ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 03 • 2017

Bikše un Eiduka uzvar Latvijas čempionātā un FIS klasikā ar masu startu

Latvijas vadošie slēpotāji madonietis Indulis Bikše un Patrīcija Eiduka no Vecbebriem izcīnīja uzvaru Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā noslēdzošajā Latvijas čempionāta trešajā posmā distanču slēpošanā un FIS sacensībās klasiskajā stilā ar masu startu, kas nedēļas nogalē norisinājās Madonas slēpošanas bāzē „Smeceres sils”. Divdesmit vienu gadu vecais Indulis bija pārliecinoši ātrākais vīriešiem 15km distancē 22 slēpotāju konkurencē, izcīnot trešo uzvaru šogad, bet 17 gadus vecā Patrīcija, pēdējos divos kilometros aizmūkot no Andas Muižnieces, bet jau krietni agrāk atstājot aiz muguras vēl citas septiņas konkurentes, svinēja piekto uzvaru piecos individuālajos startos šā gada Latvijas čempionātā, kas bija arī FIS sacensības. Junioru ieskaitē zelta medaļas nopelnīja P.Eiduka un madonietis Raimo Vīgants, kuram otrā vieta kopējā ieskaitē.

Svētdien Madonā agri no rīta savu pēdējo startu Latvijas čempionātā šajā sezonā aizvadīja mūsu distanču slēpotāji. Trešo reizi šogad viņiem nācās sacensties vidējā distancē klasiskajā stilā, bet šoreiz, kas bija vienīgā šosezon, slēpotāji sacentās ar kopīgu jeb masu startu. Sievietēm visas deviņas bija mūsējās, bet vīriešiem 22 dalībnieku vidū bija arī pēc ranga labākais no dienvidu kaimiņiem – Stepans Terentjevs. Gan vīriešiem, gan sievietēm no vadošā trijnieka pietrūka pa vienam slēpotājam. Vīriešu konkurencē šoreiz nestartēja otrajā posmā februāra vidū Bikšes prombūtnē divas zelta medaļas izcīnījušā Oskara Muižnieka, bet dāmām spēcīgāko trio savstarpējo konkurenci izjauca Ingas Paškovskas nestartēšana. Abi – Muižnieks un Paškovska – sezonas beigās bija nolēmuši izmēģināt spēkus savā otrajā ziemas sportā biatlonā, piedaloties Igaunijas ziemas sportu centā Otepē notikušajā IBU kausā biatlonā (Muižnieks, kas pirms nedēļas ātruma ziņā zaudēja Vīgantam Skandināvijas kausā, pirmajā sprintā nostartēja ļoti labi, uzrādot labāko rezultātu no mūsējiem un kvalificējoties PK posmiem – aut.piez.).

Vīriešiem 15km (6x2,5km) jau no paša sākuma no pārējiem aizslēpoja prom šajā sezonā pie pasaules kausa kopvērtējuma punktiem tikušais Indulis Bikše. Beigās madonieša pārsvars pār novadnieku Raimo Vīgantu, kurš bija labākais no junioriem un kuram jau varēja paredzēt otro vietu kopējā konkurencē šajā startā, pārsniedza pusotru minūti – 1:42, kas Indulim deva 71 FIS punktu. Labu sniegumu parādīja Ingmars Briedis, kuram arī slēpes atšķirībā no tuvākajiem konkurentiem ļoti labi slīdēja, turēdamies līdz 10km atzīmei kopā ar Vīgantu un beigās izcīnīdams trešo vietu (+2:22). Pēdējos 2,5km siguldietim tuvojās pirms mēneša otro vietu klasikā ieguvušais talsinieks Juris Damškalns, kurš minūtes deficītu bija samazinājis uz pusi. Tikai piektais palika Terentjevs (+3:41), bet sešinieku noslēdza Arvis Liepiņš (+4:06). Junioriem otrās vietas liktenis izšķīrās finiša sprintā, kur madonietis Ilvars Bisenieks par 0,3 sekundēm bija ātrāks nekā cēsnieks Rūdis Balodis, abiem līderim Raimo zaudējot ļoti daudz – septiņas minūtes.

Sievietēm bija gaidāma cīņa starp Patrīciju Eiduku, kas pirms nedēļas trīs dienas pēc kārtas cīnījās tajā pašā trasē Skandināvijas kausā, un Andu Muižnieci, kura pirms nedēļas bija slēpojusi 30km pasaules čempionātā Lahti. Un šī divcīņa arī notika, līdz pēdējā apļa sākumam. Abām pirmajā aplī (2,5km) lielu daļu vēl līdzi turējās Laima Klauža, bet pēc 2,5km abas līderes bija palikušas divatā. Tā arī viņas noslēpoja līdz trešā apļa beigām (7,5km), kad izšķirošo rāvienu veica Eiduka, kurai Muižniece nespēja turēt līdzi. Līdz ar to Patrīcija Eiduka atkal bija pirmā (119 FIS punkti), izcīnot uzvaras visos piecos individuālajos startos šajā sezonā Latvijas čempionāta posmos un FIS sacensībās. Tikmēr Andai Muižniecei, kas no uzvarētājas atpalika 14 sekundes, kārtējā godalgotā vieta, bet pie savas šīs sezonas pirmās medaļas tika carnikaviete Klauža, kas visu distanci noslēpoja vienatnē. Ļoti labi sezonas pēdējā startā sevi parādīja rīdziniece un Patrīcijas vienaudze Laura Kvāle (SS „Arkādija”), kura bija otra labākā juniorēm un kopējā ieskaitē ieguva stabilu 4.vietu, trijniekam zaudējot pusminūti (35 sekundes), bet pamatīgi (par 2:15) apsteidzot pasaules čempionātā kvalifikācijas slēpojumā startējušo madonieti Kitiju Auziņu, kura, protams, bija sarūgtināta par šādu sezonu un tās noslēgumu, jo pagājušā vasarā PK posmā rollerslēpošanā Madonā uzrādītie rezultāti viesa cerības uz labu ziemas sezonu. Sešinieku noslēdza trešā labākā juniore Paula Bergfelde, kas šoreiz savai divus gadus jaunākajai kluba biedrenei Kvālei zaudēja ļoti daudz – vairāk nekā četras minūtes. Nākamās jau atpalika tuvu divdesmit vai pat pāri divdesmit minūtēm no uzvarētājas.

Tuvojoties Pihei Somijā,
Ivars Bācis

2 Komentāri

Nu,kādas prognozes-kad būs atjaunots rangs??? Nez līdz Jāņiem paspēs?:)))
23 • 03 • 2017 / 11:45
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv