ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

20 • 02 • 2011

Arī Zvejnieks pasaules čempionātā slalomā izcīna 36.vietu

Šodien Vācijas kūrortā Garmišpartenkirhenē ar vīriešu slalomu noslēdzās pasaules čempionāts kalnu slēpošanā. Par patīkamām emocijām Latvijas līdzjutējiem parūpējās Kristaps Zvejnieks, kas izīnīja augsto 36.vietu. Tieši tādu pašu rezultātu slalomā vakar dāmām sasniedza Lelde Gasūna.

Vakar savu čempionātu ar slaloma sacensībām noslēdza dāmas. Latvijas līdzjutējus iepriecināja Lelde Gasūna, kas uzrādīja ļoti labu rezultātu, izcīnot 36.vietu. Savukārt puišiem kvalifikācijā negāja labi, jo neviens no četriem startējušajiem nefinišēja, līdz ar to gaisotne, saprotams, nebija ne tuvu tik priecīga kā meiteņu „nometnē”. Tomēr, pateicoties valsts vienas vietas kvotai, šodien varēja startēt Kristaps Zvejnieks. Neskatoties uz neveiksmi kvalifikācijā, mūsu izlases līderis tehniskajās disciplīnās uz finālbraucieniem bija noskaņots kaujinieciski un apņēmības pilns kvalificēties vismaz labāko sešdesmitniekam, līdz kuram milzu slalomā viņam pietrūka tikai viena sekundes simtdaļa. Grūtajā trasē Zvejnieks nodemonstrēja ne tikai slaloma meistarību, bet arī teicamu psiholoģisko sagatavotību, pirmajā braucienā 100 dalībnieku vidū (55 valstis) uzrādot 48.rezultātu un stabili kvaificējoties otrajam braucienam. Līderim Granžam no Francijas mūsu kalnu slēpotājs zaudēja astoņas sekundes. 

Līdzīgi kā vakar Leldei arī Kristapam šodien otrajā braucienā izdevās pakāpties par vairākām vietām uz augšu - tieši tāpat uz 36.vietu, uzvarētājam zaudējot 14,40 sekundes. Tas viņam ir labākais rezultāts pasaules čempionātā, atkārtojot pirms trīs gadiem sasniegto pasaules junioru čempionātā Spānijā. Starts Garmišpartenkirhenē Kristapam bija debija pieaugušo čempionātā, taču laba pieredze tika iekrāta Olimpiskajās spēlēs Vankūverā, kur Kristaps finišēja tikai vienu vietu zemāk nekā šodien. Zvejnieka izcīnītā vieta ir labākā Latvijai pēdējā desmitgadē vīru konkurencē. Pirms viņa nedaudz augstāk bija ticis Ivars Ciaguns – 2001.gadā 33.vietā, bet 1999.gadā – 27.vietā. 

Uzvaru pirmo reizi savā karjerā pasaules čempionātos izcīnīja francūzis Žans Baptists Granžs, kurš šajā sezonā trīs reizes ir triumfējis pasaules kausa posmos un šobrīd ir slaloma kopvērtējuma vicelīderis. Granžs bija līderis pēc pirmā brauciena un, kaut arī otrajā braucienā viņam tikai desmitais rezultāts, francūzim izdevās nosargāt pārsvaru kopvērtējumā. Otro vietu, uzvarētājam divu braucienu summā zaudējot 0,43 sekundes,  nedaudz negaidīti izcīnīja zviedrs Jens Bigmarks, kuram tas bija pirmais sasniegtais finišs pasaules čempionātos, līdz ar to arī pirmā medaļa. Trešo vietu izcīnīja itāļu slaloma disciplīnu speciālists Manfreds Moelgs. Sezonas kopvērtējuma un arī slaloma līderis Ivia Kosteličs (Horvātija) palika tikai astotajā vietā. 

Patīkami, ka čempionāts Latvijai beidzies uz ļoti pozitīvas nots. Sākums nebija veiksmīgs, jo Roberts Rode nobraucienā un superkombinācijā izstājās, milzu slalomā nevienam neizdevās kvalificēties otrajam braucienam, t.i., iekļūt labāko sešdesmitniekā, bet čempionāta noslēgums lielisks – slaloma disciplīnā divas 36.vietas. Tas ir labs sasniegums „nekalnu valsts” Latvijas sportistiem, kuri treniņiem, inventāram un braucieniem netērā ne santīma no valsts naudas, jo viss tiek sarūpēts par savu vai sponsoru naudu. 

garm4 007.JPG

garm4 002.JPG

Kaspars Daugulis kvalifikācijas sacensībās:

garm3 008.JPG

3 Komentāri

Kristap, Tu esi sasniedzis ļoti labu rezultātu!!! Apsveicu!!! Novēlu aizvien labākus startus un izcilākus rezultātus!!! Tev vēl viss priekšā...;)
džeksons
21 • 02 • 2011 / 09:42
Apsveicu ar labu rezultātu! GAlvenais, lai nopietnā līmenī izdotos trenēties un startēt vēl daudzus gadus.
rollex
21 • 02 • 2011 / 10:15
Kopumā dziezgan labs sasniegums. Tās arī reāli ir Latvijas labāko sportistu iespēju robežas. Nu nevaram mēs sacensties ar citām valstīm ne kalnu ne naudas ziņā. Savukārt nav saprotams kur tik zemi rezultāti ir Krievijas sportistiem. Kalni ir, sniegs arī, finasējums noteikti ir lielāks nekā LV sportistiem, milzīga valts (140 milj.), sportisti regulāri piedalās pasaules kausā, bet rezultāti nekādi.
Jānis
25 • 02 • 2011 / 13:00
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv