ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

20 • 03 • 2018

Latvijas tramplīnlēcēju panākumi FIS junioru kausa izcīņā Ziemeļu divcīņā Norvēģijā

Siguldas Lidojošie Slēpotāji Markuss Vinogradovs, Elizabete Stankeviča un Līga Bērziņa, atgriežoties no FIS junioru kausa izcīņas Ziemeļu divcīņā Norvēģijā Tronheimā, kuras notika 13-14 martā, jau nākošajā dienā, kopā ar jaunākajiem sportistiem, devās uz Igauniju, kur sestdien 17.martā Otepē noslēdzās 2017/2018 ziemas sezonas 10 etapu sacensības Lēkšanā ar slēpēm un Ziemeļu divcīņā. Diemžēl divi etapi nevarēja notikt, jo sniega sega nebija pietiekoša, tapēc kopumā notika astoņi etapi, no kuriem viens etaps notika pie mums Siguldā, kas pats par sevi ir vēsturisks notikums, jo šī bija pirmā reize, kad šo sacensību kāds no etapiem tiek iekļauts Latvijā. 

Kopumā visu etapu garumā treneres Agneses Amoliņas un Agra Kumeliņa vadībā piedalījās 23 lidojošie slēpotāji, kuri šajos posmos, dažādās vecuma grupās centās uzrādīt labus rezultātus. Katrā etapā, startējot savā vecuma grupā, varēja iegūt punktus, kas beigās summējas. Kopvērtējuma pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma kausus, un labāko sešinieks jaukas sponsoru balvas. 

Mūsu sasniegumi šajās sacensībās:

Pati jaunākā dalībniece Amanda Sadovska, kurai ir tikai četri gadiņi, M8 grupā, startējot  četros posmos kopvērtējumā ieguva 211 punktus un godpilno 2 vietu. Samanta Siliņa ar 70 punktiem palika ceturtā.

Z8 grupā: Matīss Andžāns, piedaloties trīs posmos un visos izcīnot pirmo vietu, ar 210 punktiem izcīnīja ceturto vietu. Ralfs Ozols Kumeliņš ar 49 punktiem ierindojās septītajā vietā.

M10 grupā: Paula Staškuna, piedaloties sešos posmos, summā ieguva 309 punktus un izcīnīja 2 vietu. Marta Andžāne ar dalību trīs posmos un 169 punktiem tika labāko sešiniekā. Melisa Dukaļska ar dalību trīs posmos un 112 punktiem ierindojās astotajā vietā, un Sonora Nagle ar 72 punktiem un dalību divos posmos ierindojās 10 vietā.

Z10 grupā: Markuss Broks piedaloties piecos etapos, no kuriem četros savā vecuma grupā un iegūstot 139 punktus, ierindojās septītajā vietā.

M12 grupā: Estere Gūtmane piedaloties četros posmos, no kuriem trīs savā vecuma grupā, iegūstot 120 punktus, ierindojās septītajā vietā un Loreta Vilsone ar 21 punktiem 11 vietā.

Z12 grupā: Uģis Broks piedaloties sešos etapos, no kuriem divos savā vecuma grupā, iegūstot 95 punktus, kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu. Dāvis Kalniņs ar 54 punktiem tika sešiniekā. Arnis Rihards Blumbergs, piedaloties četros etapos, no kuriem vienā savā vecuma grupā, ieguva 44 punktus un ierindojās astotajā vietā.

M14 grupā: Estere Loreta Lācīte piedalījās četros posmos, no kuriem divos savā vecuma grupā, iegūstot 130 punktus, kā rezultātā izcīnīja godalgoto otro vietu. Diemžēl Justīne Auguste Vilsone savā vecuma grupā netartēja un punktus neieguva.

Z14 grupā: Aleksandrs Kristofors Toms, piedaloties septiņos etapos un vienā no tiem savā vecuma grupā, iegūstot 56 punktus, tika labāko sešiniekā.

 Starp lielajiem OPEN grupā - Kristaps Nežborts ar 171 punktiem ceturtais, Līga Bērziņa ar 145 punktiem piektā, Markuss Vinogradovs ar 84 punktiem devītais, Elizabete Stankeviča ar 70 punktiem vienpadsmitā un Martins Cīrulis ar 61 punktiem divpadsmitais.

Pavisam piedalījās astoņi klubi, no kuriem četri Igaunijas klubi un četri klubi no Latvijas. Komandu vērtējumā pirmaja vietā Viru komanda, otrajā vietā klubs no Tallinas un trešajā vietā “ Lidojošais Slēpotājs “ no Siguldas, apsteidzot Otepes kluba komandu, “Ogres stilu“ no Ogres, “Ikscilec“ no Ikšķiles, Elvas komandu un jaunizveidoto klubu “Lidozolu“.

1 Komentāri

Kur tad ir stāts par panakumiem FIS mačos, kas ir minēti virsrakstā?
17 • 04 • 2018 / 19:13
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv