ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

09 • 09 • 2020

Pirmo reizi Latvijas čempionātā rollerslēpošanā būs duatlons

large-45837b2503527 (1).jpg

Šajā nedēļas nogalē, 12. un 13.septembrī, norisināsies noslēdzošais trešais posms Latvijas čempionātam rollerslēpošanā, ko rīko Latvija Slēpošanas federācija (LSF) sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību, Sporta skolu Arkādija un biedrību “A-Madona”. Pirmā sacensību diena ar komandu sprintu tiks aizvadīta Rīgā Uzvaras parkā, bet svētdien rollerslēpotāji “Fischer Slēpošanas centrā” Siguldā sacentīsies jauninājumā – duatlonā (skriešana+rollerslēpošana).

Šīs sezonas Latvijas čempionāts rollerslēpošanā sākās 1. un 2.augustā, kad Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos tika aizvadīts pirmais posms. Četras nedēļas vēlāk pasaules kausa ietvaros rollerslēpotāji 28.augustā Madonā sacentās 200m sprintā. Tagad kārta pienākusi arī Rīgai un Siguldai. Līdz ar to šīs sezonas posmi norisināsies faktiski visu spēcīgāko slēpošanas klubu mājvietās. Šī būs viena no ļoti retajām reizēm, ka kāds no posmiem ar divām sacensību dienām notiks divās dažādās pilsētās.

Iepriekšējos divus gadus Latvijas čempionātam rollerslēpošanā bija divi posmi, bet šogad LSF tāpat kā 2017. un 2016.gadā ir saplānojusi noorganizēt trīs posmus. Pēc lielajām sacensībām jeb pasaules kausa posma Madonā augusta beigās būs pagājušas tikai divas nedēļas, un dažādu vecuma labākie mūsu rollerslēpotāji atkal varēs izjust sacensību garšu, cīnoties par valsts čempionāta medaļām.

Trešā posma pirmā sacensību diena tiks aizvadīta Rīgā, kur Latvijas čempionāts atgriezīsies pēc gada pārtraukuma, jo pēdējo reizi rollerslēpotāji galvaspilsētā sacentās valsts čempionātā rollerslēpošanā 2018.gadā, noskaidrojot labākos sprinterus. Arī šoreiz Uzvaras parkā ir paredzēts sprints, tikai ne individuālais, bet gan komandu sprints, kur komandā ir divi dalībnieki. Savukārt, pateicoties Siguldas domes atbalstam, svētdien otrā sacensību dienā dalībnieki varēs sacensties “Fischer Slēpošanas centrā”, noskaidrojot labākos neierastajā disciplīnā duatlonā – skriešana+ rollerslēpošana. Šāda formāta sacensības jau ir notikušas iepriekš, bet Latvijas čempionāta ietvaros par medaļām rollerslēpotāji šajā disciplīnā sacentīsies pirmo reizi.

Pirmajā posmā Priekuļos nepiedalījās mūsu vadošie slēpotāji, bet Madonā otrajā posmā viņi bija ierindā, taču pie uzvarām ne Patrīcijai Eidukai, ne Raimo Vīgantam neizdevās tikt. Specifiskajā 200m sprintā pret kalnu Patrīciju apsteidza Kitija Auziņa, bet Raimo, lai arī kvalifikācijā parādīja, ka ir stabili labākais no mūsējiem, tomēr pusfinālā par pāragru startu viņu diskvalificēja, tāpēc pie uzvaras varēja tikt otrs no pusfinālā iekļuvušajiem latviešiem Artūrs Brants. Trešajā posmā no mūsu līderiem varēsim redzēt Raimo Vīgantu, kurš startēs sestdien komandu sprintā ar Edgaru Bernānu.

“Komandu Sprints ir viens no veidiem, kā ciešāk saliedēt sportistus, jo atbildība par rezultātu vairs nav tikai uz viena indivīda pleciem, bet komandas. Tas nenoliedzami liek dalībniekiem, kuri nav pieraduši kāpt uz pjedestāla, strādāt cītīgāk un labākajiem dot vērtīgus padomus saviem komandas biedriem. Savukārt, Duatlons ir interesants veids, kā pārbaudīt distanču slēpotāja varējumu divos nozīmīgos aspektos – skriešanā un slēpošanā. Šeit klāt nāk arī veiklības prasmes pie inventāra maiņas – veiksmes faktors, kas izturības sporta veidos bieži vien pietrūkst. Ceram, ka šāda kombinācija sacensību par medaļām padarīs vēl aizraujošāku un dalībniekos viesīs papildus motivāciju”, tā par gaidāmajām sacensībām uzsver LSF atbildīgais par distanču slēpošanu Latvijā Jānis Puida.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv