ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

08 • 11 • 2016

SKiErg Pasaules sprints notiek arī Siguldā

Ziemai tuvojoties, no 2016. gada 11. līdz 13. novembrim jau 3. reizi Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā (Puķu ielā 4, Siguldas novadā) norisināsies Concept 2 trenažieru ražotāja sacensības “SkiErg Pasaules sprints”, kas ir sacensības uz speciāla distanču slēpotājiem paredzēta trenažiera.

Sacensības norisināsies 3 dienas, un katrs dalībnieks var izvēlēties sev ērtāko laiku, kurā ierasties Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā. Katram dalībniekam būs jāveic 1000 metru distance, cenšoties uzrādīt pēc iespējas ātrāku laiku. Dalībnieka rezultātu fiksē trenažiera dators un pēc sacensību beigām visu pasaules posmu organizatori sūta dalībnieku rezultātus trenažieru ražotājam, kurš tos apkopo un publicē kopējos pasaules rezultātus. Tādējādi dalībniekiem ir iespējams salīdzināt savu veikumu gan ar sportistiem Latvijā, gan visā pārējā pasaulē.

Lai gan Concept2 SkiErg trenažieris tiek dēvēts par distanču slēpošanas trenažieri, jo kustības un nodarbinātie muskuļi līdzinās distanču slēpošanas double pole (stumšanās) tehnikai, tomēr šo trenažieri izmanto arī citu sporta veidu (crossfit, fitness, airēšana) sportisti un vienkārši aktīva dzīvesveida atbalstītāji. Piemēram, iepriekšējo divu gadu Latvijas labākais pārstāvis Aigars Kotāns, kura rezultāts 3 minūtes un 13.8 sekundes 2015. gadā bija 29. vietā gandrīz 500 apkopotajiem vīriešu grupas rezultātiem, vienlīdz labi startē gan Concept2 SkiErg, gan Concept2 airēšanas trenažieru sacensībās. Savukārt Laura Indrāne, kuras pamata sporta veids ir tieši distanču slēpošana, pagājušajā gadā godam aizstāvēja distanču slēpotāju godu un uzrādīja labāko rezultātu starp latvietēm un 25. rezultātu pasaulē (4 minūtes un 8.7 sekundes). Labākos panākumus pasaules mērogā 2015. gadā izcīnīja distanču slēpotāji Samanta Krampe, kurai 3. vieta grupā meitenēm līdz 12 gadu vecumam, un Rolands Arnis, kurš bija labākais tāda paša vecuma puišu grupā.

Tā kā distances garums ir tikai 1000 metri un tas pieveicams jebkuram, tad piedalīties tiek aicināts jeb kurš interesents, kurš savu brīvo laiku pavada aktīvi un nodarbojas ar sportu. Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā ir pieejami divi Concept2 SkiErg trenažieri, tā kā dalībnieki var ierasties, ņemot līdzi savu treniņu biedru un sacensties viens ar otru “aci pret aci”.

Dalībnieki pieteikumus aicināti sūtīt uz e-pastu: [email protected]. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, dzimšanas gads, klubs, pilsēta. Vēlams norādīt arī ierašanās dienu un laiku, lai pie trenažieriem neveidotos rinda. Dalības maksa: līdz 18 gadu vecumam 1.00 eiro, pārējiem 2.00 eiro.

Ja rodas jautājumi, zvaniet pa tālr. 67970262

SKiErg Pasaules sprints notiek arī Siguldā

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv