ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

28 • 02 • 2019

Rīt Madonā Skandināvijas kauss distanču slēpošanā ar titulētiem slēpotājiem

Jau rīt Madonā sporta un aktīvās atpūtas bāzē “Smeceres sils” sāksies Skandināvijas kauss distanču slēpošanā, kas aiz pasaules kausa posmiem ir prestižākās un dalībnieku sastāva ziņā spēcīgākās sacensības distanču slēpošanā. Pie mums norisināsies sezonas noslēdzošais trešais posms, kas būs trīs dienu sacensības, ietverot sprintu brīvajā stilā, vidējo distanci klasiskajā stilā un iedzīšanu brīvajā stilā. Kā allaž dalībnieku vidū varēs redzēt augsta līmeņa slēpotājus kā, piemēram, divkārtēju pasaules U23 grupas čempionu un pasaules kausa posma uzvarētāju komandu sprintā Ēriku Valnesu, pasaules kausa posmā 2.vietu ieguvušo Danielu Stoku un pagājušā gada pasaules U23 grupas čempionu Matisu Stenshāgenu (visi trīs norvēģi), informē rīkotāju “A-Madona” pārstāvis Ivars Bācis.

Kamēr lielākā uzmanība šobrīd ir Zēfeldē notiekošajam pasaules čempionātam, tikmēr Madonā norisināsies Skandināvijas kauss. Šīs sezonas pirmie divi posmi jau ir aizvadīti – decembra vidū Estersundā Zviedrijā un janvāra sākumā Vuokati Somijā. Pirmo reizi Madonā Skandināvijas kausa posma ietvaros trīs sacensību dienas notika 2017.gadā, līdz ar to šogad pie mums otro reizi tiks aizvadīta trīs dienu minitūre, kas noslēgsies pēdējā dienā  svētdienā ar iedzīšanu, ņemot vērā pirmo divu sacensību dienu rezultātus. Skandināvijas kausa trešais posms Madonā sāksies piektdienas rītā, 1.martā, ar sprintu brīvajā stilā, sievietēm veicot 1,1km, bet vīriešiem 1,7km. Sestdien, 2.martā, būs jāslēpo vidējā distance klasiskajā stilā ar intervāla startu, sievietēm veicot 5km, bet vīriešiem 10km. 

Kā parasti lielāko dalībnieku pulku veidos ziemeļvalstu pārstāvji, no kuriem vislielāko vairumu veidos norvēģi, kuri atbraukuši 84 slēpotāju sastāvā. Zviedri ir ieradušies ar 40 slēpotājiem, bet somi ir atveduši 31. Bez raksta sākumā minētajiem norvēģiem Valnesa, Stenshāgena un Stoka, panākumus guvušus slēpotājas ir atveduši arī zviedri – būs arī pirms divām nedēļām pasaules kausa posmā sprintā trešo vietu ieguvusī zviedriete Johanna Hagstrēma un2018.gada pasaules junioru čempione un šī gada pasaules U23 grupas zelta medaļas ieguvēja sprintā Moa Lundgrēna. Dalībnieku vidū būs arī slavenā Petera Nortuga jaunākais brālis Evens, kura kontā ir pasaules čempionāta U23 grupas bronza un kurš ir ticis fināla sešiniekā pasaules kausa posmos sprintā.

Arī mūsējie šogad ir sasparojušies, jo no Latvijas ir pieteikušies 17 slēpotāju, kuru vidū arī jauniešu U16 grupas pārstāvji. Galvenās cerības saistās ar pasaules junioru čempionātā šogad 11.vietu izcīnījušo un pirms dažām dienām visu laiku visaugstvērtīgāko Latvijas rezultātu pasaules čempionātos (36.vieta un 75 FIS punkti) sasniegušo Patrīciju Eiduku.  Diemžēl neredzēsim PK posmā janvāra beigās Zviedrijā visaugstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē uzrādījušo Induli Bikši, kurš plāno 3.martā pasaules čempionāta noslēdzošajā dienā Zēfeldē piedalīties 50km distancē. Vīriešu konkurencē lielākās cerības saistīsies ar Raimo Vīgantu, taču jāņem vērā, ka ļoti spēcīgajā un kuplajā konkurencē arī vieta piecdesmitniekā no vairāk nekā simts dalībniekiem būs labs rezultāts.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv