ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

06 • 09 • 2016

Nedēļas nogalē noslēdzošais PK posms rollerslēpošanā

Saistītā informācija

Šajā nedēļas nogalē, no 9.-11.septembrim, Itālijas kalnu ciematā Trento norisināsies ceturtais un tajā pašā laikā noslēdzošais šīs sezonas Pasaules kausa posms rollerslēpošanā, kurā arī būs trīs disciplīnas – sprints, vidēja distance klasiskajā stilā un brīvajā stilā. Šajās sacensībās Itālijā startēs arī daži Latvijas slēpotāji – Raimo Vīgants, Patrīcija Eiduka un Inga Dauškāne, kuri jau šobrīd atrodas Itālijā FIS treniņnometnē.

Pasaules kausa posmi rollerslēpošanā Itālijā norisinās jau daudzus gadus. Sākotnēji tie bija sezonas iesākuma posmi, bet kopš 2008.gada tie Itālijā notiek septembra mēnesī un līdz ar to ir kā sezonas noslēgums. Lai arī šī Alpu valsts pasaules kausa posmus rollerslēpošanā ir uzņēmusi kopš 2004.gada, tieši Trento, kas atrodas salīdzinoši netālu no slavenās pasaules čempionātu vietas Valdifiemmi, šāda mēroga sacensības distanču slēpošanas vasaras paveidā norisināsies tikai otro reizi, jo līdz šim tās norisinājās citos Alpu ciematos, un tikai pērn nedēļu pirms pasaules čempionāta pasaules kausa posms pirmo reizi tika uzrīkot Trento.

Skaisto dabas skatu apveltītajā Alpu kalnu ciematā Pasaules kausa posmā piedalīsies arī daži mūsu slēpotāji. Šoreiz Latvijas komandas sastāvs ir nedaudz mazāks nekā iepriekšējos izbraukuma posmos jūlijā un augustā, taču tai pat laikā optimālāks. Raimo Vīgantam un Ingai Dauškānei šis jau būs trešais šīs vasaras brauciens uz pasaules kausu, jo viņi bija devušies arī uz pirmajiem diviem posmiem Horvātijā un Zviedrijā. Tikmēr pirmo reizi ārvalstīs notiekošajos PK posmos ne tikai šosezon, bet vispār karjerā piedalīsies lielisku sniegumu pēdējā dienā Pasaules kausā Madonā parādījusī Patrīcija Eiduka. Taču 16 gadus vecajai slēpotājai no Vecbebriem tas nebūs nekas jauns, jo startēts gan Madonā PK posmā, gan arī pagājušajā ziemā Lillehammerā JOS un īsi pirms tam arī pasaules jauniešu čempionātā biatlonā.

Līdzīgi kā Oroslavjē, Sellefteo un Madonā arī Trento rollerslēpotājiem būs jāstartē trīs dienas, katrā pa vienai disciplīnai, ietverot sprintu un vidējo distanci abos slēpošanos stilos. Sezonas noslēguma posms Itālijā sāksies ar sprintu brīvajā stilā, kas būs atbilstošs ierastajam sprintam rollerslēpošanā, pat vēl drusku īsāks – 165 metri. Otrajā dienā jeb sestdien būs jāveic 5km pret kalnu klasiskajā stilā ar intervāla startu, bet svētdien pasaules kauss noslēgsies ar masu startu brīvajā stilā, dalībniekiem mērojot 7km, bet vīru elitei par četriem kilometriem vairāk – 11km.

Sezonas kopvērtējumā faktiski visās grupās uzvaras ir nodrošinājuši zviedri. Dažiem mūsējiem – Patrīcijai Eidukai junioros (kaut arī līdz šim ir tikai trīs starti no deviņiem – atu.piez.) trun Ingai Dauškānei pieaugušajos – ir labas iespējas iekļūt labāko pieciniekā kopvērtējumā. Pagaidām katra savā grupā atrodas attiecīgi 8. un 6.vietā. Raimo Vīgants ceļa traumas dēļ bija spiests izlaist divus posmus, tāpēc šobrīd atrodas 18.vieta, saglabājot cerības aizsniegties līdz desmitniekam.

Ivars Bācis


6 Komentāri

LČ- 4.posmā kāda stilā notiks sacensībās? Nolikumā -C, bet kur tuvākas sacensībās- F

07 • 09 • 2016 / 10:52
Berkfelde ari tur,nu super izlase
Uldis
09 • 09 • 2016 / 19:31
Sveiki!
Uldi, izpildoties internetā, Jūs laikam saņemat pozitīvu lādiņu. Varbūt citreiz labāk paklusēt un nākamreiz rakstot, papētiet uzmanīgāk Paulas īsto uzvārdu.
Guntis
09 • 09 • 2016 / 20:23
Medalu par naudu nevar nopirkt.

09 • 09 • 2016 / 21:06
Kur tad pārējie,atkal ekskursija.5 tikai Paula un Raimo.

10 • 09 • 2016 / 14:52
Raksta nav rakstits par Laulu,bet ir rakstits par Patriciju. Kapec rezultatos Patricijas nav, bet ir Paula? Kapec starte vissvajakie?
Nesapratu
10 • 09 • 2016 / 19:53
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv