ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 02 • 2016

Igauņiem uzvaras Latvijas čempionātā slēpošanā FIS sprintā

Madonā „Smecersila” trasē notikušajā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā un vienlaikus arī FIS sacensības sprintā klasiskajā stilā uzvaras svinēja Martins Polluste un Kati Tammjarva, bet labākie no mūsējiem bija Ingmars Briedis un Inga Dauškāne, kuriem attiecīgi vienpadsmitā un otrā vieta.

Siltos laika apstākļos „Smecersila” trasē tomēr bija pietiekoši daudz sniega, lai varētu ievilkt špūri klasiskajam stilam. Vīriešiem 1,6km distancē piedalījās 36 slēpotāji, bet sievietēm 1km sprintā sacentās 21 slēpotāja. Abiem dzimumiem bija pārstāvētas četras valstis – trīs Baltijas valstis un arī Baltkrievija.

Vīriešiem kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja favorīts Modestas Vaičiulis no Lietuvas, bet tika diskvalificēts par klasiskā stila neievērošanu, līdz ar to kvalifikācijā uzvarēja igaunis Marts Kevins Polluste, kurš 1,6km veica 3:35,77. Latvijas slēpotājiem neizdevās iekļūt desmitniekā, jo ātrākais no mūsējiem bija 13.rezulātu uzrādījušais Ingmars Briedis (+20 s). Tikmēr dāmām favorīte Kati Tammjarva 1km veica 2:10 un otro laiku uzrādījušo Ingu Dauškāni apsteidza par 4 sekundēm, bet trijnieku noslēdza vēl par 4 sekundēm lēnāk noslēpojusī Anda Muižniece.

Dāmām fināla sešiniekā iekļuva trīs mūsējās un pa vienai no Igaunijas, Baltkrievijas un Lietuvas. Kā jau to varēja gaidīt, uzvarēja pasaules kausā 48.vietu un Pasaules čempionātā U23 grupā 20.vietu sprintā ieguvuši Tammjarva. Inga Dauškāne stabilā otrajā vietā, pēc gada pārtraukuma tiekot pie uzvaras Latvijas čempionātā, bet trijnieku noslēdza baltkrieviete Kristīna Patapoviča. Tikmēr aizraujošā cīņā par ceturto vietu un sudrabu valsts čempionātā finiša taisnē Inga Paškovska apsteidza Andu Muižnieci. Uz slēpošanu pārgājusī lietuviešu biatloniste Marija Kaznačenko, kura pusgada laikā vēl nav paspējusi ieslēpoties klasikā un būs pretendente uz uzvaru rīt sev iecienītākajā brīvā soļa distancē, noslēdza fināla sešinieku. Tieši aiz fināla palika labākā jauniete no S18 Vineta Pētersone.

DAUSHKANE Inga, FIS Latvian Championship, 13.02.2016
DAUSHKANE Inga, FIS Latvian Championship, 13.02.2016

Vīriešiem finālā startēja divi igauņi un četri baltkrievi. Dienvidu kaimiņu skaitliskais pārsvars nelīdzēja, jo abi igauņi bija ātrāki. Kvalifikācijas uzvarētājs un pasaules junioru čempionāta 42.vietas ieguvējs sprintā Marts Polluste uzvarēja, bet Martins Nassars ieņēma otro vietu, kamēr trijnieku noslēdza Aleksandrs Saladkovs. Kritienu pēc pirmajiem piecdesmit metriem piedzīvoja pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušais Leanids Karņijenka, kurš beigās no sestās vietas pakāpās uz piekto.

Tikmēr pusfināla divpadsmitniekā iekļuva divi Latvijas pārstāvji, kuri ieņēma sesto vietu savā braucienā. Ņemot vērā kvalifikācijas rezultātus, 11.vietā kopvērtējumā, bet pirmais valsts čempionātā bija Ingmars Briedis, kuram tas bija negaidīts pārsteigums, par ko arī neizsakāms prieks. Siguldai dubultpanākumu sarūpēja otrs pusfinālists un sudraba medaļas ieguvējs Toms Veits, kuram tāpat kā Briedim tā bija pirmā medaļa valsts čempionātā. Tikmēr tieši aiz pusfināla palikušais labākais mūsu juniors Ralfs Eiduks tika pie bronzas, bet ar 16.rezulātu ceturtais no latviešiem bija talsinieks Jānis Šņoriņš. Kvalifikācijā tikai 16.laiku uzrādījušais un tikai 302 FIS punktus nopelnījušais trešais labākais Latvijas pārstāvis Arvis Liepiņš ceturtdaļfinālā uz startu neizgāja.

Ivars Bācis

POLLUSTE Mart Kevin, FIS Latvian Championship, 13.02.2016
POLLUSTE Mart Kevin, FIS Latvian Championship, 13.02.2016


2 Komentāri

Lai kas par iemeslu ne visai labam startam šoreiz, cerams, ka Arvis turpinās slēpot - citādi situācija elites vecuma vīriešu slēpošanā ļoti skumja. Lai veicas!

14 • 02 • 2016 / 01:07
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv