ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

19 • 02 • 2018

Āriņu slēpojums

Aizvadītajā svētdienā 18. februārī Daukstu pagasta „Āriņos” norisinājās slēpošanas sacensības „Āriņu slēpojums” jeb  Ar slēpēm uz Āriņiem.  Izjust sacensības prieku  sportiskajās aktivitātēs  bija pulcējies krietns dalībnieku skaits kopumā pie 100 dalībniekiem .

Kā pasākuma īpašais viesis un runasvīrs bija ieradies arī mūsu draugs Jēkabs Nākums kurš pasākuma gaitā uzrunāja klātesošos, par dalībnieku panākumiem distancēs, un visas dienas gaitā uzturot sportisko sacensības  garu dalībnieku un  līdzjutēju vidū!

Uz slēpēm distanču trasēs stājās no pašiem mazākajiem SV 6 kur pati jaunākā dalībniece bija Anna Jankava 2014. gads līdz rūdītākajiem senioriem SV 65.

Sacensību dalībnieku pulks bija gana raibs, ieradās sportisti no  Rīgas, Vangažiem, Valmieras , Sauriešiem un Salacgrīvas un vēl citām tuvām un tālām vietām , visiem sakām paldies ka nenobijāties no mūsu ne visai vienkāršās trases un piedalījāties sacensībās.

Ragaviņu tālbraukšanas sacensībās spēkiem mērojās mazie censoņi un vecākiem piepalīdzot guva teicamus rezultātus, kā arī noskaidrojām tālākā nobrauciena  autoru.

Starplaikos dalībnieki un līdzjutēji tika aicināti uz karstu tēju un zupu un kopā ar mūsu draugu,  Ķelmēnu maizīti paēduši bija visi.

Slēpojuma ātrākie dalībnieki tika pie Āriņu slēpojuma kausiem un mūsu draugu sagādātajām balvām, noskaidrojām arī ātrāko sportistu galvenajā 7,5 km distancē un sīvā cīņā tas izrādījās Jānis Gērmanis kurš ieguva  arī ātrākā slēpotāja kausu un Pirtslietu darbnīcas specbalvu.

Pasākumā tika izlozēti arī divi fisher twin skin pro jaunie slēpju pāri, pie kuriem varēja tikt jebkurš no slēpojuma dalībniekiem. Slēpes ieguva Andis Kūlītis un Dāvids Šalkovskis, prieks par viņiem!

S6 grupā uzvarēja Ieva Griķe (2013 g.Pirtslietu darbnīca) bet otrā palika Anna Jankava (2014 g. Gulbene)   S7 grupā uzvarēja Zane Salmiņa. S8 grupā ātrākā bija Kerija Krēmere, aiz sevis atstājot Dārtu Anču, bet trešā palika Amanda Jozepa. V8 grupā uzvarēja Jēkabs Kubuliņš, otrais Artūrs Krampe, bet trešais palika Andis Kūlītis. S10 grupā bija trīs dalībnieces pirmā Anna Nikola Berkolde, otrā Helēna Roštoka, bet trešā palika Sanija Krēsliņa. V10 grupā pirmais bija Martins Kristers Celms, otrais Adrians Stepe, bet trešais Mārtiņš Griķis (Pirtslietu darbnīca) S12 grupā ātrākā slēpotāja bija Arta Jankava, aiz sevis atstājot Elizabeti Galvani, bet trešā palika Monta Zauriņa. V12 grupā ātrākais bija Jānis Kubuliņš, otrais Niks Berģis, bet trešais Artūrs Filips Igaviņš. S14 grupā ātrākā bija Jolanta Pence, otrā Ērika Jermacāne, bet trešā Kristīne Pence visas SK Lejasciems slēpotājas. V14 grupā uzvarēja Gustavs Galvans, otrais palika Ričards Didriksons, bet par trešo vietu bija sīva cīņa un ar vienas sekundes pārsvaru ātrāks bija Rihards Berkolds aiz sevis atstājot Oskaru Jaunbērziņu. S18 grupā bija tikai viena dalībniece, kura arī ieguva pirmo vietu Agnija Briedīte   Mamma daba distancē ātrākā sieviete bija Līga Berkolde, otrā Zlata Kallase, bet trešā Guna Pūcīte, šajā grupā arī bija neatlaidīgākais slēpojuma slēpotājs Linda Jankava, kura iepriekšējā dienā krītot no kalna salauza slēpi, bet nākamajā dienā ar jaunu sparu stājās uz starta. S35 ātrākā bija Dace Anča, otrā palika Guna Ģērmane, bet trešā Dana Puidze. V35 pirmo vietu izcīnīja Jānis Ģērmanis, otrais Raivis Ančs, bet trešais palika Mareks Lācis aiz sevis atstājot trases saimnieku Aivaru Griķi. V45 grupā ātrākais bija Antis Zunda, otrais Edgars Gargurnis, bet trešais Jānis Skolnieks. Mamma daba vīriešu distancē bija divi dalībnieki no kuriem pirmais Mārtiņš Mūrmanis, bet otrais palika Raitis Gusārs.

Kā pēdējais starts tika dots draugu stafetei, un visi kuriem vēl pietika spēki piedalījās aizraujošā sacensībā .

Organizatori saka lielu PALDIES visiem atbalstītājiem par sagādātajām balvām un prieku ko tie snieguši sportistiem! Liels paldies visiem tiesnešiem, kuri palīdzēja šim pasākumam noritēt raiti un bez aizķeršanās.

Pasākumu domājams rīkosim arī turpmāk un cerēsim, ka tas kļūs par neatņemamu  ziemas tradīciju visiem slēpot gribētājiem!

P.S. Uz drīzu redzēšanos!

Āriņu slēpojums.

IMG_0538.JPG

IMG_0548.JPG

IMG_0549.JPG

IMG_0556.JPG

IMG_0601.JPG

IMG_0602.JPG

IMG_0603.JPG

IMG_0604.JPG

IMG_0616.JPG

IMG_0638.JPG

IMG_0639.JPG

IMG_0643.JPG

IMG_0644.JPG

IMG_0670.JPG

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv