ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

20 • 07 • 2021

FIS sacensībās un LČ rollerslēpošanā uzvaras Bendikai, Kaparkalējam un Misem

218987632_364154795067442_4270769402374357139_n.jpgPagājušajā nedēļas nogalē Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos notikušajās FIS sacensībās un Latvijas čempionātā rollerslēpošanā pieaugušajiem abas dienas – gan klasikā, gan brīvajā stilā – sieviešu konkurencē pārliecinošas uzvaras svinēja Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika, bet vīriešiem abos startos pirmais spraigā cīņā bija viens no vadošajiem mūsu junioru distanču slēpotājiem Lauris Kaparkalējs, otrajā dienā pirmo vietu dalot ar Latvijas biatlona izlases dalībnieku Edgaru Misi.

Baiba Bendika FIS sacensībās un Latvijas čempionātā rollerslēpošanās piedalījās otro gadu pēc kārtas. Šogad viņa uzvarēja abās dienās 5,2km distancē, arī klasiskajā stilā, parādot, ka ir labā formā, gatavojoties nākamajai sezonai. Pēdējos divus gadus pasaules čempionātos biatlonā desmitniekā tikusī Bendika Priekuļos sestdien klasiskajā stilā tuvāko konkurenti apsteidza par 24 sekundēm, bet svētdien brīvajā stilā jeb slidsolī uzvara tika izcīnīta ar divas reizes lielāku pārsvaru – 49 sekundēm.

Klasiskajā stilā pagājušā gada uzvarētāja, 24 gadus vecā Kitija Auziņa, kura lielu daļu laika trenē jauno madoniešu maiņu, šoreiz piekāpās Baibai ar tādu pašu starpību, ar kādu pērn bija uzvarējusi.  Aiz Patrīcijas Eidukas otra labākā Latvijas slēpotāja Auziņa slidsolī bija tuvu tam, lai vēlreiz finišētu otrā, taču spraigā cīņā par nepilnām trim sekundēm piekāpās pagājušajās sezonas beigās Pasaules kausa posmā biatlonā 32.vietu izcīnījušajai Sanitai Buliņa, kura pirmajā dienā klasikā bija trešā. Tādējādi Auziņa ar Buliņu apmainījās vietām. Tikmēr alūksnietes Sanitas dvīņu māsa Sandra Buliņa pēc klasikā ieņemtās sestās vietas brīvā stila distancē ierindojās ceturtajā vietā, tikai trijām sekundēm pietrūkstot līdz trijniekam un sešām līdz otrajai vietai.

Labu sniegumu parādīja un viena aiz otras labāko sešiniekā finišēja arī abas 2005.gadā dzimušās Cēsu pilsētas sporta skolas audzēknes Estere Volfa un Elza Bleidele, kuras pēc vecuma varēja vēl startēt S16 grupā. Klasikā Volfa Sanitai Buliņai pielāpās nepilnas 5 sekundes un ieguva 4.vietu, 5.vietā atstājot Bleideli, bet slidsolī tāpat kā pērn S16 grupā Elza bija ātrāka par Esteri, abām noslēdzot pirmo sešinieku. Šoreiz ne tik labā formā bija un abas dienas 7.vietā ierindojās rīdziniece Samanta Krampe, kura pērn aiz Auziņas un Bendikas abos startos bija trešā, bet pirms pusotra mēneša turpat Cēsu Olimpiskā centra trasē FIS sacensībās aiz Auziņas ieguva otrās vietas, ļoti daudz esot priekšā Volfai un Bleidelei.

Vīriešiem 10,4km distancē bija pavisam pretējs scenārijs, proti, par uzvaru norisinājās ārkārtīgi līdzīga cīņa, padarot sacensības ļoti aizraujošas. Klasikā 18 gadus vecais Lauris Kaparakalējs otro vietu ieguvušo igauni Johannesu Alevu apsteidza tikai par 0,3 sekundēm. Savukārt otrajā dienā šogad pasaules junioru čempionātā un arī pieaugušo čempionātā debitējušais madonietis bija vadībā lielāko distances daļu, bet beigās viņam pietuvojās pasaules kausa posmos startējošais un pērn junioru čempionātā biatlonā 13.vietu ieguvušais Edgars Mise, abiem uzrādot identisku laiku un līdz ar to arī sadalot pirmo vietu. Klasikā Mise ieņēma 7.vietu.

Abas dienas trešo vietu ieguva Kaparkalēja vienaudzis no Siguldas Rainers Paeglis, kurš tāpat kā Lauris cītīgi trenējas un progresē. Pagājušā gada uzvarētājs slidsolī Aleksandrs Artūrs Ļūļe, kurš pēdējā laikā darba dēļ mazāk trenējas, ieņēma 5.vietu slidsolī un 4.vietu klasikā, bet 4.laiku svētdien brīvā stila distancē uzrādīja no orientēšanās aprindām nākušais Edgars Bernāns. Sestdien klasikā pusi no distances vadībā atradušais Niks Saulītis beigās finišēja ar piekto rezultātu, bet brīvajā stilā uz starta neizgāja tāpat kā igaunis Alevs. Toties abas dienas piedalījās titulētais biatlonists Ilmārs Bricis, kuram labāks rezultāts ar iegūto 6.vietu sanāca 10,4km brīvajā stilā. Tikmēr 6.vietu klasikā ieguva 2004.gadā dzimušais madonietis Silvestrs Švauksts, kurš bija trešais V18 grupas pārstāvju vidū tāpat kā brīvajā stilā rīdzinieks Bruno Krampe, kurš abas dienas kopējā ieskaitē bija aiz labāko sešinieka. 

 

Autors: Ivars Bācis

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv