ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

11 • 12 • 2017

Slēpotājam Bikšem atzīstams rezultāts 15 km slidsolī PK posmā Davosā

Šajā nedēļas nogalē Šveices pilsētā Davosā notikušajā Pasaules kausa trešajā posmā distanču slēpošanā Latvijas pārstāvis Indulis Bikše nostartēja ar mainīgām sekmēm, labu rezultātu uzrādot svētdien 15 km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu, kur madonietis 111 dalībnieku konkurencē ieņēma 69.vietu (+2:51,8), nopelnot 67,50 FIS punktus, kas ir viņa otrs labākais rādītājs šāda augsta līmeņa sacensībās, informē Latvijas slēpotāju pārstāvis Ivars Bācis.

Tikmēr 13.vietu ieguvušais igaunis Karels Tammjarvs pievienojās Bikšem, esot vienīgajiem no Baltijas valstīm, kuram šajā gadā PK posmos izdevies tikt trīsdesmitniekā.

Pirmā diena pazīstamajā Šveices augstkalnes pilsētā nebija diez ko iepriecinoša, jo sprintā brīvajā stilā Bikšem sanāca tāds pats rezultāts kā pērn Davosā, kā arī sprintā klasiskajā stilā Rukā pirms divām nedēļām, tikai šoreiz atšķirībā no Somijas iegūtie punkti nesniedzās virs diviem simtiem. Pēc reitinga 112 dalībnieku vidū Indulis bija 86., taču ar uzrādīto rezultātu neizdevās iekļūt starp labākajiem simts. 1,5km sprintu Indulis veica 2:44,57, no labākā laika uzrādītāja Johannesa Klēbū atpaliekot 21,47 sekundes, kas deva 180 FIS punktus un 106.vietu.

Finālā fenomenāli šo sezonu uzsākušais 21 gadus vecais norvēģis Klēbo neatstāja nekādas izredzes pat superātrajam itāļu sprinterim un šogad par pasaules čempionu kļuvušajam Federiko Pelegrīno, kamēr trijnieku noslēdza par līderi Krievijas izlasē kļūstošais jaunais talants – 20 gadus vecais U23 grupas pasaules čempions Aleksandrs Boļšunovs, kurš pasaules kausā debitēja tikai šogad martā.

Svētdien 15 km Zinta Bikšes dēlam un audzēknim sanāca reabilitēties un parādīt ļoti labu sniegumu, lai arī sākums nebija tik cerīgs, jo ierasti ātri sākošais Indulis pie pirmās kontrolatzīmes 2,2 km atradās vien 90.vietā no 111 dalībniekiem, līderim zaudējot pusminūti. Turpinājumā latvietis straujiem soļiem kāpa uz augšu – pie 3,2 km 78.vieta (+41,2 s), pie 5 km 71.vieta (+48,4 s), bet pusdistancē jau 65.vieta (+1:12,6), esot priekšā dažiem ne vienu reizi vien pie pasaules kausa kopvērtējuma punktiem tikušajiem, t.i., trīsdesmitniekā iekļuvušajiem slēpotājiem. Distances otrā puse iesākās vēl patīkamāk, jo Tour de ski vēsturisko panākumu guvušais Latvijas slēpotājs pie 8,2 km atzīmes pamanījās uzkāpt līdz 55.vietai (+1:21,8), bet otro no kopumā trim apļiem, kaut arī blīvajos rezultātos bija noslīdējis nedaudz zemāk, tomēr pabeidza sešdesmitniekā – 58.vietā (+1:33,3).

Trešajā aplī tomēr temps nedaudz kritās, un Indulim nācās nedaudz atkrist, pie 12,2 km atzīmes atrodoties jau septītā desmita beigās – 69.vietā (+2:13,4), kurā tad arī Bikše finišēja (+2:51,8). Nopelnītie 67,50 FIS punkti ir šīs sezonas labākais rādītājs un par pieciem atpaliek no labākā rezultāta pasaules kausa posmos, kas sasniegts šā gada janvāra beigās Zviedrijā.

Uzvaru līdzīgā cīņā svinēja pasaules vicečempions šajā distancē Moriss Maņifikā no Francijas, kurš par 4 sekundēm apsteidza visās kontrolatzīmē dažas sekundes atpalikušo krievu Sergeju Ustjugovu, kurš šosezon pirmo reizi distancē parādīja pagājušā gada lieliskajiem rezultātiem atbilstošu sniegumu. Vēl desmit sekundes lēnāks bija un otro dienu pēc kārtas trijnieku noslēdza Bolšunovs, tādējādi ceturto reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla un visos astoņos startos savā karjerā PK posmos tiekot desmitniekā. Tikmēr uzslavu ir pelnījis arī igaunis Karels Tammjarvs, kurš sasniedza karjeras labāko rezultātu - 13.vieta (+1:10,6), pēc ilga pārtraukuma ievedot Igauniju pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā distancē (sprintā ik pa laikam trīsdesmitniekā tiek Marko Kilps un Raido Rankels – aut.piez.). Starp citu, līdz pagājušajai svētdienai vienīgais, kas šogad to bija paveicis no Baltijas valstīm, bija mūsu Indulis Bikše.

Nākamajā nedēļas nogalē Bikše startēs pasaules kausa 4.posmā Toblahā (Itālija), kur paredzēta 15 km distance slidsolī ar intervāla startu un 15 km iedzīšana klasikā nākamajā dienā.

Avots: diena.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv