ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 02 • 2016

Jauniešu grupās pa trim uzvarām Rīgai un Cēsīm

Madonā Latvijas čempionāta otrajā posmā pirmajā sacensību dienā sprintā klasiskajā stilā pa trim uzvarām no astoņām grupām izcīnīja SS „Arkādija” un Cēsu Pilsētas Sporta skola (CPSS), bet pa vienai uzvarai tika Gulbenei un Daugavpilij, kamēr mājinieki madonieši, izcīnot vairākas godalgas, tomēr palika bez pirmās vietas. Klasiskajās jauniešu grupās no U12-U16 SS „Arkādijai” visvairāk augstāko panākumu, bet tā kā cēsniekiem divas uzvaras U18 grupā, tad beigās deva neizšķirtu Rīgas un Cēsu starpā.

S18 grupā, kas piedalījās arī FIS sacensībās un kurā dažām iepriekš trijniekā esošajām labākajām mūsējām šobrīd līmenis ir krities, pārliecinoši pirmā bija Vineta Pētersone (CPSS), kurai kopējā ieskaitē 7.vieta. Otrajā un trešajā vietā Paula Bergfelde (SS „Arkādija”) un madoniete Ieva Pūce. Puišiem ātrākie bija divi lietuvieši Bajoravičus un Kļisavičus, bet no mūsējiem uzvarēja cēsnieks Alvis Šķēps, kas aiz sevis atstāja komandas biedru Kārli Liepiņu, un gulbenieti Linardu Cvetkovu. Tikmēr junioru konkurencē augstākās vietas Ralfam Eidukam (Aizkraukles SS), kuru apsteidza baltkrievs un lietuvietis, un Kitijai Auziņai (Madonas BJSS), kurai priekšā bija divas mūsu jaunietes no S18 grupas. Otrās vietas junioru konkurencē tika krāslaviešiem Ojāram Vanagam un Jolantai Konstantinovičai. 

Jaunākajās jauniešu grupās – S12, S14 un V12 – bija savādāka sistēma nekā parasti, iztiekot bez izslēgšanas braucieniem, kā vietā šo grupu pārstāvji brauca divus kvalifikācijas braucienus, labāko ņemot ieskaitē un pēc tā nosakot vietu sadalījumu. Pārējās trīs grupās – V14, S16 un V16 – vienā kvalifikācijas braucienā noskaidroja labākos divpadsmit, kas turpināja cīņu pusfinālā.

V16 grupā finālā no pārējiem pirmajā daļā sāka mukt prom Reinis Upens (CPSS), kuram centās līdzi turēt madonietis Niks Saulītis, taču Niks krita un cīņa par uzvaru viņam bija galā. Tikmēr labākā laika uzrādītāju kvalifikācijā lietuvieti Maksimu Fominu pārspēja un uzvaru izcīnīja Upens, bet trijnieku noslēdza talsinieks Aksels Bresme, kamēr 4.vietā palikušais Ilvars Bisenieks tika pie bronzas Latvijas čempionātā. Saulītis nebija vienīgais, kuram nepaveicās, jo vēl viens uzvars pretendents talsinieks Renārs Birkentāls pusfinālā tika diskvalificēts par klasiskā soļa pārkāpumu. Meitenēm pārliecinoši pirmā bija Laura Kvāle no SS „Arkādija”, kas aiz sevis atstāja cēsnieci Rebeku Raisku un madonieti Elizabeti Pauru.

V14 grupā pārliecinoši uzvarēja Lietuvas pārstāvis Alens Losevs, bet ilgu laiku par uzvaru mūsējo starpā cīnījās Bruno Krampe (SS „Arkādija” un Uvis Akmentiņš (Madonas BJSS), beigās rīdziniekam no Pārdaugavas izrādoties ātrākam. Tāpat kā Bruno savu pagājušā gada pānākumu V12 grupā atkārtoja Edijs Eiduks (Aizkraukles SS), kas aiz sevis atstāja kvalifikācijā ātrāk noslēpojušo Arvi Jekimovu no CPSS. Meitenēm pārliecinoši pirmā bija Samanta Krampe, atnesot SS ”Arkādijai” trešo uzvaru. Līdzīgajā cīņā par otro vietu ar ļoti labu otro braucienu siguldieti Kristīni Bruneri trešajā vietā atstāja madoniete Kima Krūmiņa.

S12 grupā no „citas operas” bija uzvarētāja daugavpiliete Solvita Maļina, kura vēl nebija triumfējusi Latvijas čempionātos, bet pirmā posma uzvarētāja Lība Igaune (Madonas BJSS) šoreiz ierindojās 2.vietā, kamēr trijnieku noslēdza Karīna Bernāne (Talsu NSS). Arī puišiem pirmo reizi uzvarētāja godā Rihards Berkolds no Gulbenes, kuram tikai nedaudz zaudēja „ silver” Švauksts (Silvestrs) no Madonas BJSS. Tikmēr Madonai vēl vienu godalgu šajā grupā neļāva nopelnīt rīdzinieks Gustavs Staņa, kurš uz ceturto vietu atbīdīja Gustavu Sinētu.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv