ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

15 • 09 • 2021

Latvijas izlase gatava startam Itālijā notiekošajam Pasaules čempionātam rollerslēpošanā

IMG-54 (16).jpg

Četru dienu garumā, no 16. līdz 19. septembrim, Val Di Fiemme ielejā Itālijā norisināsies pēdējais, svarīgākais šī gada pasaules rollerslēpošanas notikums – Pasaules čempionāts. Tajā piecu sportistu sastāvā piedalīsies arī Latvijas izlases slēpotāji, lai četrās sacensību distancēs: intervāla startā, 200m individuālajā sprintā, komandu sprintā un masu startā cīnītos par godalgotām vietām pēdējās šīs sezonas pasaules līmeņa sacensībās. Ņemot vērā latviešu sportistu panākumus, pastāv iespēja cīnīties par kopvērtējuma līdera tituliem trīs no četrās sportistu grupās, kā arī par goda pjedestālu nāciju kopvērtējumā.

Paredzēts, ka Itālijas posmā startēs dalībnieki no 15 dalībvalstīm, kuru vidū ir arī tādas slēpošanas lielvalstis kā Itālija, Norvēģija, Krievija, Slovākija, Zviedrija, Vācija un citas. Latviju Pasaules čempionātā pārstāvēs pieci izlases sportisti: Samanta Krampe (junioru meiteņu grupa), Lauris Kaparkalējs, Rainers Paeglis (junioru vīriešu grupa), savukārt elites sieviešu grupā startēs Kitija Auziņa, bet vīriešu elites grupā Raimo Vīgants.

“Jau vairākas dienas Latvijas izlases sportisti atrodas Itālijā, lai aprastu ar klimatu un gaidāmajiem sacensību apstākļiem. Vērtējot šo sezonu, jāsaka, ka līdz šim Latvijas rollerslēpošanas izlases sportisti ieguvuši medaļas visos šogad notikušajos Pasaules kausa posmos, un ir liels prieks, ka šogad pavasarī izveidotā LSF stratēģija, mijiedarbībā ar izlases sportistu neatlaidību, īstenojas. Nāciju rangā Latvija šobrīd ierindojas trešajā vietā, savukārt dalībnieku vidū esam līderpozīcijās trijās no četrām sportistu grupām. Šī brīža līderi savās grupās starp junioriem ir Samanta Krampe un Lauris Kaparkalējs, savukārt elites grupā – Raimo Vīgants. Tāpēc ir skaidrs, ka sacensības Itālijā būs sīvas, jo sportisti no 15 valstīm centīsies iegūt augstus rezultātus, nodrošinot vietu gan PČ, gan sezonas kopvērtējumā,” latviešu sportistu startiem Itālijā aicina sekot līdzi komandas pārstāvis un LSF atbildīgais par distanču slēpošanu Jānis Puida.

Itālijā notiekošajās sacensībās, ceturtdien gaidāma sacensība brīvajā stilā ar individuālo startu, piektdien – 200m sprints, sestdien – komandu sprints, PČ noslēdzoties ar masu startu klasiskajā stilā.

FIS Pasaules Kausa sezona rollerslēpošanā šogad aizvadīta četros posmos: jūlijā PK posms norisinājās Slovākijā, otrais posms augusta vidū tika organizēts Igaunijā, savukārt trešais PK posms augusta izskaņā noritēja Madonā, kurā Latvijas sportisti ieguva sešas medaļas – divas zelta, divas sudraba un divas bronzas. Itālijā notiekošais Pasaules čempionāts ir noslēdzošais šīs sezonas pasākums.

Foto autors: Agris Veckalniņš 

 

Papildu informācija:
Gita Sauka
sabiedrisko attiecību konsultante
Mob. 28326828
e-pasts: [email protected]

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv