ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

11 • 03 • 2019

Madona dominē komandu sprintā, Bikše un Eiduka individuāli LČ 3.posmā

Pagājušajā nedēļas nogalē Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” notikušajā Latvijas čempionāta trešajā posmā distanču slēpošanā pirmajā dienā komandu sprintā klasiskajā stilā pieaugušajiem uzvaras svinēja Madonas BJSS komandas, bet otrajā dienā vidējā distancē brīvajā stilā ar masu startu savu pārākumu nodemonstrēja madonietis Indulis Bikše (IB Ski team) un Aizkraukles Sporta skolas pārstāve no Koknese novada Patrīcija Eiduka, informē “A-Madona” pārstāvis Ivars Bācis.

Šogad slēpošanas un biatlona centrs “Cēsis” bija izvēlēts kā Latvijas čempionāta trešais posms. Pavasarīgie laika apstākļi un arī ik pa laikam uznākošais lietus bija samazinājuši sniega daudzumu un arī pabojājuši trases segumu, izveidojoties vairākās vietas “sniega putrai”, kā rezultātā slēpotājiem prasot lielāku spēka patēriņu. Noslēdzošajā posmā varējām redzēt visus vadošos Latvijas slēpotājus.

Vīriešiem komandu sprintā (6x1,3km), kur katru sporta skolu vai klubu pārstāv divi dalībnieki, favorīta statusu apliecināja Madonas BJSS, kur šoreiz Rolanda Pužuļa vietā ar Raimo Vīgantu kopā startēja Ilvars Biseknieks. Ņemot vērā sezonas laikā uzrādītos rezultātus, bija skaidrs, ka madoniešiem nav tā saucamo vājo vietu, un līdz ar to abām spēcīgajām un pagājušajā gadā tādos pašos sastāvos startējušajām Talsu Pakalna Sporta komandām ar Juri Damškalnu/Jāni Šņoriņu un Gintu Lūsi/Kārli Vanagu arī šoreiz uzvarēt būs ļoti sarežģīti. Pēc pirmā posma Lūsis ar Šņoriņu atveda abas Talsu komandas pirmajās divās vietās, bet tikai dažus metrus aiz viņiem bija Bisenieks, tādējādi visas trīs vadošās komandas no septiņām otrajā etapā devās vienkopus. Abos šā gada individuālajos sprintos uzvarējušais Vīgants iesāka ātri un pēc sava posma izveidoja madoniešiem jau vairāk nekā desmit sekunžu pārsvaru, kas tad arī bija izšķirošais moments komandu sprintā cīņā par uzvaru. Lai arī Damškalns savā posmā pievilka nedaudz klāt Biseniekam, tomēr Ilvara sniegums bija pietiekoši labs, lai Raimo savos atlikušajos etapos nevajadzētu pārlieku fiziski izlikties. Beigās pirmais trijnieks sanāca identisks pagājušajam gadam un talsinieku starpā par otro vietu J.Damškalns ar J.Šņoriņu ņēma virsroku pār G.Lūsi un K.Vanagu.  Tikai šoreiz abas Talsu komandas no madoniešiem atpalika vairāk – attiecīgi 20 un

Sievietēm (6x1km) piedalījās tikai divas komandas, kuras nebija līdzvērtīgi nokomplektētas, līdz ar to Kitija Auziņa ar šajā sezonā Madonu pārstāvošu rīdzinieci Paulu Bergfeldi ieguva pārliecinošu pirmo vietu, otrajā vietā atstājot cēsnieces Kristu Razgali un Ilonu Upenu. Junioriem puišiem Cēsu pilsētas sporta skolas divu komandu starpā dominēja Kārlis Liepiņš un Reinis Upens.

Svētdien 20km (8 apļi pa 2,5km) brīvajā stilā, kas bija arī FIS sacensības un kurā startēja arī pa vienam slēpotājam no Igaunijas un Lietuvas, pirmos trīs apļus kopā noslēpoja Indulis Bikše un Raimo Vīgants, taču ceturtajā aplī Latvijas vadošais slēpotājs Bikše sāka “iet prom” no labākā juniora Vīganta, un uzvarētāja liktenis bija izšķirts. Nedēļu iepriekš pasaules čempionātā 50km 57.vietu ieguvušais Indulis Bikše atkārtoja pagājušā gada un arī šī gada janvārī gūto panākumu brīvā stila distancē, šoreiz nopelnot 74 FIS punktus. Raimo Vīgants vēlreiz bija otrais kopējā ieskaitē, bet labākais pie junioriem, zaudējot Indulim 49 sekundes un tiekot pie 94 FIS punktiem. Ja pagājušā gadā labākais šajā distancē no talsiniekiem bija Kārlis Vanags, tad šoreiz ātrākais solis trasē bija Jurim Damškalnam, kas 14 dalībnieku vidū ieguva 3.vietu (+2:17) kopējā ieskaitē un ar nopelnītajiem 132 FIS punktiem uzlabos savu reitingu tāpat kā Bikše, Vīgants un arī Gints Lūsis, kurš cīņā par 4.vietu beigās tomēr finiša sprintā piekāpās vienam no labākajiem Lietuvas slēpotājiem Tautvidam Strolijam, bet tiekot tāpat pie Latvijas čempionāta bronzas pieaugušo grupā. Kārlis Vanags noslēdza sešinieku (+5:01,8), bet 11.vietā finišēja otrs labākais juniors Ilvars s Bisenieks.

Sievietēm, kur 15km dēļ tikai 4 dalībniecēm nepiešķīra FIS punktus, jau ar pirmajiem metriem no pārējām prom aizslēpoja Patrīcija Eiduka, kura tad svinēja uzvaru ar vairāk nekā sešu ar pusi minūšu pārsvaru, izcīnot šā gada trijos startos Latvijas čempionātos trīs uzvaras. Pēc pirmajiem pāris kilometriem šķita, ka atkal otrā būs Kitija Auziņa un trešā Inga Paškovska, tomēr Inga saglabāja uzņemto tempu, kamēr Kitija bija grūta diena, līdz ar to pirmo reizi šosezon Inga (+6:37) pārspēja Kitiju (+8:10) un ieguva otro vietu. Ceturtā finišēja Paula Bergfelde, zaudējot Patrīcijai vairāk nekā 15 minūtes, kādu pusotru dēļ salauztās slēpes priekšpēdējā piektā apļa beigās.

Jauniešiem 11 dalībnieku konkurencē V18 grupā 15km, kaut arī neslēpjot ātrā tempā, interesantu sacensību līdz beigām sarūpēja Renārs Birkentāls, Niks Saulītis un Aleksandrs Ļūle. Pēdējā aplī vienā no kāpumiem Birkentāls uzsāka rāvienu, kam nespēja sekot līdzi aiz viņa esošais Ļūle, bet vadošais šīs grupas slēpotājs Saulītis, atrodoties līderu trio beigās, kamēr tika garām Ļūlem, Birkentālu jau bija palaidis pāris desmit metru attālumā, ko līdz finišam vairs nespēja sadeldēt. Līdz ar to uzvaras laurus plūca talsinieks Birkentāls, kamēr madonietis Saulītis ieguva otro vietu, bet rīdzinieks Ļūle noslēdza godalgoto trijnieku. Meitenēm S18 grupā no divām finišējušajām dalībniecēm pirmo vietu ieguva madoniete Kima Krūmiņa, par minūti apsteidzot daugavpilieti Zlatu Pancerko. 

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv