ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

08 • 11 • 2016

Ogrēniešiem un siguldiešiem daudz godalgu sacensībās Vācijā

29. un 30. oktobrī Vācijas pilsētā Badfreienvaldē notika Brandenburgas 16. atklātās sacensības lēkšanā ar slēpēm no tramplīna un ziemeļu divcīņā, kurās ar labiem panākumiem piedalījās arī Latvijas sportisti, kuri pārstāv SK "Ogres stils" un SK "Lidojošais slēpotājs" (Sigulda).

Kopumā šajās sacensībās startēja 103 dalībnieki no Vācija, Polijas, Latvijas un Igaunijas. Jaunākajā vecuma grupā (7 - 8 gadi) no 10 metru jaudas tramplīna startēja ogrēnietis Ralfs Aupe. Diemžēl otrajā lēcienā Ralfs piedzīvoja kritienu un ierindojās tikai 5. vietā, taču otrajā sacensību dienā pēc veiksmīga snieguma rollerslēpošanā jaunajam ogrēnietim izdevās kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Vecuma grupā 8 - 9 gadi uz 21 metra jaudas tramplīna meiteņu konkurencē Aelita Krasiļščikova ieguva divas sudraba godalgas - gan lēkšanā, gan ziemeļu divcīņas kopvērtējumā.

Startējot no 42 metru jaudas tramplīna, ogrēnietis Hugo Miķelsons desmitgadīgo zēnu vecuma grupā 13 dalībnieku konkurencē ierindojās septītajā pozīcijā. Divcīņas kopvērtējumā Hugo pakāpās uz piekto pozīciju. divpadsmitgadīgo puišu grupā ogrēnietis Sandis Kauliņš tramplīnlēkšanā izcīnīja 3. vietu, bet divcīņas kopvērtējumā, pēc lieliski noskrituļotas trīs kilometru distances, izcīnīja uzvaru. Meiteņu konkurencē uz 42 m jaudas tramplīna ogrēniete Alise Krasiļščikova ar 36,5 un 36 metri tāliem lēcieniem bija pārliecinoša līdere. Tikai nedaudz no viņas atpalika komandas biedrene Kamila Aleksa Krustiņa, ar 34 un 34,5 m tāliem lēcieniem. Arī rollerslēpošanā Kamila mina Alisei uz papēžiem. Tikai ar divu (!) sekunžu pārsvaru Alisei izdevās nosargāt 1. vietu. Līdz ar to Alise pirmā, bet Kamila otrā gan tramplīnlēkšanā, gan divcīņas kopvērtējumā.

Arī ogrēniete Šarlote Šķēle izteikti dominēja pār savām konkurentēm uz 60 m jaudas tramplīna. Ar izcilu un ļoti tehnisku sniegumu piecpadsmitgadīgā ogrēniete aizlidoja 63 un 62,5 metrus tālu, tramplīnlēkšanā izcīnot pārliecinošu uzvaru. Šis iegūtas handikaps un lielisks rezultāts rollerslēpošanā ļāva Šarlotei izcīnīt uzvaru ar gandrīz trīs ar pusi minūšu lielu pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Šajās sacensībās startēja arī SK "Ogres stils" trenere Margarita Sokolova, kura ziemeļu divcīņā izcīnīja uzvaru veterānu grupā.

Sacensībās Badfreienvaldē startēja arī Siguldas SK "Lidojošais slēpotājs" galvenie komandas līderi Kristaps Nežborts, Elizabete Stankeviča un Līga Bērziņa. Kā varēja gaidīt, tad jau ar pirmo lēcienu (tas skaitījās arī kā divcīņas ieskaites lēciens) Elizabete Stankeviča ar 59 m tālu lēcienu izvirzījās 2. vietā ziemeļu divcīņas ieskaitē. Līgas Bērziņas rezultāts bija 5. vietas vērts. Junioru grupā Kristaps Nežborts tikai ar nelielu punktu starpību piekāpās titulētam Igaunijas pārstāvim. Otrajā lēcienā Elizabetes veikums 53 m un 4. vieta tīrajā lekšanā (izrādījās, ka Elizabeti jau bija pārņēmis slimības vīruss). Otrajā lēcienā Kristaps ar tālu un skaistu lēcienu vēl vairāk pietuvojās Igaunijas lēcēja rezultātam un tīrajā lēkšanā bija otrais. Līga nedaudz rezultātu uzlaboja, bet tā arī palika 5. vietā pēc otrā lēciena.

Ogrēniešiem un siguldiešiem daudz godalgu sacensībās Vācijā
Siguldietis Kristaps Nežborts uz goda pjedestāla otrā pakāpiena pēc starta tramplīnlēkšanā

Nākamajā dienā meitenēm un junioriem, saskaņā ar ziemeļu divcīņas programmu, ar skrituļslidām vai rollerslēpēm bija jāveic pieci kilometri. Kā jau varēja paredzēt, Elizabete Stankeviča slimības dēļ sacensības neturpināja. Toties patīkami pārsteidza Līga Bērziņa, kura ar ātru slēpojumu apsteidza vienu Polijas un vienu Igaunijas pārstāvi, izcīnot bronzas medaļu. Kristapa 2. vieta aiz Igaunijas pārstāvja, pēc lēkšanas punktus pārvēršot sekundēs, bija 29 sekundes. Bija jāveic pieci apļi pa vienam kilometram. Kristaps jau pēc pirmā apļa bija Igaunijas pārstāvim 50 m priekšā. Turpinot kāpināt tempu siguldietis ar vairāku minūšu pārsvaru pārliecinoši svinēja uzvaru, iegūstot kausu un zelta medaļu. Prieks par šāda veida pārbaudes sacensībām, kurās var pārbaudīt treniņu ciklā paveikto!

Pirms starta Vācijā siguldieši Kristaps Nežborts, Elizabete Stankeviča un Līga Bērziņa, lai paspētu līdz sniega atnākšanai veikt nepieciešamās korekcijas lidojuma tehniskajā izpildījumā uz tramplīna, bija devušies uz treniņiem Polijā. Jau pirmajā treniņā bija redzams, ka Kristapam un Elizabetei lēcieni kļuvuši daudz kvalitatīvāki un tālāki, nekā tas bija pirms pāris mēnešiem. Sevišķi iepriecināja Kristapa sniegums, jo bija skaidri redzams, ka sportists ir pārvarējis visas psiholoģiskās problēmas, kas bija radušās pēc traumu gūšanas. Ilgāku laiku treniņus uz tramplīna nebija veikusi Līga. Tas uzreiz bija redzams lēcienu nestabilitātē, jo daudz laika un darba vajadzēs ieguldīt, lai sasniegtu savu iepriekšējo līmeni. Jau otrajā treniņā Kristaps un Elizabete uz 70 m jaudas tramplīna sasniedza savus labākos rezultātus.

Informāciju sagatavoja: Margarita Sokolova un Tālis Pāvuliņš
Avots: SPORTACENTRS.COM 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv