ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: -1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

28 • 08 • 2016

„Lidojošais slēpotājs” jau lido!

Siguldas „Lidojošais slēpotājs” tramplīnlēcēji un divcīņnieki 22.08. Szczyrkā(Polija) sāka trīs dienu treniņus uz dažāda lieluma tramplīniem. Treniņnometnē A.Kumeliņa vadībā piedalijās E.Stankēviča, K.Nežborts, M.Vinogradovs un mazāk pieredzējušais M.Cīrulis.

 Pēc maz gulētās nakts jau pirmajā treniņā patīkami pārsteidza komandas darbaspējas uz tramplīna. Jau ar pirmajiem lecieniem visi dalībnieki sasniedza daudz lielākus attālumus nekā iepriekšejā gadā uz attiecīga tramplīna. Ja iepriekšejā gadā Elizabete spēja uz 70m jaudas tramplīna lidot ap 50m, tad šogad tie bija jau 60m un tālāk. Stila ziņā un stabilitāte lecienu attāluma izpildē ļoti uzlabojusies.

Kristaps beidzot sāk atgūt savu formu pēc traumu izārstēšanas. Veicot lecienus uz 90m jaudas tramplīna viņš atsevišķos lēcienos spēja 80-85m tālus lecienus. Mazliet vēl jāpiestrādā pie lidojuma otrās daļas, tad attālums pieaugs vismaz 10m. Uz 70m jaudas tramplīna Kristaps pat spēja sasniegt 72m. Tātad progress acīmredzams.

Iepriekšējā gadā nekādi sevi nevarēja „atrast” Markuss. Viņa tehniskais izpildījums patīkami pārsteidza uz 70m jaudas tramplīna. Ja Markuss spēs precīzāk trāpīt atleciena momentu, tad stipri palielinās attālumu. Atšķirībā no Kristapa viņš ļoti labi izpilda lidojuma otro fāzi (planējošo daļu). Žēl, ka Markuss pēdējā dienā mainīga vēja rezultātā guva traumu. Cerams, ka pēc atveseļošanās viņš ar lielāku sparu sevi pilnveidos.

Ļoti labi sevi pierādija Martins,kurš kādu laiku retāk nāca uz treniņiem. Tagad puisis nopietni sācis strādāt. Ja Martinam uz 40m jaudas tramplīna iznāca lecieni ar biežākām kļūdām,tad uz 70m jaudas tramplīna viņš spēja izpildīt lecienus pāri 60m. Prieks ka visi nometnes dalībnieki nepievīla trenera nometnes veidošanas laika izvēli ar teicamiem rezultātu uzlabojumiem.

Treniņnometnes darbu novērtēja un aprakstīja notiekošo bijušais PSRS sporta meistars tramplīnlēkšanā T.Pāvuliņš.

IMG_4928.jpg

IMG_4933.jpg

IMG_4964.jpg

IMG_4968.jpg

IMG_4969.jpg

IMG_4970.jpg

IMG_4971.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv