ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

03 • 02 • 2016

Tramplīnlēcēju panākumi

No 14 līdz 24 janvārim Latvijas labākā lēcēja ar slēpēm no tramplīna Šarlote Šķēle piedalījās starptautiskā nometnē, kuru rīkoja un finansēja FIS (starptautiskā slēpošanas savienība), klubam „Ogres stils” atlika tikai par saviem līdzekļiem aizbraukt līdz nometnes norises vietai.

Šogad tika aizvadīta līdz šim veiksmīgākā nometne, jo treniņi notika divās dažādās vietās, kas vairo lēcēju pieredzi uz dažādiem tramplīniem. Šarlote ar treneri Modri Krūzi dzīvoja Itālijā, pirmās 4 dienas treniņi notika Astrijā, Villah pilsētā uz 65 un 90 metru jaudas tramplīniem. Atlikušās dienas treniņi notika lielākajā Slovēnijas tramplīnu kompleksā Planicā, kur ir deviņu tramplīnu komplekss no 10 līdz pat 250 metru jaudas tramplīniem. – Nav brīnums, ka Slovēnijas lēcēji ir līderi pasaulē.

Tika gūta jauna pieredze un iespaidi, daudz strādāts gan pie vispārējās fiziskās sagatavotības gan pie speciālās un, protams, lekts, lekts un lekts. Šarlotei notika 2 treniņi dienā, kopumā nometnes laikā tika veikti 130 lēcieni gan no 60 gan 90 metru jaudas tramplīniem. Uz nometnes beigām visi lēcieni bija stabili aiz 80 m atzīmes.

Kamēr Šarlote ar treneri trenējās nometnē, mājās palikušie jaunie lēcēji otra trenera vadībā cītīgi gatavojās sacensībām, kuras notika 23. janvārī Igaunijas pilsētā Otepe

Ogres stilu šajās sacensībās pārstāvēja septiņi sportisti -5 no 7 kāpa uz goda pjedestāla:
Aelita Krasiļščikova – I vieta
Kamila Aleksa Krustiņa – III vieta
Alise Krasiļščikova – I vieta
Hugo Miķelsons – III vieta
Sandis Kauliņš – II vieta
Soļa attālumā no godalgotām vietām palika Helēna Mailīte un Ralfs Aupe. 

Treneriem ir liels gandarījums par sasniegtajiem rezultātiem!

Gribētos arī pieminēt to, ka pašlaik biedrībai Ogres stils ir apstiprināts detālplānojums un tiek izstrādāts būvprojekts jaunajam sporta kompleksam, kurā ietilps 3 tramplīni, 2 slaloma trases, distanču slēpošanas trase un sporta zāle. Kā arī skatu tornis, kas pacelsies 50 m augstumā pāri koku galotnē un Ogres pilsētai. Sporta komplekss ir plānots vien pārsimts metrus no pilsētas robežas.

Ceram uz Ogres un Ikšķiles pašvaldību atbalstu šī projekta realizācijā.

Informāciju sagatavoja:
Margarita Sokolova
Biedrība "Ogres Stils"

1 Komentāri

Ja projekts tiks realizēts tad būs attiecīgi rezultāti
T.Pāvuliņš
04 • 02 • 2016 / 11:35
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv