ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

12 • 01 • 2015

Tie paši uzvarētāji jauniešiem un veterāniem arī Latvijas čempionātā slidsolī

Svētdien jauniešu, bērnu un veterānu grupu pārstāvji Latvijas čempionāta otrajā dienā sacentās tajās pašās distancēs ar intervālu startu brīvajā stilā. Uzvarētāji bija tie paši, kas sestdien klasikā, izņemot V40 un S40 grupu, kur pamainījās dalībnieku sastāvs. Jauniešu, bērnu un veterānu grupās Latvijas čempionāta otrajā dienā piedalījās 218 dalībnieku, bet kopā ar FIS distancēs startējušajiem sanāca 283.

V16 grupā puišiem 7,5km pārliecinoši uzvārēja Raimo Vīgants. Ar šādu slēpojuma tempu madonietis būtu varējis pacīnīties par top15 FIS sacensībās, taču, lai reāli redzētu, viņš kādā no nākamajiem posmiem to var pamēģināt, kā to sekmīgi jau izdarījusi Patrīcija Eiduka. Otrais atkal bija lietuvietis Ažuolas Bajoravičus, bet Latvijas pārstāvju vidū cīņā par otro vietu Rūdis Balodis apsteidza Kārli Ludvigu. Meitenēm šajā grupā 2,5km pirmajā trijniekā iekļuva tikai Latvijas slēpotājas. Otro uzvaru šajā nedēļas nogalē izcīnīja Vineta Pētersone, kura atkal pārliecinoši uzvarēja, taču Vineta bija daudz lēnāka nekā viņas grupas pārstāves Stīna Līsa Trū un Patrīcija Eiduka, kuras startēja FIS distancē un veica 5km. (Patrīcija 2,5km, kas bija pirmais no diviem apļiem, veica par minūti ātrāk – 7:26, tiesa, rīta pusē trase bija ātrāka, jo nebija snidzis vēl – aut.piez.). Pagājušā gada godalgoto vietu ieguvējas Ieva Pūce un Nora Osīte samainījās vietām, šoreiz Ievai iegūstot otro, bet Norai trešo vietu.

S un V14 grupā (2001./2002.g.) tāpat kā S un V16 grupā Madonas BJSS un CPSS pa vienai uzvarai. Puišiem 2,5km atkal stabili pirmajās divās vietās bija tie paši, kas sestdien klasikā. Uzvarēja Niks Saulītis, bet otrā vieta Jānim Ramam, savukārt, cīņā par trešo vietu atkal iesaistījās tie paši slēpotāji, no kuriem šoreiz nedaudz ātrāks bija Mikus Cimdiņš, kurš Uvi Akmentiņu un klasikā trešo vietu ieguvušo Renaŗu Birkentālu apsteidza par attiecīgi 1 un 3,5 sekundēm. Meitenēm 2km otro uzvaru izcīnīja Evelīna Rama, kurai tikai 6 sekundes zaudēja lietuviete Fausta Repečkaite. Uz trešo vietu kopējā ieskaitē pretendēja sešas dalībnieces – pa trim no Latvijas un Lietuvas, kuras satilpa astoņās sekundēs. Pēdējā pusgada laikā strauji progresējusī madoniete Elizabete Paura, kura septembra beigās turpat Priekuļos uzvarēja rollerslēpošanā, ieguva valsts čempionātā otro vietu, par 2 sekundēm apsteidzot alūksnieti Anastasiju Ņedaivodinu, kura pērn S12 grupā bija otrajā vietā.

Jaunākajā U12 grupā atkal divas uzvaras SS “Arkādija”. Meitenēm S12 grupā 1km distancē uzvaru otro dienu pēc kārtas svinēja Samanta Krampe, kas par 9 sekundēm apsteidza igaunieti Ketlinu Kuku. Otro dienu pēc kārtas trijniekā kopējā ieskaitē iekļuva Signe Miķelsone, kurai stabila otrā vieta Latvijas čempionātā. Toties cīņā par bronzas godalgām valsts čempionātā Kitija Rozenova par sekundi bija ātrāka par Agitu Lapsu.  Puišiem 2km abu “arkādiešu” līdzīgajā cīņā otro dienu pēc kārtas ātrāks bija Gustavs Lukstiņš, kurš Bruno Krampi šoreiz apsteidza par trim sekundēm. Lukstiņš uzvarēja Priekuļos abas dienas arī pērn.

Vēl viena trešā vieta Edijam Eidukam, kurš slidsolī jau bija tuvāk abiem līderiem. Līdz ar to Krampes nostartēja identiski kā Rami – 2 pirmās vietas un 2 otrās vietas, meitenēm ģimenes kontā nodrošinot zeltu, bet puišiem sudrabu. Tikmēr abas dienas pilnu medaļu komplektu nopelnīja Eiduku ģimene, tikai šoreiz Patrīcija ar Ralfu samainījās vietām, jo Ralfam nācās palikt otrajam junioru V18 grupā 10km. Viņu par 14 sekundēm apsteidza piecpadsmit minūtes agrāk startējušais Alvis Šķēps, kurš jau slēpoja uz finišu, kad sāka “iejaukties” snigšana, bet Ralfam piesnigušajos apstākļos nācās slēpot pusdistanci jeb pēdējos divus apļus, kas tad šoreiz nospēlēja lielu lomu šādā iznākumā. Trešais šajā grupā bija Kārlis G.Fogelis.

S40 grupā 2,5km atkal bija viena dalībniece, tikai šoreiz tā bija cita – Ilze Lūkina. S50 grupā 2,5km pirmais trijnieks identisks sestdienas rezultātiem, jo atkal pārliecinoši uzvarēja visjaunākā dalībniece Inguna Eglīte, bet abu Mežmalas MTB komandu pārstāvju starpā Māra Putniņa šoreiz jau bija krietni tuvāk otrās vietas ieguvējai Zinaīdai Rācenājai. Vīriešiem V40 grupā 5km ātrākais bija igaunis Janeks Trū, bet sestdien ātrākajam vīram Marekam Birkentālam startējot pie FIS grupas, latviešu šoreiz labākais bija Gatis Neimanis, aiz sevis atstājot Daumantu Putni, bet vēl viena trešā vieta Mārtiņam Lukstiņam. V50 grupā 5km atkal bija aizraujoša cīņa par uzvaru, kurā otro dienu pēc kārtas bija iesaistīts Antis Zunda, kuram izdevās izcīnīt pirmo vietu arī svētdien. Otro vietu ieguva Jānis Niemanis, kurš pēc pusdistances bija vadībā ar 1 sekundes pārsvaru, bet otrajā dienā daudz tālāk bija un trešais palika Leons Seškens. Pašā vecākajā V60 grupā 2,5km atkal nepārspēts bija Aivars Grabliks, bet Vilnis Ķūrens ar Vili Medni “izstūma” no trijnieka sestdien klasikā godalgotās vietas ieguvušos slēpotājus., iegūstot attiecīgi otro un trešo vietu. 


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv