ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

12 • 03 • 2017

Latvijas čempionātā komandu sprintā slēpošana labākie talsinieki un rīdzinieces

Latvijas čempionāta trešajā posmā distanču slēpošanā un FIS sacensībās komandu sprintā brīvajā stilā uzvaru vienpadsmit komandu konkurencē vīriešiem 6x1,7km izcīnīja Igaunijas duets Klens Moistus un Karls Rabakuks, kas par 21 sekundi apsteidza Talsu Pakalnu sporta klubu otro komandu ar Gintu Lūsi un Kārli Vanagu, bet sievietēm 6x1,1km no piecām komandām ātrākās izrādījās Laura Kvāle un Paula Bergfelde no SS „Arkādija”, kuras par 44 sekundēm bija priekšā Madonas BJSS audzēknēm Kitijai Auziņai un Karīnai Pētersonei.

Sestdien Madonā ar komandu sprintu brīvajā stilā sākās noslēdzošais trešais posms Latvijas čempionātam distanču slēpošanā. Pirmo reizi Latvijas čempionātos FIS statusā slēpotāji noskaidroja ātrākos komandu sprintā, kurā bija divi dalībnieki, kas katrs veica trīs posmus, mainoties visu laiku viens ar otru. Komandu sprintā nepieciešamais slēpotāju skaits, kas ir mazāks nekā ierastajā stafetes komandā, veicināja vairāk sporta skolu iesaistīšanos, startējot vairāk komandām nekā pēdējos gados stafetē. Ja sievietēm visas piecas bija mūsējās, pārstāvot piecas dažādas sporta skolas, tad vīriešiem no desmit komandām viena bija igauņu, kuri tika pieskaitīti godalgoto vietu pretendentiem, jo viņu rindās startēja šobrīd labākais ziemeļu kaimiņu juniors Karls Rabakuks.

No Latvijas komandām lielākas izredzes saistījās ar talsiniekiem, it īpaši pirmo komandu, kuru rindās bija divu pasaules čempionātu dalībnieks un vienreiz arī komandu sprintā visaugstākajā līmenī startējušais Juris Damškalns ar Latvijas čempionāta ceturto ātrāko sprinteri Jāni Šņoriņu pāriniekos. Pirmo posmu līdzīgi veica sešas ātrākās komandas, bet pēc otro numuru iesaistīšanās līderu grupā bija vairs tikai igauņi un Talsu pirmā komanda. Trešajā posmā vēlreiz uzplaiksnīja Arvis Liepiņš, ne tikai panākot abas līderkomandas, bet izvirzot Madonas BJSS vēlreiz pirmajā vietā, taču pārinieks Mārtiņš Indriksons nespēja turēt līdzi tādam tempam, līdz ar to beigās madoniešiem sestā vieta, lai arī Liepiņš vēl pēc sava noslēdzošā trešā, bet komandas piektā posma stafeti nodeva trešajā pozīcijā.

Tikmēr pirmajā posmā pārāk ātri uzsākušais Šņoriņš jau otrajā etapā faktiski „noplīsis”, un Talsu pirmā komanda vairs nevarēja cīnīties par uzvaru. Pateicoties Damškalna pūlēm, viņiem izdevās noturēties trijniekā, bet Talsu otrā komanda ar Gintu Lūsi un Kārli Vanagu beigās izvirzījās otrajā vietā un bija labākie no mūsējiem, jo visātrāk no visiem noslēpoja igauņu duets, kuri sāka pamazām attālināties no pārējiem ceturtajā posmā. Trešie labākie no mūsējiem un ceturtie kopējā ieskaitē bija cēsnieki ar Alvi Šķēpu un Dzintaru Daļecki, kuriem pāris sekundes piekāpās siguldieši Ingmars Briedis un Viesturs Eglītis.

Pirms starta jau nevarēja paredzēt, ka Šņoriņš tā „noplīsīs”, un viņš ar Damškalnu tika likts kopā, ņemot vērā sezonā uzrādītos rezultātus, kas Jānim bija labi. Līdz ar to šāds sastāvs bija visai loģisks. Taču šoreiz Jurim Damškalnam, slēpojot kopā ar kādu no sava vecuma talsiniekiem – Lūsi vai Vanagu, būtu izdevies nostartēt labāk un pārspēt igauņus.

Sievietēm, lai arī katra savā etapā bija otrās, tomēr beigās pārliecinoši pirmās finišēja SS „Arkādija” pārstāves Paula Bergfelde un Laura Kvāle. Pārējām komandām nebija tik sabalansēts sastāvs, spēcīgai esot tikai vienai no komandas biedrenēm. Ļoti līdzīgi toties par otro vietu spēkojās Madonas BJSS (Kitija Auziņa, Ramona Pētersone) un Cēsu pilsētas SS (Krista Razgale, Madara Zaķe). Madonietēm vilcēja bija Kitija Auziņa, bet cēsniecēm Krista Razgale, savukārt krietni lēnākas bija otrie numuri Ramona Pētersone un Madara Zaķe. Lai pēdējā posmā Razgale pietuvojās līdz 2,5 sekundēm, tomēr Auziņas atvestais 48 sekunžu pārsvars priekšpēdējā posmā izrādījās pietiekošs, lai madonietes savā mājas trasē nosargātu otro vietu. No visiem posmiem visātrāko laiku uzrādījusī krāslaviete Natālija Kovaļova kopā ar Šņežanu Jegorčenko beigās Krāslavai nodrošināja ceturto vietu, bet vairāk kā pusotru minūti atpalika no trijnieka.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv