ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 01 • 2022

Par LSF valdes 18.01.2022. lēmumu - OS2022 Distanču slēpošanas sastāva papildināšanai

17. janvārī pirms LSF valdes sēdes, kurā apstiprināja sastāvu Olimpiskajām spēlēm distanču slēpošanā, Latvijai bija 4 kvotas. Lielu ažiotāžu izraisīja Baibas Bendikas neiekļaušana komandas sastāvā, lai gan viņa parādīja labu rezultātu atlases periodā. LSF valde izvēlējās Baibu Bendiku sastāvā neiekļaut, jo tas apdraudētu stafetes komandas startu – iepriekš medijos viņa bija paudusi stingru vēlmi startēt tikai 30 km disciplīnā, arī pēdējā nedēļā pirms atlases noslēgšanās LSF bija informējusi tikai par startu 30 km disciplīnā, kā arī sarunā ar LSF valdes locekli Gunāru Ikaunieku Baiba nebija gatava diskutēt par pilnas distanču slēpošanas programmas izpildi Olimpiskajās spēlēs. Tas viss radīja pārliecību, ka Baiba pie veiksmīga starta biatlonā, neizvēlēsies startēt distanču slēpošanas stafetēs, jo nākamajā dienā viņai būtu nākamais starts biatlonā. Līdz ar to, LSF valde izvēlējās komandas sastāvā iekļaut no atlases ranga nākamo sportisti, kura ir paudusi stingru gatavību startēt gan stafetē, gan vēl citās disciplīnās.

18. janvāra vakarā LSF valde saņēma informāciju, ka pēc starptautisko kvotu pārdales Latvijai ir piešķirta piektā kvota sieviešu komandai. LSF valdes sanāksmē tika apsvērtas divas kandidātes – Baiba Bendika un Annija Keita Sabule. Par cik no vienas valsts Olimpiskajās spēlēs vienā disciplīnā var startēt tikai 4 valsts pārstāves un līdz šim komandā iekļautās sportistes aizpilda sekojošas disciplīnas – sprints F, vidējā distance C, stafete, komandu sprints C, tajā skaitā Baiba Bendika atlases rangā uzrādīja labāku rezultātu, LSF valde apstiprināja dalībai distanču slēpošanas komandā Baibu Bendiku, kas dos viņai iespēju startēt 30km disciplīnā, skiatlonā un arī stafetes komandā, ja būs tāda nepieciešamība.

Aicinām sportistus ievērot sporta ētikas kodeksu, jo citu sportistu cieņas aizskaršana jebkādā veidā nav atbalstāma rīcība!

 

19.01.2022.

LSF valde

2 Komentāri

Lūdzu publicējiet OS kvalifikācijas rangu un oficiālos rezultātus šajā lapā, atbilstoši "LSF atlases kārtība XXIV Ziemas OS Pekinā (Beijing 2022) distanču slēpošanā", kas paredz rangu un rezultātus publicēt divu dienu laikā pēc FIS ranga publicēšanas un apstiprināšanas valdes sēdē.
20 • 01 • 2022 / 23:30
Atlases rezultāti ir publicēti šeit
https://www.infoski.lv/dokumenti/distancu-sleposana/
un šeit
https://www.infoski.lv/dokumenti/valde/
Pie 2022.gada dokumenti 17.01.2022 sēžu dokumentiem.
24 • 01 • 2022 / 23:11
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv