ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 12 • 2016

I.Paškovska Somijā atkārto labākos punktus distancē

Somijas pilsētā Lapinlahti notikušajās FIS sacensībās distanču slēpošanā Latvijas pārstāve Inga Paškovska labu rezultātu uzrādīja 5km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu, kur 55 dalībnieču vidū ieņēma 23.vietu, no uzvarētājas Johannas Ukola (Somija) atpaliekot minūti un vienu sekundi un nopelnot 145 FIS punktus, kas ir viņas karjeras rekorda atkārtojums distancē.

Indulis Bikše nebija vienīgais Latvijas slēpotājs, kurš pagājušajā nedēļā piedalījās sacensībās, jo kamēr madonietis sacentās ar pasaules spēcīgākajiem Pasaules kausa posmā Davosā, tikmēr Lapinlahti Somijas sacensību tūri turpināja Inga Paškovska, kura kopš sezonas sākuma novembra otrajās brīvdienās nav izlaidusi sacensības nevienu nedēļas nogali. Šoreiz bija divu dienu FIS sacensības, pirmajā dienā slēpotājām sacenšoties sprintā brīvajā stilā, bet otrajā vidējā distancē ar intervāla startu arī šajā pašā slēpošanas stilā.

Atšķirībā no novembra beigās Idrē (Zviedrijā) parādītā, kur sprintā tika iegūti 136 FIS punkti, šoreiz mūsu slēpotājai sprintā neveicās. Inga no 25 dalībniecēm pieaugušo grupā un juniorēm uzrādīja 21.laiku (kopējā kvalifikācijas protokolā ietvertas arī dažas jauniešu (1999.-2001.g.) grupas pārstāves – aut.piez.), līderei Sjin Li, kas pasaules čempionātā sprintā ieņēma 55.vietu, zaudējot 16,67 sekundes un nopelnot 232 FIS punktus. Tā kā no labākā piecinieka reitings bija vājš vai arī nebija vispār, tad arī soda punkti jeb uzvarētājai piešķiramie punkti bija tikai 137, kas arī ietekmēja pārējo dalībnieču rezultātus. Taču, no otras puses, šāda līmeņa slēpotājām gandrīz vienāda garuma distancēs Inga nedrīkst zaudēt tikpat, cik pirms divām nedēļām zviedrietei Joannai Sundlingai, kura pagājušajā nedēļas nogalē uzrādīja ātrāko laiku kvalifikācijā Pasaules kausa posmā.

Otrajā dienā 5km uzavrēja Somijas čempionāta 8.vietas ieguvēja vidējā distancē brīvajā stilā Johanna Ukola, kas par nepilnām divām sekundēm apsteidza Igaunijas maratona distanču meistari Tatjanu Mannimu. Inga uzvarētājai piekāpās par 1:01 un nopelnīja 145 FIS punktus, atkārtojot šīs sezonas un arī karjeras labāko rezultātu distancē. Līdz ar to viņa šajā sezonā rāda progresu (arī pusi mazāk zaudēts jauniņajai ķīnietei, kas dominēja PČ kvalifikācijas slēpojumā Falunā – aut.piez.) un konstanti rezultātus 140-160 FIS punktu robežās. Lapinlahti rezultāts ļaus jaunajā FIS listē I.Pašķovskai pakāpties pa kādiem simts vai nedaudz vairāk vietām, padarot interesantāku cīņu par līderes godu sieviešu konkurencē četru Latvijas pārstāvju vidū. Vēl jau ir FIS sacensības Somijā šajā nedēļas nogalē, kas var ieviest dažas korekcijas, bet šobrīd izskatās, ka jaunajā listē, kas iznāks 22.decembrī, vadībā būs A.Muižniece, bet turpat kādus 6 punktus aiz ar gandrīz vienādu rezultātu sekos abas Ingas – Dauškāne un Paškovska, bet kādus piecus punktus vēl tālāk būs 16 gadus vecā Patrīcija Eiduka, kurai no latvietēm punktu ziņā pieder pēdējā gada divi labākie rezultāti distancē, bet dēļ retajiem startiem vienīgajai no mūsējām tiks skaitīts rezultāts virs 200 FIS punktiem, kas pavelk viņas reitingu par kādiem 15 punktiem uz leju.

Ivars Bācis

2 Komentāri

Tā tik turpināt.

14 • 12 • 2016 / 13:45
Malacis Inga!

17 • 12 • 2016 / 12:36
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv