ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

03 • 10 • 2016

Latvijas tramplīnlēcējiem divas godalgas Ukrainā

Divas godalgotas vietas starptautiskajās sacensībās lēkšanā ar slēpēm no tramplīna jeb biežāk lietotajā apzīmējumā tramplīnlēkšanā, kas norisinājās Ukrainas pilsētā Kremeņecā, izcīnījuši Latvijas jaunie tramplīnlēcēji, pasaules čempionāta pieaugušajiem dalībniekam un Siguldas SK “Lidojošais slēpotājs” pārstāvim Kristapam Nežbortam izcīnot uzvaru junioru konkurencē, bet viņa kluba biedrenei Elizabetei Stankēvičai iegūstot trešo vietu jauniešu grupā meitenēm.

Pirms Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) rīkotās nometnes Rumānijā daži Latvijas tramplīnlēcēji trenera Agra Kumeliņa vadībā bija devušies uz starptautiskajā sacensībām Ukrainas ziemeļaustrumu pilsētu Kremenecu, kas atrodas netālu no Ļvovas. Šīs sacensības lēkšanā ar slēpēm no tramplīna bija veltītas poļu dzejniekam un dramaturgam Juliušam Slovackim (1809-1849), kurš bija dzimis un audzis šajā pilsētā, jo pirms diviem gadu simtiem tagadējā Ukrainas pilsēta Kremeņeca atradās Polijas-Lietuvas ūnijas teritorijā.

Šajās sacensībās Latviju pārstāvēja trīs Siguldas SK “Lidojošais slēpotājs” pārstāvji – Kristaps Nežborts, Elizabete Stankēviča un Martins Cīrulis. Bez mūsējiem un mājiniekiem ukraiņiem šajā starptautiskajās sacensībās startēja arī tramplīnlēkšanas nu jau par lielvalsti dēvētās Polijas pārstāvji. Neskatoties tikai uz trīs valstu dalību, dalībnieku skaits gan bija samērā kuls, jo dažādās vecuma grupās kopā piedalījās 55 jaunie tramplīnlēcēji, sacenšoties un K40 jaudas tramplīna.

Vislabāk no siguldiešiem sanāca nostartēt Kristapam Nežbortam, kurš bija labākais un izcīnīja pirmo vietu junioriem, tādējādi sarūpējot dāvanu savam trenerim Vārda dienā. Pie vēl vienas godalgas tika Agra Kumeļina audzēkne Elizabete Stankēviča, kura spēja iekļūt trijniekā un iegūt trešo vietu. Tikmēr Martinam Cīrulim astotā vieta.

Tagad Siguldas tramplīnlēcēji devušies attīstīt savu meistarību uz FIS rīkoto nometni Rumānijā.

Ivars Bācis

atklāšanas svinīgajā parādē, (47-Martins, 50-Kristaps) (1024x768).jpg
Atklāšanas svinīgajā parādē, (47-Martins, 50-Kristaps).

Elizabete apbalvošanā (zilajā krekliņā) (1024x768).jpg
Elizabete apbalvošanā (zilajā krekliņā).

izaicinājums uz padomju laika tramplīna (1024x768).jpg
Izaicinājums uz padomju laika tramplīna.

Kristaps apbalvošanā (1024x768).jpg
Kristaps apbalvošanā.

Siguldas komanda (1024x768).jpg
Siguldas komanda.

Svinīga Latvijas sportistu sveikšana (540x960).jpg
Svinīga Latvijas sportistu sveikšana.

2 Komentāri

Sigulda.lv
04 • 10 • 2016 / 09:33
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv