ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

13 • 01 • 2017

Gandrīz 200 skolēni sākuši „Fischer” kausu distanču slēpošanā

Saistītā informācija

Piektdien „Fischer” slēpošanas trasē Siguldā ar 200m sprintu sākās trešā sezona daudzposmu distanču slēpošanas seriālam „Fischer” skolēnu čempionāts, kas norisinās pie Laurenču pamatskolas atrodošajā trasē, kas tagad ieguvusi nosaukumu „Fischer” slēpošanas trase. Pirmajā posmā dalībniekiem tāpat kā pērn bija jāsacenšas vienīgajā sprinta distancē – 200m sprintā, pašiem mazākajiem to veicot klasiskajā stilā, bet pārējiem brīvajā stilā. Kopumā pa visām desmit dažāda vecuma grupām – piecām puišu un piecām meiteņu – sacentās 175 slēpotāji no visdažādākajām Latvijas vietām.

Viskuplāk pārstāvētā bija V10 grupa (2006.g. un jaunāki) puišiem, kur sacentās 40 jaunie slēpotāji. Klasiskajā stilā 200m visātrāk veica Dāvis Kalniņš (Siguldas pilsētas vsk.), kas tikai par 0,15 sekundēm apsteidza rīdzinieku Rihardu Radziņu no Teikas vsk. Trijnieku noslēdz otrs Kaspara Kārkliņa audzēknis no Siguldas Emīls Vilkājs (1.pamatrskola). Meitenēm pārākas par visām bija divas Madonas 1.pamatskolas audzēknes – uzvarētāja Linda Kaparkalēja un otrās vietas ieguvēja Madara Veckalniņa. Pavisam tuvu bija tam, lai visu trijnieku aizņemtu madonietes, jo ilgu laiku trešajā vietā turējās Kate Iesalniece, kuru tomēr par nieka 0,02 sekundēm apsteidza viena no pašās beigās startējušajām 29 dalībnieču konkurencē Laura Pigore, kuras skola ir vistuvāk trasei, jo viņa mācās Laurenču pamatskolā. Daļa no šiem sestdien un svētdien debitēs Latvijas čempionātā slēpošanā. 

S12 grupā (2004./2005.g.) pārākumu nodemonstrēja vairākas uzvaras Latvijas čempionātos izcīnījusī Lība Igaune no Madonas 1.vatsdusskolas. Pagājušā gada divas ātrākās sprinteres S10 grupā Elza Bleidele un Estere Volfa (abas Cēsu 1.pamatskola) bija vistuvāk Lībai 17 dalībnieču konkurencē. Puišiem šajā vecuma grupā bija otrs kuplākais dalībnieku skaits – 38 slēpotāji, kur lielākos ātrumus demonstrēja Latvijas čempionātos labas vietas iegūstošie Madonas 1.pamatskolas audzēkņi Silvestrs Švauksts, Rainers Upenieks un Gustavs Sināts, taču vēlāk visus trīs madoniešus par pozīciju zemāk nobīdīja K.Valdemāra pamatskolas skolnieks no Gulbenes novada un arī labus rezultātus Latvijas čempionātos uzrādošais Rihards Berkolds, kurš pagājušās sezonas līderi Švaukstu apsteidza par nieka 0,11 sekundēm un izcīnīja uzvaru.

S14 grupā (2002./2003.g.) meitenēm tika uzrādīts visātrākais laiks (23,38 sekundes) no visām meiteņu grupām, un par to parūpējās Kima Krūmiņa no Madonas 1.vsk. No līderu četrinieka nez godalgas nācās palikt Līvai Šahno, jo nedaudz ātrākas bija 2. un 3.vietu ieguvušās un Siguldas valsts ģimnāzijā mācošās Sindija Turauska un Kristīne Brunere. Puišiem uzvaru svinēja favorīts Uvis Akmentiņš no Madonas Valsts ģimnāzijas, uzrādot otro ātrāko laiku (20,15 sekundes) no visām puišu grupām un par pusotru sekundi apsteidzot savu novadnieku, tikai no Madonas 1.vsk., Lauri Kaparkalēju. Tuvu vienīgajai godalgai bija Madonas novada Kusas pamatskolai, bet Uģi Beķeri beigās par 0,06 sekundēm apsteidza un trešo vietu ieguva mājinieks Oskars Veits (Siguldas valsts ģimnāzija). 

Savu pagājušā gada panākumu S14 grupā atkārtoja Elizabete Paura (Madonas 1.vsk.), uzvarot S16 grupā (2000./2001.g.), taču to atkārot gandrīz patraucēja tikai 0,18 sekundes zaudējusī Agnija Nagle (Madonas valsts ģimnāzija). Trijnieku noslēdza abām ātrākajām tuvu esošā Tīna Nagle no Madonas 1.vsk. Puišiem šajā grupā uzvarētājs Niks Saulītis (Madonas valsts ģimnāzija) uzrādīja absolūti ātrāko laiku – 19,72 sekundes. Sekundi aiz uzvarētāja sīvajā cīņā par otro vietu abu Madonas 1.vsk. audzēkņu starpā Ilvars Bisenieks par 0,12 sekundēm apsteidza Kalvi Krīgeru.

Vecākajā V18 grupā (1999./1999.g.) uzvaru izcīnīja Linards Cvetkovs no Lejasciema vidusskolas, bet otrās vietas ieguvējs Toms Zvirgzdiņš par 0,11 sekundēm pārspēja Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkni Kristapu Kārkliņu, kurš nepilnām divām sekundes desmitdaļām aiz trijnieka atstāja savu skolas biedru un vārda brāli, divu pasaules čempionātu dalībnieku tramplīnlēkšanā Kristapu Nežbortu, kurš bija nepārspēts pagājušajā gadā. Meitenēm ātrākā bija Madara Zaķe no Priekuļu vsk., kas aiz sevis atstāja Paulu Bergfeldi (Rīgas Angļu ģimnāzija) un Karīnu Pētersoni no Madonas 1.vsk.

Otrais no kopumā četriem posmiem, kuros skolēni cīnīsies par 1500 euro vērto slēpošanas inventāru no „Fischer”, norisināsies 27.janvārī.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv