ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

23 • 07 • 2016

Atklātajā LČ rollerslēpošanā mūsējie sīvi cīnās ar Krievijas slēpotājiem

Priekuļu biatlona un slēpošanas trasē pirmajā dienā Latvijas atklātajā čempionāta pirmajā posmā rollerslēpošanā klasiskā stila distancē ar intervāla startu pēc FIS sacensībām rīta pusē vēlāk pusdienslaikā dažādās jauniešu un Master grupā uz starta izgāja 78 slēpotāji, kas pārstāvēja trīs valstis – Latviju, Lietuvu un Krieviju. Vissīvākās cīņas par uzvaru izvērtās Latvijas un Krievijas slēpotāju vidū, abās jaunākajās puišu un meiteņu grupās, kurās vienīgajās piedalījās lielās kaimiņzemes pārstāvji, rezultātam esot neizšķiram 2:2, t.i, gan mūsējiem, gan Krievijas jauniešiem tiekot pie divām uzvarām.

V16 grupā 5km distancē deviņu dalībnieku vidū, no kuriem viens bija arī Lietuvas pārstāvis, pēc pirmā apļa (2,5km) izveidojās līderu trio – Niks Saulītis, Ilvars Bisenieks (abi Madonas BJSS) un Reinis Upens (Cēsu pilsētas SS), kurus šķīra pāris sekundes un kuri tad beigās arī sadalīja medaļu komplektu, neskatoties uz to, ka beigās trijniekam strauji tuvojās daugavpilietis Gļebs Šakels. Visātrāk veicot otro apli, no trešās vietas pakāpās un CPSS uzvaru nodrošināja R.Upens, atstājot madoniešus I.Bisenieku un līderi pēc pirmā apļa N.Saulīti attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Meitenēm šajā grupā uz pusi īsākā distancē sešu dalībnieču konkurencē vienīgā Lietuvas pārstāve Fausta Repečkaite tika atstāta piecas sekundes aiz trijnieka 4.vietā, bet spraigajā cīņā par uzvaru triju latviešu meiteņu starpā abas „arkādiešu” Katrīnas apsteidza cēsnieci Evelīnu Ramu, Rudus izcīnot uzvaru, bet Karsai ieņemot otro vietu.

V14 grupā 2,5km distancē 17 dalībnieku vidū bija spraiga cīņa vairāku Latvijas pārstāvju vidū, bet neviens nevārēja neko likt pretī pārliecinošajam uzvarētājam ar pusminūtes pārsvaru Jegoram Godorevam no spēcīgā Krievijas kluba „Himki”. Tikmēr Uvis Akmentiņš no Madonas BJSS izmantoja savu spēku, uzstumjoties kāpumā ātrāk nekā abi rīdzinieki un izcīnīja otro vietu, kamēr ļoti līdzīgajā cīņā par trešo vietu abu SS „Arkādija” līderu starpā tā pat kā pērn šajā distancē virsroku ņēma Gustavs Luksitņš, apsteidzot par 2 sekundēm 4.vietu ieņēmušo Bruno Krampi, bet pagājušās sezonas vadošo trijnieku V12 grupā atkal „nocementēja”, bet tikai šoreiz no 3.-5.vietai, 5.vietas ieguvējs Edijs Eiduks. Meitenēm šajā vecumā, kur 2km distancē sacentās 10 rollerslēpotājas no 3 valstīm, gan cīņā par uzvaru, gan par trešo vietu izveidojās divi līdzvērtīgi dueti. Piebremzējot Krievijas dominanci un izcīnot SS „Arkādija” otro čempionu titulu nodrošināja Samanta Krampe, kura par 6 sekundēm apsteidza spēcīgo kaimiņzemes pārstāvi Mariju Kapilovu. Tikmēr duelī par trešo vietu starp Kimu Krūmiņu un Signi Miķelsoni ar trīs sekunžu pārsvaru ātrāka izrādījās madoniete Krūmiņa, atstājot trešo labāko latvieti Miķelsoni no Cēsīm 4.vietā.

Jaunākajā V12 grupā 2km distancē no 17 startējušajiem Madonas BJSS vienīgo uzvaru jauniešu grupās nodrošināja Silvestrs Švauksts, kas pārliecinoši apsteidza par tuvāko sekotāju Maksimu Bessonovu no Krievijas. Abu CPSS pārstāvju Pētera Radziņa un Rūža Bišera vienlīdzīgajā cīņā par trešo vietu Pēteris tomēr bija par pussekundi ātrāks. Tikmēr SS „Arkādijas” slēpotāju ģimeņu – Krampes un Lukstiņi – jaunāko brāļu duelī savā debijas reizē rollerslēpošanas sacensībās Emīls Krampe apsteidza Pēteri Lukstiņu, kuram gadījās divas reizes nokrist. Meitenēm 1km ātrāko laiku uzrādīja Sofija Žarkiha (Himki, Krievija), bet par labākās titulu latviešu meiteņu vidū Marta Upamale (CPSS) par vienu sekundi izrādījās ātrāka nekā ziemas sezonā dominējusī Lība Igaune (Madonas BJSS). Rīdziniece Ulrika Garisone no SS „Arkādija”, uzrādot trešo laiku no mūsējām pārstāvēm, kopējā ieskaitē bija ceturtā.

S40 daugavpiliete Ļubova Pavļukova nodemonstrēja kārtējo reizi savu pārākumu un tika pie uzvaras 5km, kamēr līdzīgajā cīņā par otro vietu, apsteidzot otrajā aplī Žanete Leimani, cēsnieču starpā virsroku ņēma Inguna Eglīte. Vīriešiem V40 grupā 10km pārliecinošu uzvaru savā ierastajā klasiskajā stilā svinēja FIS amatpersona no Jāņumuižas un pēdējā laikā kalnu maratonu skrējējs Mārtiņš Niklass, kurš svētdien darbosies komentētāja lomā. Otrais finišēja Uldis Lapsa (Skanste).

Vēlot veiksmi rītdienas sacensībās,
Ivars Bācis

1 Komentāri

Rīgas domes portāls
25 • 07 • 2016 / 14:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv