ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

22 • 02 • 2016

2016 Pasaules čempionāta slēpošanā veterāniem Somijā apkopojums

Saistītā informācija

Ar garajām 45km distancēm brīvajā stilā 12. februārī Somijas sporta centrā Vuokatti noslēdzās šī gada pasaules čempionāts d/slēpošanā veterāniem.

No Latvijas šajās sacensībās piedalījās divi pārstāvji. Andris Dainis (Valka) grupā M08 un Vaira Černišova(Ventspils) grupā F09. Plānojusi startēt bija arī Pasaules čempionātu veterāniem vairākkārtēja medaļniece madoniete Zinaīda Rācenāja. Tomēr rokas lūzums dažas dienas pirms sacensību sākuma liedza iespēju startēt un šogad pacīnīties par kādu no čempionāta medaļām. 

Gandrīz visas sacensību dienas gaisa temperatūra turējās ap 0 grādiem un slapju sniegu ik pa brīdim nomainīja atsvaidzinošs lietutiņš, kas dažu brīdi radīja sarežģījumu smēru izvēlē un slēpju slīdamībā. Bet ar to tikām veiksmīgi galā par ko liecināja izcīnītie FIS punkti. Ja sarežģītajos laika apstākļos organizatoriem izdevās nodrošināt kvalitatīvas trases, raitu starta-finiša darbu, TCM sanāksmes, tad radīt pasaules čempionāta kopējo gaisotni vēsajiem somiem nebija pa spēkam. It kā sadzīves apstākļi perfekti, ēdināšana laba, bet pārējās nianses saistībā ar čempionāta norisi (personāla atsaucība, stadiona un vispārējais noformējums, sacensību objektu norādes, kopējās noskaņas radīšana, suvenīri, brīvā laika pavadīšanas iespējas, atklāšanas-noslēguma pasākums) nebija vēlamajā līmenī. To atzīmēja gandrīz visu, izņemot skandināvu, komandu pārstāvji.

Somijā bija pārstāvētas 24 valstu komandas. Kopējais dalībnieku skaits pārsniedza 900. Lielākās delegācijas protams bija slēpošanas lielvalstīm.

Latviju pārstāvošie dalībnieki parādīja atzīstamu sniegumu, kas ļāva viņiem izcīnīt labus FIS punktus. Labākie rezultāti: Andris Dainis M08 10km F - 32:27 (73 FIS punkti -19. Vieta) un Vaira Černišova F09 15km C – 1:17,27 (64 FIS punkti un 6.vieta).  Interesenti rezultātus pārējās distancēs var atrast: www.mwc2016.com.

THANK YOU ALL! It was such an unforgettable event week. Look back at the event - watch the video. Feel free to hit the share button! #mwc2016vuokatti Vuokatti VuokattiSport

Posted by Masters World Cup 2016 Vuokatti on Saturday, February 13, 2016

7 Komentāri

Malači, kas aizbrauca :)
soms
22 • 02 • 2016 / 15:08
Bildēs jau viss izskatās labi, bet patiesībā kaut kā tur pietrūka. Salīdzināt jau var, bet čempionāta noskaņās krietni atpalika no Centrālās Eiropas valstu šādu čempionātu rīkotājiem tieši šīs noskaņas ziņā. Varbūt kaut kas līdzīgs 2012 gadam Vācijā. Abiem dalībniekiem par cīņas sparu cepuri nost.
Andis
22 • 02 • 2016 / 16:02
Perfekti gan bija tas , ka viss bija rokas stiepiena attālumā. Burtiski 3 minūšu gājiens līdz jebkuram sacensību objektam. Vismaz mūsu dalībniekiem.
Andis
22 • 02 • 2016 / 16:04
Joprojām fascinējoši redzēt, ka, jo "vecāka" grupa, jo vairāk dalībnieku. Kārtīgs veterānu čempis. Visu cieņu!
Raimonds
23 • 02 • 2016 / 11:55
Šī pasākuma dalībniekus varētu nodēvēt, kā bija izteicies J.Ķipurs komentējot P.Č. bobslejā saistībā ar vienu no vecākajiem pilotiem, par profesionālajiem amatieriem. Strādā algotu darbu un kā ir brīvs brīdis tā trenējas . Vismaz līderi noteikti tā arī dzīvo: ar domu būt labākam nekā konkurents.

23 • 02 • 2016 / 15:54
Nākošgada čempionātā Šveicē būsim gan kuplākā sastāvā, gan organizatori ar citu fīlingu! Jāsāk gatavoties :)
Ainis
25 • 02 • 2016 / 16:30
Sveiciens no bezsniega Ventspils!
Pareizi ir,ka informēji, ka veterāni tomēr aizbrauca,citādi domātu,ka gatavojās,bet nenoveda līdz galam.Tagad man liekas,ka tur bija ļoti jauki nu sīkums par visiem suvenīriem,toties kāds tur bija sniegs un trases.To visu tā labiizjūtu,kad mājā sniega nav un droši ,ka vairs nebūs.Paldies par superīgo slēpju smērēšanu Somijā!


Vaira
26 • 02 • 2016 / 15:42
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv