ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 10 • 2018

FIS distanču slēpošanas Pasaules kausu un kontinentālo kausu komitejas 2018.gada rudens sēdes kopsavilkums

Ziemas Olimpiskās spēles Pekinā

ZOS Pekinā distanču slēpošanā tiks samazinātā kopējā dalībnieku kvota līdz 296 sportistiem (salīdzinot ar 310 Pjončanā 2018).

Uz ZOS Pekinā būs salīdzinoši grūtāk kvalificēties vīriešiem (pieaugs konkurence), bet relatīvi mazāka konkurence būs dāmām, jo SOK ir noteicis dzimumu līdztiesības prasības, respektīvi 296 sportistu kvota tiks aritmētiski sadalīta 50/50 (148 sievietes/148 vīrieši).

Pasaules kausa distanču slēpošanā jaunumi

Pasaules kausa distanču slēpošanā ir jauns titulsponsors – “COOP”. Pasaules kausa noteikumos tika veikti atsevišķi tehniski precizējumi. Piemēram, par papildus WC nodrošinājumu sportistiem starta zonā, servisa personāla numuru limitēšanu un tml.

Tika apspriest vidēja termiņa Pasaules kausa kalendāra projekts. No Pasaules kausa aprites finansiālu problēmu dēļ 2019. gada ziemā izkrīt La Clusaz (Francija) posms, ko aizvieto Beitostolena (Norvēģija). Attiecībā uz mūsu kaimiņu posmu Otepē, tika norādīts, ka ir jānodrošina lielāka apjoma sniega depozīta krājumi. Virknē citu Pasaules kausa posmu būs nelielas izmaiņas un uzlabojumi trases plānojumos.

2019/2020 sezonā un Tour de Ski būs jauns posms Lihtenšteinā (Vaduz). 2020.gada ziemā Pasaules kausa programmā būs jauns formāts – “Ski Tour Mid Scandinavia” (15-23/02/2020), kas daļēji pārcels “Tour de Ski” formātu uz Zviedrijas/Norvēģijas vidieni. Viena no sacensību distancēm – 38km Masu starts ies pāri kalnu pārējai starp Zviedriju un Norvēģiju (Storlien–Meråker).

Interesanti, ka tieši Zviedri un Norvēģi Pasaules kausu programmā un noteikumos vēlās ienest klimata ietekmi samazinošus uzlabojumus. Piemēram, Skandināvijas tūres trašu sagatavošanā tiks izmantota ar biodegvielu un elektroenerģiju darbināmi sniega retraki un sniega motocikli. Tiks limitēts testa slēpju un servisa personāla skaits 1 sportistam. Sportistu un skatītāju transportam tiks izmantots sabiedriskais transports – elektrovilcieni. Netiks izmantots plastmasas iepakojums/trauki sportistu un līdzjutēju ēdināšanā.

Skandināvijas tūres ietvaros tiks organizēta arī “Bērnu tūre”, “Jauniešu tūre” un “Senioru tūre”, par kuru norises kārtību detalizēta informācija sekos vēlāk.

Iespējams 2020. gada ziemā 1. reizi redzēsim arī FIS Pasaules kausa distanču slēpošanā posmu Britu salās - Skotijā.

Pasaules Junioru čempionāti

Tik nolemts, ka lai samazinātu slēpju servisa ietekmi uz rezultātu, Junioru un U23 čempionātā Lahti 2019 masu starta sacensībās netiks atļauta slēpju maiņa.

Jaunatnes Ziemas Olimpiāde

Jaunatnes Ziemas Olimpiādes 2020 (YOG) kvalifikācijas kritēriji un sistēma ir publicēta un pieejama tiešsaistē: https://data.fis-ski.com/media/youth-olympic-games/2020/lausanne2020-qs-fis-ccs-v1-w-scala.pdf

Visas sanāksmē rādītās prezentācijas pieejamas: https://cloud.fis-ski.com/index.php/s/TIRYYfLU9d7ueLg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv