ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 02 • 2017

Jauniešiem klasikā puse no uzvarām SS “Arkādija”

Saistītā informācija

Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajā otrajā posmā valsts čempionātā distanču slēpošanā, kas tika aizvadīts Vietalvas slēpošanas trasē “Mailes”, jauniešu grupās vidējās distancēs klasiskajā stilā ar intervāla startu pie augstākā panākuma izdevās tikt mazāk sporta skolām nekā sestdien sprintā, jo pirmās vietas nopelnīja ne vairs piecas, bet trīs sporta skolas. Pusi no uzvarām izcīnīja SS “Arkādija”, kuras slēpotāji trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, kamēr divas pirmās vietas nopelnīja Alūksnes BJSS, bet viena zelta medaļa aizceļoja uz Talsiem. Kopumā visās jauniešu grupās otrajā sacensību dienā piedalījās nedaudz virs simts dalībniekiem, jo uz starta izgāja 106 slēpotāji.

Sestdien sprintā bija kuplāks dalībnieku skaits, taču, lai arī svētdien startējošo daudzums bija mazinājies, sacenšoties vairāk nekā par pussimts jaunajiem slēpotājiem mazāk, tomēr dažās grupās tas nebija mazinājis spraigumu cīņā par uzvaru vai iekļūšanu trijniekā, jo, piemēram, divās grupās uzvarētāju un otrās vietas ieguvēju šķīra tikai vienai sekundei, bet vēl vienā citā grupā kādam līdz medaļai pietrūka pussekunde. Turklāt, izņemot V16 grupu, kur apslimšanas dēļ nestartēja pirmo dienu līdz galam nepabeigušais pagājušā posma uzvarētājs Niks Saulītis no Madonas BJSS, pārējās piecās jauniešu grupās sacentās visi vadošie slēpotāji, trijās no sešām grupām pamainoties uzvarētājiem.

V16 grupā otro dienu pēc kārtas pārliecinošu uzvaru svinēja pirmo posmu izlaidušais talsinieks Renārs Birkentāls, uzrādot krietni ātrāku laiku 7,5km par pārējiem 16 konkurentiem un atkārtojot madonieša Saulīša pirmā posma veikumu – divas uzvaras. Palicis aiz pjedestāla sprintā un pirmo reizi bez godalgas šajā sezonā, svētdien sasparojās rīdzinieks Aleksandrs Ļūļe, izcīnot otro vietu, kas ir viņa augstākais panākums Latvijas čempionātos. Madonietis Uvis Akmentiņš jutās nedaudz labāk nekā komandas biedrs Saulītis un nolēma otrajā dienā nostartēt, grūtā cīņā tomēr nosargājot trešo vietu, jo netālu bija arī sprinta vicečempions Mikus Cimdiņš (CPSS) un Jēkabs Vītols (Siguldas SS), kurus abus šķīra pussekunde. Arī meitenēm šajā grupā uzvarētāja nemainījās, jo 3,3km visātrāk 11 dalībnieču vidū noslēpoja alūksniete Sanita Buliņa, kura nepiedalījās pirmajā posmā, kad pārliecinošas uzvaras abas dienas svinēja siguldiete Kristīne Brunere, kurai šoreiz līdz ar to abas reizes otrā vieta. Sākumā šķita, ka tas, kas neizdevās māsām Buliņām sestdien, sanāks svētdien, proti, abām kāpt uz pjedestāla, tomēr trešo laiku uzrādījušo Sandru Buliņu un arī ceturtajā vietā finišējušo komandas biedreni Anastasiju Ņedaivodinu vēlāk diskvalificēja par klasiskā soļa pārkāpumu, tāpēc uz trešo vietu no piektās pakāpās pagājušā gada viena no vadošajām S14 grupas slēpotājām Kima Krūmiņa no Madonas BJSS. 

V14 grupā 3,3km sanāca visinteresantākā cīņa par uzvaru. 19 dalībnieku konkurencē vidusdaļā startējušais Edijs Eiduks (Aizkraukles SS) uzrādīja stabili ātrāko laiku, ko nespēja uzlabot pirmā posma uzvarētājs un sestdien sprintu izlaidušais rīdzinieks Gustavs Lukstiņš, kuram tobrīd bija otrais laiks. Taču, vai Edijam izdosies atkārtot sestdienas panākumu, bija atkarīgs no pēdējā startējušā Bruno Krampes (SS “Arkādija”), kas uzvarēja šajā distancē pērn un ieguva otro vietu pirms mēneša. Tāpēc intriga saglabājās līdz pat beigām. Ieslēpojot Bruno stadionā, bija skaidrs, ka viņš iet dažu sekunžu robežās ar Eiduku un ka abi būs ļoti tuvu viens otram. Finišā Bruno apsteidza Ediju par 0,9 sekundēm, aizstāvot pagājušā gada titulu un izcīnot pirmo uzvaru šajā sezonā. Līdz ar to visiem trim grupas līderiem tagad ir pa vienai uzvarai, bet Edijs šajā grupā ir vienīgais, kas visos četros startos ir ticis trijniekā. Līdzīgi kā pirmajā posmā aiz trijnieka ierindojās siguldieši Sandijs Suhānovs un Rainers Paeglis. Pretējs scenārijs bija meitenēm 2km distancē, kur favorīte Samanta Krampe samērā viegli tika pie kārtējās pārliecinošās uzvaras. Taču, neskatoties uz šādu dominanci, Samantai ir jāprogresē, lai nākošajā gadā varētu cīnīties ar Bruneri, kura, pateicoties trenera Raivja Zīmeļa darbam, ir palikusi vēl ātrāka. Tāpat arī cita siguldiete Sindija Turauska, kura izcīnīja otro vietu, kas bija viņas pirmā godalga Latvijas čempionātos. Tikmēr ierasti trijniekā finišēja Signe Miķelsone no CPSS, kurai trešā vieta, bet tūdaļ aiz goda pjedestāla palika bronzas medaļas ieguvēja sprintā Ērika Jermacāne no Gulbenes. 

Jaunākajā grupā meitenēm S12 tāpat kā puišiem V14 pirmās divas vietas šķīra tikai viena sekunde. Pie pirmās uzvaras tika rīdziniece Ulrika Garisone, kura pēc divu gadu pārtraukuma, kad šajā grupā dominēja Samanta Krampe, nodrošināja pirmo vietu SS “Arkādija”, kamēr sudraba medaļa tika Elzai Bleidelei no CPSS, kurai sekunde pietrūka līdz pirmajai uzvarai. Abas iepriekšējā dienā bija finālā sprintā, bet palika bez godalgas. Tikmēr pēc 5. un 6.vietām šajā sezonā pirmo reizi šogad un arī karjerā godalgotu vietu izcīnīja Elzas komandas biedrene Estere Volfa, no uzvarētājas atpaliekot tikai piecas sekundes. Iepriekšējo visu trīs startu uzvarētājai šajā sezonā cēsniecei Martai Upmalei neizdevās veiksmīgs starts, paliekot negaidīti ceturtajā vietā. Puišiem pēc sestdienas bronzas sprintā pirmā posma veikumu klasikā atkārtoja alūksnietis Daniels Kodaļevs, kurš atkal izcīnīja stabilu uzvaru. Tikmēr rīdzinieks Tomass Randa ar uzviju kompensēja starta nokavēšanu un palikšanu piektajā desmitā sestdien sprintā, izcīnot otro vietu, kas ir viņa otrā reize trijniekā un augstākais panākums. Savu šīs sezonas ceturtās vietas “lāstu” beidzot lauza Cēsu pilsētas SS audzēknis Rūdis Bišers, izcīnīdams ļoti līdzīgā duelī trešo vietu un tiekot pie savas pirmās godalgas. Pavisam trūka, lai jau ceturto reizi šajā sezonā cēsnieks ierindotos 4.vietā, jo tikai pussekundi viņam piekāpās pirmā posma sudraba medaļas ieguvējs, Emīla Pometūna jaunākais brālis Aleksandrs no Alūksnes BJSS.

Master grupā vīriem 7,5km visātrāk noslēpoja Uvis Soika (SSK “Bebra”), bet otro rezultātu uzrādīja 19 gadus vecākais Ilgonis Krūmiņš no Siguldas.

Ivars Bācis

2 Komentāri

15 • 02 • 2017 / 12:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv