ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

04 • 02 • 2022

11. februārī Pļaviņās notiks S!- Fischer 2022 Ziemas skolēnu čempionāta otrais posms ar mainītu starta laiku

Slēpošanas, biatlona sporta bāzē “Jankas - Jaujas”, Pļaviņās 11. februārī notiks S! - Fischer 2022 Ziemas skolēnu čempionāta otrais posms. Starta laiks tiek pārcelts uz plkst. 13.00, reģistrācija no plkst.12.00. Aicinām visas Latvijas skolas būt aktīvas, piedalīties sacensībās un cīnīties par čempionāta galveno balvu – 1500,00 eiro inventāra iegādei no Fischer Latvia.

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015. gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam, kurās nu jau piedalījušās vairāk nekā 30 Latvijas vispārizglītojošās skolas. Sacensību organizatori vēlas čempionātam piesaistīt arvien vairāk Latvijas skolēnu, kā arī popularizēt distanču slēpošanu kā veselīgu sporta un dzīves veidu, tādēļ šogad ir iecerēts otro un trešo posmu aizvadīt citās distanču slēpošanas trasēs Latvijā.

Sacensību posmi:
1.posms – 28.01.2022. / Fischer slēpošanas centrs, Sigulda (aizvadīts).
2.posms – 11.02.2022. / Slēpošanas, biatlona sporta bāze "Jankas - Jaujas", Pļaviņas.
3. posms – 25.02.2022. / Slēpošanas un biatlona centrs "Cēsis", Priekuļi.
4. posms – 11.03.2022. / Fischer slēpošanas centrs, Sigulda.

Čempionāts tradicionāli norit četros posmos, pirmajā posmā, kas notika Siguldā, Fischer slēpošanas centrā un, kur piedalījās 170 skolēni, visas vecuma grupas veica Super sprintu 200 m garā distancē. Otrajā posmā, kas notiks Pļaviņās, plānots intervāla starts klasiskajā solī, bet trešajā posmā intervāla starts brīvajā stilā (SV10 klasiskajā solī), savukārt ceturtajā posmā šķēršļu un veiklības distance brīvajā stilā. Distances garums otrajā, trešajā un ceturtajā posmā tiks precizēts pirms posma atkarībā no laika apstākļiem.

Sacensībās var piedalīties Latvijas vispārizglītojošo skolu komandas. Dalībnieku grupas tiek iedalītas pēc vecumiem – S-10 un V-10 2012. gadā dzimušie un jaunāki, S-12 un V-12 2010. - 2011. gadā dzimušie, S-14 un V-14 2008. - 2009. gadā dzimušie, S-16 un V-16 2006. - 2007. gadā dzimušie, S-18 un V-18 2004. - 2005. gadā dzimušie. Sacensībās atļauts piedalīties arī 2002.-2003. gadā dzimušajiem skolēniem. Nepieciešama izziņa no skolas, ka skolnieks nav palicis uz otru gadu un, ka ir attiecīgās skolas skolēns.

Dalībnieki tiek vērtēti noteiktajās vecuma grupās. Grupas kopvērtējumu aprēķina, summējot katrā posmā iegūtos punktus. Divu posmu kopvērtējumā tiks noskaidrots, kura no Latvijas skolām iegūs galveno čempionāta balvu.

Skolas uz otro sacensību posmu var pieteikties līdz š.g. 9.februāra, plkst.17.00, sūtot skolēnu sarakstu (vārds, uzvārds, vecuma grupa sacensībās, trenera/skolotāja kontakti) uz [email protected] un apmaksāt dalību pēc piestādīta rēķina vai kasē uz vietas.

Sacensību nolikums pieejams šeit. https://bit.ly/3IU5RAK

Sacensībās darbosies arī Slēpju sagatavošanas serviss sadarbībā ar Fischer Latvia – ikvienam dalībniekam būs iespēja bez maksas sagatavot slēpes veiksmīgam startam.

Sacensības organizē Fischer slēpošanas centrs (SIA “Siguldas Sporta serviss”) sadarbībā ar Slēpošanas un biatlona centrs "Cēsis" (SIA “Cēsu Olimpiskais centrs”), Slēpošanas, biatlona sporta bāzi “Jankas-Jaujas” (Pļaviņas), Fischer Latvia un biedrību “A2”.

Sacensības notiek, ievērojot LR noteiktos Covid-19 izplatības ierobežojumus: https://covid19.gov.lv/atbalsts-sabiedribai/izglitiba-un-sports/sporta-norisu-organizesana. Piesakoties sacensībām, dalībnieks apliecina, ka tam ir derīgs C19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Bērniem no 12 gadu vecuma gadījumos, ja bērnam nav C19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešams testēšanas sertifikāts vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu skrīninga testu ar negatīvu rezultātu. Bērni līdz 12 gadu vecumam var piedalīties tādu pieaugušo pavadībā, kuriem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

S!–Fischer ziemas skolēnu čempionāts 2022 nebūtu iespējams bez atbalstītājiem – Siguldas novada pašvaldība, Cēsu novada pašvaldība, Aizkraukles novada pašvaldība, Fischer Latvia, Biedrība A2, Mangaļi, SIA “Rāmkalni Nordeco”, Muesli Graci.

Sacensību laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti organizatoru tīmekļa vietnē un sporta bāžu kontos sociālajā tīklā Facebook un Instagram. Datu apstrādes nolūks – sabiedrības informēšana un veselīga dzīvesveida veicināšana.

S-Fischer A3 (1).jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv