ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

23 • 09 • 2021

Nedēļas nogalē Rīgā un Siguldā noslēdzošais LČ posms rollerslēpošanā

Šajā nedēļas nogalē, 25.un 26.spetembrī, Rīgā un Siguldā norisināsies šīs sezonas trešais Latvijas čempionāta posms rollerslēpošanā, kurā piedalīsies nupat pasaules čempionātā un arī pasaules kausa kopvērtējumā panākumus guvušie Latvijas izlases dalībnieki. Noslēdzošajā posmā ir paredzēts komandu sprints un pagājušajā gadā ieviestais jauninājums – duatlons (kross+rollerslēpošana).

Kopš iepriekšējā otrā posma, kas norisinājās Madonā kopā ar Pasaules kausa posmu un kur visu jauniešu grupu dalībnieki sacentās 200m sprintā, ir pagājis tieši mēnesis. Agrāk septembrī noslēdzošo posmu nevarēja sarīkot, jo mēneša vidū Itālijā norisinājās sezonas svarīgākās sacensības – pasaules čempionāts, kur atzīstami nostartēja arī mūsu vadošie rollerslēpotāji.

Šogad Latvijas čempionāta pēdējā posmā paredzēta tādi pati programma kā pērn, proti, atkal katru dienu rollerslēpotāji sacentīsies citā Latvijas pilsētā un vēlreiz būs tās pašas divas disciplīnas. Pirmajā dienā sestdien labākos noskaidros galvaspilsētā Uzvaras parkā komandu sprintā, bet svētdien slēpotājiem būs vēlreiz iespēja sacensties interesantajā un neprognozējamākajā duatlonā (skriešana+rollerslēpošana) Fischer Slēpošanas centrā Siguldā (Pasākumu atbalsta Siguldas novada pašvaldība).

Šajā posmā slēpotājiem būs paredzētas komandu sacensības. Ja ziemā tās ir stafetes vai komandu sprints, tad vasarā pamatā tikai komandu sprints, kur katrā komandā ir divi dalībnieki, kas katrs uz maiņām sprinta apli veic trīs reizes. Rollerslēpošanā ierasts, ka komandu sprints notiek brīvajā stilā. Pagājušajā gadā bija ļoti spraigas cīņas, un tāds pats azarts sagaidāmas arī šogad Uzvaras parka trasē, kas ir SS “Arkādija” pārstāvju treniņu vieta.

Jau pagājušajā gadā duatlons, kas papildus rollerslēpošanai ietver arī skriešanu, ieviesa korekcijas godalgoto vietu ieguvēju sarakstā dažās grupās, tādējādi padarot sacensības intriģējošākas. Tiesa, ir arī vairāki vadošie slēpotāji, kuri ātri skrien, tāpēc dažās grupās paliek bez izmaiņām. Dalībniekiem būs iespējas izbaudīt “Fischer” slēpošanas trases reljefaino apkārtni. Duatlonam šoreiz gan būs divi atsevišķi starti – krosam un rollerslēpošanai, izpaliekot inventāra maiņas zonai.

Šajā posmā startēt pietiekušies nupat no pasaules čempionāta atgriezušies Latvijas izlases sportisti. Varēsim redzēt pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājus junioriem Lauri Kaparkalēju (Madona) un Samantu Krampi (Rīga), kurai arī bronzas medaļa pasaules čempionātā, kā arī pasaules kausa vicelīderi pieaugušajiem Raimo Vīgantu (Madona). Siguldieši savās mājās jutīs līdzi arī atzīstamus rezultātus starptautiskajā apritē uzrādījušajam Raineram Paeglim.

 

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv