ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 02 • 2017

Arī Latvijas čempionāta 2.posms un FIS sacensības slēpošanā Vietalvā

Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Latvijas čempionāta otrais posms un FIS sacensības distanču slēpošanā tomēr norisināsies Vietalvas trasē “Mailes”, kā sezonas sākumā bija plānots. Līdz ar to pirmie divi čempionāta posmi notiks vienā un tajā pašā vietā. Otrajā posmā slēpotāji sacentīsies sprintā brīvajā stilā sestdien un vidējā distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu svētdien.  

Pēc Latvijas čempionāta pirmā posma janvāra vidū, kas no Priekuļu slēpošanas un biatlona trases tika pārcelts uz Vietalvu, jo Priekuļos nebija sagatavota trase čempionāta norisei, daba nav mūs lutinājusi ar ziemīgiem laika apstākļiem, temperatūrai turoties ap nulli vai dažiem grādiem plusos. Atceroties, cik grūti gāja ar trases sagatavošanu pirmajam posmam Vietalvā, jo tobrīd bija iestājies atkusnis un lēmums pārcelt posmu uz citu vietu tika pieņemts nedēļu pirms sacensībām, nebija skaidrības un pārliecības, vai 11. un12.februārī plānotais posms Vietalvā varēs notikt, kā sezonas sākumā ieplānots, vai arī to vajadzēs pārcelt. Kā alternatīvas izskanēja tie paši Priekuļi, kur tagad trase esot sagatavota, un arī lielākās daļas slēpotāju vēlme – Madonas “Smeceres sila” trase. Tomēr pagājušajā nedēļas nogalē tika pieņemts lēmums neko nemainīt un palikt pie sākotnējās versijas par Vietalvu. 

Liela daļa Latvijas slēpotāju janvārī divas reizes startēja sprintā FIS sacensībās un Lietuvas čempionātā, vispirms sacenšoties Madonā, bet divas nedēļas vēlāk Ignalinā, bet tagad viņi vēl vienās FIS sprinta sacensībās varēs pacīnīties par medaļām Latvijas čempionātā, paralēli arī mēģinot nopelnīt labus FIS punktus šajā disciplīnā. Tas būs vienīgais sprints Latvijas čempionātā šajā sezonā. Pagājušā gadā par sprinta čempionu kļuva Raimo Vīgants, par kuru dažas sekundes kvalifikācijā ātrāks bija Indulis Bikše, kurš vēlāk izslēgšanas braucienos nepiedalījās. Viņi abi, kā arī Oskars Muižnieks, kurš 2016.gadā nestartēja Latvijas čempionātā un FIS sacensībās sprintā, būs galvenie pretendenti uz uzvaru un godalgu sadalīšanu. Ja nākošā dienā 15km būtu slidsolī, tad gandrīz ar 100% pārliecību varētu teikt, ka visi trīs arī tur sadalītu medaļas, taču, tā kā šie 15km būs klasiskajā stilā, kas O.Muižniekam nav tik parocīgi kā slidsolis, tad reālo pretendentu pulkam uz noslēdzošo godalgu varētu pieskaitīt arī Arvi Liepiņu, Ingmāru Briedi un kādu no talsiniekiem, kuri centīsies apliecināt, ka ir labā formā pirms došanās uz Lahti.

Sievietēm pašreizējā čempione sprintā ir Inga Paškovska, kura būs favorīte arī šoreiz, neskatoties uz to, ka šogad abu sprintu kvalifikācijā ir piekāpusies Patrīcijai Eidukai, kura izslēgšanas braucienos nav izgājusi uz starta. Abām konkurenci sastādīs arī Anda Muižniece, tāpat arī Vineta Pētersone, kura kopā ar Patrīciju, Raimo Vīgantu un Reini Upenu pagājušo svētdien atgriezās no divu nedēļu treniņnometnes Itālijā, uz kurieni ar Latvijas Slēpošanas federācijas, Latvijas biatlona federācijas un dažu pašvaldību un sporta skolu atbalstu bija devušies, lai labāk sagatavotos Eiropas Jaunatnes Olimpiskajām festivālam, uz kuru tomēr Latvijas sportisti nebrauks. Taču tik un tā Itālijā pavadītie treniņi nāks par labu mūsu jaunajiem slēpotājiem. Iepriekšminētās meitenes būs galvenās pretendentes uz godalgām arī nākamajā dienā 10km klasiskajā stilā. Viņu lokam mēģinās piebiedroties vēl kāda no tām, kuras brauks uz pasaules čempionātu Lahti. 

Pirmajā posmā bija atbraukuši vairāki lietuvieši un igauņi, kā arī kazahs Denis Volotka. Tā kā šajā nedēļas nogalē ir arī Igaunijas čempionāts, tad ziemeļu kaimiņu šoreiz mēs neredzēsim, ja nu vienīgi kāds Latvijas čempionātam dod priekšroku, kā atsevišķas reizes ir bijis arī līdz šim. Tāpat uz otro posmu neatbrauks labu iespaidu atstājušais Volotka, kurš kopā ar Alekseju Poltoraņinu trenējas Igaunijā un visticamāk startēs igauņu čempionātā. Nebūs arī bieži startējošās brazīlietes Leilas Mostasijo, kura devusies atpakaļ uz Kanādu. Toties varētu ierasties lietuvieši, un varbūt vēl kāds citas valsts pārstāvji.

Pēc FIS grupām pēcpusdienā sacentīsies arī jauniešu grupas slēpotāji un veterāni. Pirmajā posmā visās sešās jauniešu grupās abas dienas uzvarēja vieni un tie paši slēpotāji, kuri būs favorīti arī šoreiz, taču visticamāk, vismaz dažās grupās, pie uzvaras varētu tikt kāds cits. 

Ivars Bācis

9 Komentāri

Aicinājums jauniešiem un viņu treneriem atkārtot Sprinta starta procedūras.
Lai nebūtu falšu startu. Pāris video iedvesmai:
https://www.youtube.com/watch?v=rMybTeZVASc
https://www.youtube.com/watch?v=8B5ROQAocKU
08 • 02 • 2017 / 08:46
09 • 02 • 2017 / 12:44
Cerams, ka trase būs sagatavota pienācīgā līmenī.
09 • 02 • 2017 / 18:46
Kvalitātes standarti netiks nolaisti. Būs tāpat kā iepriekš.
09 • 02 • 2017 / 20:23
LSF-Jūs galvu esat saspieduši-bērniem sprints 1.5km?????.??
Juri P.-vai tad Mailēs nevar saveidot bērniem atbilstošu distanci sprintam???
Pieaugušajiem pat PČ tik daudz nav!!!!
Jums vēl ir laiks labot to sviestu!
10 • 02 • 2017 / 23:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv