējās startēt un izbaudīt to sajūtu, kad brauc starp 40 000 skatītāju," teica Zvejnieks. "Pašlaik jūtos ļoti pārliecināts par savu braukšanu un arī treneris ir ļoti apmierināts. Šonedēļ viņš teica, ka nekad nav redzējis tik ātru un stabilu braukšanu manā izpildījumā."

"Pašlaik tikai ir nepieciešams startēt sacensībās, bet ar tām ir lielas problēmas, jo visu laiku kādas atceļ, kādas pārceļ, bet kādās izmainās programma, tāpēc momentā nākas mainīt plānus, tomēr mums viss ir saplānots pat mēnešiem uz priekšu," stāstīja sportists. "Šonedēļ biju plānojis startēt arī nobrauciena sacensībās, bet otrdien viņas atcēla. Tagad viss plāns jāmaina un jābrauc uz supergiganta sacensībām citur."

Kā uzsvēra Zvejnieks, otra svarīgākā lieta arī ir rūpīgāk piestrādāt pie psiholoģiskās pirmsstarta sagatavotības, ko viņš pats cenšas apgūt studijās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. "Pašlaik vienīgās problēmas ir galvā, jo zinu, ka FIS punktus slalomā varu izcīnīt daudz labāk. Visās trasēs sanāk labi izbraukt vienu trasi, otra atkal ir slikta, bet rezultāts sanāk pa vidu - tādi paši punkti kādi man jau ir."
Zvejnieka personiskais rekords slalomā pašlaik ir 33,66 FIS punkti, ko viņš pagājušā gada novembrī ieguva par trešo vietu FIS sacensībās Somijā, Levi.

Sportistam svarīgākie šosezon atlikušie starti ir pasaules junioru un pieaugušo čempionātā, tāpat viņš vairāk plānojis startēt arī ātruma disciplīnās, bet Pasaules kausā šosezon tā arī nesanāks debitēt.

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv