ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 01 • 2019

Eiduka, Bikše un Vīgants uzvar Latvijas čempionāta 1.posmā slēpošanā Madonā

Saistītā informācija

Pagājušā nedēļas nogalē Madonas slēpošanas un biatlona bāzē “Smeceres sils” Latvijas čempionāta pirmajā posmā distanču slēpošanā, kas bija arī FIS sacensības un kurā startēja četru valstu pārstāvji, uzvaras svinēji trīs mūsu vadošie distanču slēpotāji. Kokneses novadā dzīvojošā Aizkraukles Sporta skolas pārstāve Patrīcija Eiduka sieviešu konkurencē bija pārāka abas dienas, bet vīriešiem augstākos panākumus guva madonieši, sprintā uzvarot Raimo Vīgantam, bet vidējā distancē brīvajā stilā ar intervāla startu nepārspētam paliekot Indulim Bikšem, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis. 

Tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad Latvijas čempionāts distanču slēpošanā ar pirmo posmu sākās Madonā. Biedrība “A-Madona” un organizatoru komanda ar Gunāru Ikaunieku priekšgalā bija parūpējušies, lai augstā līmenī varētu aizvadīt Latvijas čempionāta pirmo posmu distanču slēpošanā, kur bez mūsu slēpotājiem bija ieradušies arī pārstāvji no Lietuvas, Igaunijas un arī viens meksikānis. Latvijas labākajā slēpošanas bāzē trase bija sagatavota ļoti labi, un pēc ilgāka pārtraukuma slēpotāji varēja atkal slēpot pa 5km apli. Sestdien dalībnieki gan FIS, gan jauniešu grupās sacentās sprintā klasiskajā stilā, bet svētdien viņi noskaidroja labākos vidējā distance brīvajā stilā ar intervāla startu. 

Sievietēm abas dienas savu pārākumu nodemonstrēja Patrīcija Eiduka. Kilometra un simts metru sprinta kvalifikācijā 18 gadus vecā olimpiete un “Tour de ski” dalībniece tuvākās sāncenses apsteidza par 18 un 20 sekundēm, kā arī finālā šķērsoja finiša līniju, kad pārējās vēl tuvojās 100m garajai finiša taisnei. Jau pēc kvalifikācijas bija skaidrs, ka par otro vietu izvērtīsies ļoti līdzīga cīņa starp vairāku pasaules čempionātu dalībniecēm – madonieti Kitiju Auziņu un Ingu Paškovsku no “IB SKI team”. Finiša taisnē virsroku ar pāris metru starpību ņēma Auziņa, atstājot kvalifikācijas otrā laika uzrādītāju Paškovsku trešajā vietā. Arī svētdien 5km distancē brīvajā stilā godalgotajās vietās bija tās pašas slēpotājas. Patrīcija Eiduka svinēja uzvaru ar pusotras minūtes pārsvaru, atkārtojot pagājušā gada panākumu šajā distancē, kad aiz sevis pusminūti bija atstājusi biatlonisti Baibu Bendiku. Otrajā dienā cīņa par otro vietu neizvērtās līdzīga, jo Kitija Auziņa Ingu Paškovsku apsteidza par pusminūti. Abas dienas 15 dalībnieču vidū sešinieku noslēdza labākā S18 grupas pārstāve Kristīne Brunere no Siguldas Sporta skolas. 

Vīriešiem dalībnieku skaits bija uz pusi lielāks un sniedzās pāri trīsdesmit. Kritiena dēļ finālā uzvaru kopējā ieskaitē Raimo Vīgantam nācās atdot lietuvietim Jauniusam Drūsim, bet pēc slimošanas vēl savu labāko formu neatguvušais madonietis Latvijas pārstāvju konkurencē bija labākais. Savulaik viens no vadošajiem sprinteriem talsinieks Juris Damškalns apliecināja, ka ātruma īpašības un spēku vēl saglabājis, kopējā ieskaitē finišējot trešajam, bet no mūsējiem esot otram labākajam. Spraigā cīņā fināla sešiniekā ar lietuviešiem un igauni iekļuva arī trešais Latvijas pārstāvis Niks Saulītis, kurš finišēja sestais un ieguva pirmo vietu V18 grupā. 

Svētdien 10km distancē (2x5km) jau no pirmajiem kilometriem dominēja sestdien sprintu izlaidušais un pirms nedēļas grūto “Tour de ski” pabeigušais Indulis Bikše. Raimo Vīgantam neizdevās izrādīt līdzvērtīgu pretestību, un jau pirmā apļa vidū Indulis bija noķēris pusminūti agrāk startējušo Raimo. Tikai nedaudz viņi paslēpoja vienkopus, jo Bikšes ātrums četrus gadus jaunākajam novadniekam šoreiz nebija pa spēkam. Olimpietis Bikše uzvarēja ar 1:15 pārsvaru un aizstāvēja savu pagājušā gada titulu, kad aiz sevis atstāja Ilmāru Brici. Labākais juniors un V20 grupas pārstāvis Vīgants ieņēma otro vietu, bet trijnieku noslēdza Stepans Terentjevs no Lietuvas (+1:49), kuram tikai nedaudz piekāpās trešais labākais mūsējais Kārlis Vanags no Talsu paklana sporta kluba. Aiz piekto vietu ieguvušā lietuvieša Tautvida Strolijas sešinieku noslēdza talsinieks Gints Lūsis, kurš otrajā aplī aizgāja priekšā pēc sestdienas sprinta otrajā aplī sagurt sākušajam komandas biedram Jurim Damškalnam. Niks Saulītis vēlreiz bija labākais no V18 grupas, uzrādot kopējā ieskaitē 8.laiku (+2:48).  

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv