ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

12 • 03 • 2016

Noslēdzies „S! Fischer” Ziemas skolēnu čempionāts slēpošanā

Saistītā informācija

Šodien ar distanci brīvajā stilā, izņemot pašu jaunāko grupu S10 un V10, kas savu 600m distanci kā ierasti veica klasiskajā stilā, Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas trasē tika aizvadīts noslēdzošais ceturtais posms „S! Fischer” Ziemas skolēnu čempionātam distanču slēpošanā. Tā kā februāra mēnesī nebija sniega, izņemot dažas slēpošanas trases, ieskaitot sacensību norises vietu, tad pēdējā posmā daļa no tiem, ka nesanāca patrenēties, nolēma neiziet uz starta, līdz ar to dalībnieku skaits bija mazāks nekā citos posmos, bet tik un tā samērā daudz – 150 slēpotāji. Tāpat kā iepriekš viskuplāk bija pārstāvētas paša jaunākās grupas S10, V10 un V12, kurās dalībnieku skaits sniedzās pāris divdesmit. Pateicoties sacensību atbalstītājiem, labākie dalībnieki tika pie balvām posmā un arī kopvērtējumā (par kopvērtējumu nākošajā rakstā – aut.piez.), bet Jānis Lazdāns, Karīna Putniņa un citi siguldieši bija pacentušies, lai sacensības būtu ļoti labi noorganizētas. Arī segums bija pateicīgs slēpotājiem, jo slīdēja teicami, ko apliecina arī uzrādītie ātrāki laiki.

S10 grupā ceturtā reizi sezonā nepārspēta palika Karīna Bernāne (Ugāles vsk.), bet kā allaž aiz viņas ierindojās Madara Veckalniņa (Madonas 1.vsk.), tikmēr pēc vairākām reizēm, finišējot tūdaļ aiz trijnieka, beidzot tajā iekļuva Elizabete Galvāne (Lejasciema vsk.). Tikmēr jāuzteic milzīgu progresu nodemonstrējusī 4.vietas ieguvēja Katrīna Bergmane (Laurenču sākumskola), kurai tas bija tikai otrais starts, bet pirms mēneša viņa šo pašu 600m distanci veica vairāk nekā par minūti lēnāk un bija 18.vietā. Puišiem pirmā posma panākumu atkārtoja Rainers Upenieks (Madonas 1.vsk.), aiz sevis atstājot iepriekšējās divas reizes uzvarējušo Helviju Kārkliņu (Siguldas pilsētas vsk.), bet trešo reizi pēc kārtas trešo vietu izcīnīja Bruno Bīrītis (Madonas 1.vsk.), kamēr ar 4.vietu sezonas labāko rezultātu parādīja Rihards Radziņš no Rīgas Teikas vsk. Iespējams, savu pirmo godalgoto vietu garām palaida Emīls Zaķis (Priekuļu vsk.), kurš pēc laikiem gāja uz trijnieku, bet vienu apli par agru aizslēpoja uz finišu. 

S12 grupā pēc divu posmu pārtraukuma atkal uz augstākā pakāpiena 600m brīvajā stilā kāpa Līva Šahno (Madonas 1.vsk.), kurai tikai par sekundi piekāpās garākā šīs grupas dalībniece un pagājušā posma uzvarētāja Sindija Turauska (Laurenču sākumskola), bet otrā posma uzvarētāja un jaunākā no šīs grupas līderēm Lība Igaune (Madonas 1.vsk.) atkal bija tuvu savām sāncensēm, bet ieņēma trešo vietu. Puišiem, kas veica 1,2km, Talsu sākumskolas audzēknis Ulvis Krišmanis bija visātrākais, bet tā kā viņš iepriekšējo trīs posmu uzvarētāju Lauri Kaparkalēju (Madonas 1.vsk.) bija apsteidzis par 0,07 sekundēm, bet distancē rēķina desmitdaļās, tad abiem tika piešķirta 1.vieta. Otro posmu pēc kārtas trešais bija Sandijs Suhānovs (Siguldas pilsētas vsk.), bet aiz pjedestāla šoreiz palika G.Galvāns, S.Švauksts un G.Sināts. 

S14 grupā Kristīnes Bruneres (Siguldas pilsētas vsk.) divu posmu uzvaru gājienu pārtrauca par 2 sekundēm ātrāk 1,2km noslēpojusī Elizabete Paura (Madonas 1.vsk.), bet turpat bija arī trešās vietas ieguvēja Kima Krūmiņa (Madonas 1.vsk.). Pēc salīdzinoši neveiksmīgā trešā posmā puišiem 2,4km galvgalī atkal bija abi Madonas Valsts ģimnāzijas audzēkņi Niks Saulītis un Uvis Akmentiņš, kuri ieguva attiecīgi 1. un 2.vietu, bet klasikā 3.posmā uzvarējušais Dāvis Rūķītis (Siguldas Valsts ģimnāzija), bet viņa skolas biedrs Markuss Vinogradovs ieņēma 4.vietu, kamēr nepiedalījās viens no favorītiem Renārs Birkentāls no Talsiem.

S16 grupā 2,4km otro uzvaru sezonā izcīnīja Angelina Vavilova, kas otrajā vietā atstāja savu skolas biedreni un pagājušā posma uzvarētāju Karīnu Pitkeviču, kuras abas šoreiz pārstāvēja savu dzimto Daugavpili (J.Raiņa 6.vsk.). Abām līderēm daudz zaudēja, bet līdzīgi par trešo vietu cīnījās Ramona Pētersone (Madonas 1.vsk) un Mairita Sļadzevska (Vecpiebalgas vsk.), Ramonai ņemot virsroku. Puišiem 3,6km pirmie trīs līdzīgi cīnījās par uzvaru, pie kuras pirmo reizi šajā sezonā tika Kristaps Kārkliņš, bet grupas līderis Ilvars Bisenieks (Madonas 1.vsk.) ieņēma otro vietu, tā arī netiekot pie pirmās vietas kādā no posmiem. Trijnieku noslēdza Ilvara skolas biedrs un otrā posma uzvarētājs Kalvis Krīgers. 

V18 grupā 4,8km pirmais trijnieks jau trešo posmu bija nemainīgs, katram ieņemot stabilu godalgotās vietas pozīciju. Pārliecinoša uzvara Pāvela Pancerko kontā (Daugavpils TPV, Tirdzniecības profesionālā vsk.), bet tramplīnlēcējs Kristaps Nežborts (Siguldas Valsts Ģimnāzija) ar Konstantīnu Bogdanovu ( Daugavpils J.Raiņa 6.vsk.) noslēdza trijnieku. Meitenēm 3,6km pie pirmās uzvaras tika Karīna Pētersone (Madonas 1.vsk.), bet otrā vieta tika Madarai Zaķei (Priekuļu vsk.). Trešajā vietā ierindojās Elizabete Stangaine, kura 4.vietā atstāja nedaudz lēnāk noslēpojušo skolas biedreni no Madonas Valsts ģimnāzijas Moniku Baduni.

Ivars Bācis

8 Komentāri

Sveicināti!
Ivar! Par S10 grupas rezultātiem ir precizējums.
Rakstā minētais "Tikmēr jāuzteic milzīgu progresu nodemonstrējusī 4.vietas ieguvēja Katrīna Bergmane (Laurenču sākumskola), kurai tas bija tikai otrais starts, bet pirms mēneša viņa šo pašu 600m distanci veica vairāk nekā par minūti lēnāk un bija 18.vietā." neatbilst patiesībai, jo 2006.g. dzimusī Katrīna Bergmane (starta numurs: 27) vispār neparādās finiša protokolos:
http://ba2.lv/rezultati/2016/fischer/rez/fisher-skoleni_posms_4.pdf
Pieļauju, ka meitene noslēpoja par 1 apli mazāk, tāpēc arī diskvalificēta (kaut gan arī tas neparādās protokolā), jo nevar tā pēkšņi uzlabot rezultātu (3.posmā viņas rezultāts bija: 3:27.26) un ielauzties 6-niekā.
Sacensību vērotājs
14 • 03 • 2016 / 08:33
Papildinājums.
S10 grupā starta sarakstos Katrīnai Bergmanei bija piešķirts starta numurs 27.
Oficiālajos finiša protokolos redzams, ka ar numuru "27" ir startējis PALEJS MĀRTIŅŠ V10 grupā un uzrādījis laiku 2:12.49.
Tātad Ivara rakstā minētā "milzīgu progresu nodemonstrējusī" meitene Katrīna Bergmane vispār nav startējusi.
Siguldā sākotnēji izdrukātajos finiša protokolos bija ieviesusies kļūda par dalībnieku, kas startēja ar 27.numuru. It kā S10 grupā bija 21 dalībniece (patiesībā 20) un V10 sākotnēji bija 22 dalībnieki (patiesībā 23).
Sacensību vērotājs
14 • 03 • 2016 / 11:37
Sīkums...Ko lieki satraukties par to- bērni no sv-10 diez vai studē šos rakstus..

14 • 03 • 2016 / 12:15
Kas tas par jaunumu?- rezultātu mēra simtdaļās, bet vērtē desmitdaļās. Nu ja un vēl klasikas tīrība !!!
Laiks
14 • 03 • 2016 / 12:24
Labi mači! Organizatoriem - turpiniet rīkot!

16 • 03 • 2016 / 12:33
Diplomus, ko nepaspēja sagatavot un pasniegt kopvērtējuma grupu 4. – 6. vietu ieguvējiem (atbilstoši nolikumam) 11.marta apbalvošanas pasākumā, var saņemt Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā, Puķu iela 4, pie kasieres.
Informācijai
21 • 03 • 2016 / 16:18
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv