ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

17 • 12 • 2017

Distanču slēpotājam Bikšem 73.vieta Pasaules kausa iedzīšanas sacensībās

LETA. Latvijas labākais distanču slēpotājs Indulis Bikše svētdien Itālijā ierindojās 73.vietā Pasaules kausa sacensību 15 kilometru iedzīšanā klasiskajā stilā.

Bikše distanci veica 39 minūtēs un 25,4 sekundēs, no sacensību uzvarētāja, norvēģa Juhanesa Klēbo atpaliekot par piecām minūtēm un 54,3 sekundēm. Šāds rezultāts latvietim ļāva tikt pie 161,58 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktiem.

Tikmēr Klēbo šī bija jau septītā uzvara šosezon, bet finišā viņš par 1,9 sekundēm apsteidza krievu Sergeju Ustjugovu. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Kazahstānas distanču slēpotājs Aleksejs Poltoraņins. Kopumā līdz finišam svētdien tika 81 distanču slēpotājs.

Ssestdien Bikše 15 kilometru distancē brīvajā stilā ieguva 60.vietu un nopelnīja 59,24 FIS kategorijas punktus, kas viņam ir rekords Pasaules kausa sacensībās, kā arī otrs augstvērtīgākais rezultāts karjerā, jo pērn Latvijas čempionātā Priekuļos viņš desmit kilometros tika pie 47,31 FIS punkta.

Līdz šim Bikšes augstvērtīgākais rezultāts karjerā Pasaules kausa sacensībās bija janvārī Zviedrijā 15 kilometros brīvajā stilā iegūtie 62,74 FIS punkti, toreiz ieņemot 64.vietu. Savukārt dāmām svētdien desmit kilometru klasiskā stila iedzīšanā uzvarēja norvēģu slēpošanas karaliene Mārita Bjergena, kura tikai par 0,3 sekundēm apsteidza tautieti Ingvildu Ūstbergu.

Norvēģijas distanču slēpotājas aizņēma visu goda pjedestālu, jo trešo vietu ieņēma vēl viena šīs valsts pārstāve Heidi Venga. Pašlaik 37 gadus vecā Bjergena svētdien izcīnīja jau savu 112.uzvaru karjerā, turpinot uzlabot Pasaules kausa rekordu. Kopumā svētdien sieviešu sacensībās norvēģietes bija pirmajās piecās vietās.

Vīriešiem Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošs līderis ar 752 punktiem ir Klēbo, kuram ar 428 punktiem seko svētdien sestajā vietā palikušais Moriss Manifikā no Francijas. Savukārt trešais ar 402 punktiem ir krievs Aleksandrs Bolšunovs.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm pirmajā vietā ar 610 punktiem ir svētdien sestajā vietā finišējusī zviedriete Šarlote Kalla, kurai ar 512 punktiem seko Ūstberga, bet trešā ar 506 punktiem ir Venga. Bikše iepriekšējā sezonā kļuva par Latvijas pirmo pārstāvi prestižajā "Tour de Ski" sacensību seriālā, kā arī pirmais, kurš nopelnīja Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Olimpiskā kvalifikācija distanču slēpošanā sākās jau pagājušā gada vasarā un noslēgsies nākamā gada 22.janvārī. Katrai valstij ir garantēta pa vienai vietai dāmu un vīru konkurencē, bet, lai tiktu pie otrās ceļazīmes uz Olimpiādi, kādam sportistam jātiek starp 300 labākajiem rangā. Bikše pirms sezonas sākuma tajā atradās vien 325.vietā.

Izmantotie resursi: LETA

Autors: Krišs Upenieks, sportacentrs.com

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv