ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2017

Latvijas tramplīnlēcējs Nežborts paliek pēdējais pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās

Latvijas tramplīnlēcējs Kristaps Nežborts piektdien palika pēdējā vietā Somijā notiekošā pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās.

Par kvalifikācijas sacensību, kas notika uz mazā kalna, uzvarētāju kļuva Polijas sportists Davids Kubacki, kurš veica 99 metrus tālu lēcienu un par to nopelnīja 129,2 punktus.

Savukārt Nežborts vienīgajā lēcienā spēja aizlēkt 67 metrus tālu, par to nopelnot 594 punktus un paliekot pēdējā vietā starp tiem 53 tramplīnlēcējiem, kuri tika pie rezultāta. Pamatsacensībās iekļuva 40 labākie tramplīnlēcēji, no kuriem latvietis atpalika par 40 punktiem.

Sacensības vīriešiem no šī kalna notiks sestdien.

Savukārt nākamnedēļ gaidāmas sacensības arī lēcienos no lielā kalna.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Latvijas jaunā tramplīnlēcēja Šarlote Šķēle ceturtdien kvalifikācijā saņēma diskvalifikāciju un netika pie rezultāta. Viņai šāds sods tiks piešķirts neatbilstoša slēpju garuma dēļ, jo pieļaujamais garums tika pārsniegts par vienu centimetru. Līdz ar to debitantei Šķēlei planētas meistarsacīkstes bija noslēgušās, kamēr Nežborts šāda līmeņa sacensībās startē jau trešo reizi.

Lahti notiekošais pasaules čempionāts distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā norisināsies līdz 5.martam.

Avots: BNS

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv