ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

06 • 08 • 2016

PK posmā rollerslēpošanā sprintā mūsējiem „melnā diena”

Piektdien Sollefteo (Zviedrija) pasaules kausa otrā posmā rollerslēpošanā 1km sprintā brīvajā stilā augstākos panākumus guva Norvēģija un Itālija, katra tiekot pie divām uzvarām. Pieaugušajiem pirmo vietu izcīnīja itāļi Liza Bolcana un Emanuels Beki, bet junioriem nepārspēti palika norvēģi Amālija Olsena un Sigurds Reigstāds. Tikmēr pagalam neveiksmīgi otrais posms iesācies Latvijas slēpotājiem, jo no četrām grupām trijās mūsējie palika pēdējā vietā. Labāko rezultātu uzrādīja madoniete Kitija Auziņa, kura pie juniorēm 13 dalībnieču vidū ieņēma 7.vietu.

Vakar Zviedrijas vidienes ciematā Sollefteo pirmajā sacensību dienā pasaules kausa otrajā posmā slēpotāji uz slēpēm ar ritenīšiem sacentās sprintā brīvajā stilā. Laika apstākļi dalībniekus it nemaz nelutināja, jo bija uzlijis spēcīgs lietus, padarot tā jau sarežģīto trasi ar asu līkumu nobraucienā vēl grūtāku. Pieaugušo grupā abi mūsējie – Inga Dauškāne un Ingmars Briedis – negribēja piedzīvot kritienus un satraumēties, tāpēc brauca ļoti piesardzīgi, kas līdz ar to neļāva apsteigt kādu no sāncenšiem, un tāpēc nācās ierindoties pēdējā vietā, līderiem zaudējot nedaudz zem pusminūtes. Ingai 9.vieta (+26 s), bet Ingmaram 14.vieta (+28 s).

Vīriešiem finālā, kur iekļuva četri labākie, trīs skandināvu pretestību pārvarēja un uzvaru finiša sprintā izcīnīja itālis Emanuels Beki, kas triumfēja arī 200m sprintā pirmajā posmā Oroslavjē. Itālis aiz sevis atstāja divus zviedrus – Ēriku Silfveru un Robinu Norumu, bet fināla noslēdzošo ceturto vietu ieguva norvēģis Kristians Ankersens. Sievietēm arī viss fināla četrinieks samērā līdzīgi cīnījās līdz pat pēdējiem metriem, Lizai Bolcanai apsteidzot savas konkurentes par dažiem metriem vairāk nekā Emanuelam un arī tiekot pie otrā panākuma sprintā šajā sezonā. Arī sievietēm trijnieku noslēdza vienas valsts pārstāves – Krievijas rollerslēpotājas, no kurām Ksenija Konohova bija nedaudz ātrāka par kvalifikācijas uzvarētāju un pagājušā gada absolūti labāko sprinteri juniorēm Olgu Letučevu.

Abās junioru grupās mūsējiem bija iespējas izcīnīt pieklājīgas vietas, ko paveica tikai Kitija Auziņa, jo puišu konkurencē Raimo Vīgants kvalifikācijā piedzīvoja kritienu, taču, neskatoties uz ceļa savainojumu, finišēja 11.vietā (+17,5 s), kas nebija noslēdzšā, jo lēnāks bija viens zviedrs. Ceturtdaļfinālā Raimo ceļa sāpju dēļ neizgāja uz starta, līdz ar to beigās viņam noslēdzošā 12.vieta. Kitija kvalifikācijā uzrādīja 7.laiku, bet, tā kā trīs sekundes viņa bija lēnāka par ceturto ātrāko meiteni, tad madonietei bija iespējas arī pacīnīties par finālu. Ceturtdaļfinālu Kitija pārvarēja viegli, savā braucienā finišējot gandrīz vienlaicīgi ar uzvarētāju Solīnu un par 26 sekundēm apsteidzot otru mūsu pārstāvi Paulu Bergfeldi, kurai beigās 11.vieta no 13 dalībniecēm, apsteidzot 15 gadus veco itālieti un otro posmu pēc kārtas sprintā kritienu piedzīvojušo zviedrieti Angelsjē. Pusfinālā Kitijai vairs nespēja pacīnīties līdzīgi ar sāncensēm, paliekot ceturtā otrajā pusfināla braucienā un kopvērtējumā ieņemot 7.vietu.

Šodien otrajā no trim startiem šajā posmā dalībnieki sacentīsies klasiskā stila distancē ar masu startu. Iespējams, šodien varēs startēt arī Raimo Vīgants.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Virsraksts nedaudz sabiedē lasītāju. Es šoreiz nepiekrītu, ka melnā dienā. Domāju, ka neviens no mūsu sportistiem nebrauca pēc medaļām. Apstākļi bija ļoti sarežģīti un daudziem sportistiem bija jautājums braukt vai nebraukt sprintu vispār. Sprintā Kitija cīnijās un nostartēja ļoti labi. Arī Masu startā klasikā visi mūsu sportisti nobrauca ar maksimālu atdevi. Noslēdžošās dienas intevāla starta F rezultāti, gan laika izteiksmē, gam vietu izteiksmē gan Kitijai, gan Ingai bija labi. Var apskatīt apļu laikus: http://mobile.fis-ski.com/live.html?sectorcode=cc Redzams, ka Kirtija un Inga spēja lēnām kāpināt tempu un beigās noturēt. Domāju, ka visiem mūsu sportistiem bija laba pieredze un pārbaudījums un iepspēja iepazīt 2017.g. Pasaules čempionāta trases.
07 • 08 • 2016 / 18:45
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv